Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΚΑΙ «ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ» ΣΤΗ FULGOR


 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από το www.sfedona.gr/
ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΟΠΟΥ ΕΠΙ ΙΔΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ (ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ) ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ 6 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ!!


Κλίμα τρομοκρατίας και σύγχρονο δουλεμπόριο καταγγέλλουν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι του εργοστασίου της Fulgor του Ομίλου Στασινόπουλου ,που βρίσκεται στο Σουσάκι Κορινθίας.
Βρεθήκαμε σήμερα κοντά στους εργαζόμενους στα πλαίσια της κινητοποίησης  που πραγματοποίησαν στις 14.30 το μεσημέρι έξω από το εργοστάσιο, με αφορμή το τραγικό θάνατο του συναδέλφου τους την ώρα της εργασίας του.
Ο άτυχος 42χρονος Άρης Παπαθανασόπουλος με καταγωγή από την Ρόδο που διέμενε στους Αγίους Θεοδώρους , σκοτώθηκε την ώρα που βρισκόταν σε 10 μέτρα ύψος και εργαζόταν χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας. Το αποτέλεσμα ήταν να υποχωρήσει σαπισμένο μέρος της λαμαρινοσκεπής και να πέσει ο εργαζόμενος από 10 μέτρα ύψος βρίσκοντας τραγικό θάνατο.
Το σημείο από όπου έπεσε ο άτυχος εργαζόμενος (η μεσαία λαμαρινοσκεπή)
Όπως μας κατήγγειλε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου Κώστας Κατεμής που από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων του στην Fulgor , αλλά και ο πρόεδρος  του  Σωματείου της fulgor Θόδωρος Σταθόπουλος , ο γραμματέας  Παναγιώτης Καλογήρου και ο ταμίας Γιάννης Κατσιαούνης ,καθώς και ο παλιός συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ Μιχάλης Καρακάσης , στο εργοστάσιο του Ομίλου Στασινόπουλου οι εργαζόμενοι ζουν «εργατικό μεσαίωνα».
 Ο πρόεδρος του Ε.Κ.Κορίνθου δείχνει το σημείο στο οποίο εχασε την ζωή του ο εργαζόμενος της fulgor
Κλίμα τρομοκρατίας  σε καθημερινή βάση.
Face control σε κάθε καινούργιο εργαζόμενο και «τρομοκράτηση» ώστε να μην γίνει μελός του Σωματείου.
Οι υπεργολάβοι του εργοστασίου είναι οι «σύγχρονοι δουλέμποροι» .
Φτηνή εργασία , εξαναγκασμός σε 12ωρα ώστε να μην προσλάβουν νέους εργαζόμενους , κλίμα κατατρομοκράτησης των εργαζομένων ,απειλές για απόλυση και άλλα πολλά.
Ο συγκεκριμένος υπεργολάβος  κ. Σταματόπουλος με καταγωγή από την Βόχα και με στενό συγγενικό του πρόσωπο να κατέχει διευθυντική θέση σε εργοστάσιο του Ομίλου Στασινόπουλου στα Βαλκάνια , αμέσως μετά το θανατηφόρο ατύχημα σταμάτησε όλους τους εργαζόμενους του από την δουλειά!
Τόσο αυτός όσο και κανένα στέλεχος του Εργοστασίου δεν έδωσαν παρόν στο Νοσοκομείο ή στο εργοστάσιο προφανώς για να γλυτώσουν το αυτόφωρο.
Όπως μας είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ε.Κ Κορίνθου Κώστας Κατεμής  φέρθηκαν στη μνήμη του νεκρού λες και στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου Κορίνθου να υπήρχε κάποιο τσουβάλι με πατάτες και όχι άνθρωπος!
Ούτε να ενημερώσουν τους οικείους του άτυχου εργαζόμενου , ούτε να ενημερώσουν τους συνδικαλιστικούς φορείς , ακόμα και τον άψογο Διοικητή του Αστυνομικού τμήματος Αγίων Θεοδώρων ,που όμως μας είπαν έκανε με τον καλύτερο τρόπο την έρευνά του.
Το μοναδικό «στέλεχος» της Fulgor με το οποίο μπορούσες να μιλήσεις μετά το θανατηφόρο  εργατικό ατύχημα ήταν ο Θυρωρός του εργοστασίου!


Όπως χαρακτηριστικά είπε στην σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος  του Ε.Κ Κορίνθου προς τους εργαζόμενους  κανείς δεν υπολογίζει στο εργοστάσιο του Ομίλου Στασινόπουλου ότι οι εργαζόμενοι  που πάνε στο εργοστάσιο για να δουλέψουν , θέλουν να επιστρέψουν μετά την δουλειά στο σπίτι τους. Έτσι ξεκίνησε και ο άτυχος Άρης το πρωί της περασμένης Παρασκευής  για το μεροκάματο του τρόμου και δεν γύρισε ποτέ στο σπίτι του και την οικογένειά του.

Όλοι στην συγκέντρωση μιλούσαν για έγκλημα και όχι για  ατύχημα .
Πριν λίγες μέρες η εργοδοσία απέλυσε εργαζόμενο επειδή δεν φορούσε το κράνος του σε κάποια συγκεκριμένη δουλειά . Και οι υποκριτές έστειλαν να δουλέψει έναν άνθρωπο στα 10 μέτρα ύψος χωρίς να το προσφέρουν το παραμικρό μέτρο ασφαλείας!
Εργαζόμενος που δεν είναι γραμμένος στο Σωματείο είχε ατύχημα , πήγε στο Νοσοκομείο και του έκαναν 6 ράμματα στο πρόσωπο και ο υπεργολάβος τον απείλησε με απόλυση άμα ζητούσε αναρρωτική άδεια!
Το τελευταίο δίμηνο στον συγκεκριμένο υπεργολάβο έχουν συμβεί 4 εργατικά ατυχήματα εκ των οποίων το ένα θανατηφόρο
Συνδικαλιστές και εργαζόμενοι μας  υπενθύμισαν επίσης ότι ο ιδιοκτήτης της fulgor είναι ο ίδιος ιδιοκτήτης της ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ δηλαδή ο ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ , όπου πριν λίγα χρόνια θρηνήσαμε 6 νεκρούς από εργατικό ατύχημα και δεν τιμωρήθηκε από την δικαιοσύνη κανένας ως υπεύθυνος!
Οι συγκεντρωμένοι κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου  συναδέλφου τους.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν και συνδικαλιστές από άλλα εργατικά σωματεία  όπως από το γειτονικό εργοστάσιο της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ.
Όπως  αναφέρει  μεταξύ άλλων και το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου στο κάλεσμά του για την αυριανή 24ωρη ΠΑΝΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ –ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ
  «  Συνάδελφοι δεν πάει άλλο ,την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου θρηνήσαμε άλλο έναν συνάδελφο μας που θυσιάστηκε στον βωμό του κέρδους των βιομηχάνων .
Ήταν ένα προμελετημένο έγκλημα που σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε με απόλυτη ακρίβεια ,άρχισε με την εντατικοποίηση της εργασίας ,συνεχίστηκε με τα συνεχή δωδεκάωρα και ολοκληρώθηκε με την παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας, προηγουμένως για να ελαχιστοποιηθούν οι ευθύνες είχαν δοθεί οι εργασίες σε υπεργολάβο .
Συνάδελφοι ,
Απεργούμε για την απαρέγκλιτη τήρηση ,ουσιαστικών και όχι προσχηματικών , μέτρων ασφαλείας .
Απεργούμε για να σταματήσει η πρακτική των υπεργολάβων που δεν λογαριάζουν την ανθρώπινη ζωή .
Απεργούμε για να τιμήσουμε την μνήμη του θανόντα συναδέλφου μας .
Απεργούμε 
για να μην συμβεί σε κάποιον από εμάς το ίδιο »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...