Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

«Οι Έλληνες οφείλουν να σκέπτονται Ελληνικά»


Αρχιερατική Θ. Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017, στον Καθεδρικό, Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου προκειμένου να τιμήσει την εορτή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου και την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Τον Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κορίνθου – Λουτρακίου Αιδεσ. Πρωτ. π. Παναγιώτης Μαυραγάνης, οι Αιδεσ. Πρωτ. π. Ιωάννης Ντούλης, π. Γρηγόριος Θεοδώρου, π. Αθανάσιος Κοντογιάννης και οι Διάκονοι του π. Νικόλαος Βαρδουνιώτης και π. Δαμασκηνός Γεννηματάς.
Στο κήρυγμα του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο ως «Σκέπη Αγία» και στα όσα θαυμαστά επιτέλεσε κατά την διάρκεια του Αλβανικού έπους 1940, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τις αξίες και τα ιδανικά, που πρέπει να εμπνέει ο εορτασμός αυτής της ημέρας, σε όλους τους Νεοέλληνες, οι οποίοι τείνουν να λησμονούν ότι η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην αντίσταση του Έθνους μας ενάντια στους εχθρούς και επίβουλους της Πατρίδας μας. 
Τόνισε επίσης, ότι οι Έλληνες οφείλουν να σκέπτονται Ελληνικά, να σηκώσουν το κεφάλι τους και το βλέμμα τους στον Θεό και την «Υπέρμαχο Στρατηγό» και με παλμό και φρόνημα Ελληνικό και Χριστιανικό να προχωρήσουν μπροστά, όπως έκαναν οι πρόγονοί μας.
Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προέστη στην επίσημη Δοξολογία, στην οποία παρέστησαν οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του Τόπου και πλήθος πιστών. Ακολούθως, όλοι μαζί μετέβησαν στο Μαυσωλείο, στον προαύλιο χώρο του Ι. Καθεδρικού Ναού, όπου έλαβε χώρα το επιμνημόσυνο Τρισάγιο και η κατάθεση των στεφάνων, ενώ στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Μαθητική και Στρατιωτική Παρέλαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...