Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Eνα νέο ξεχωριστό "μουσείο" δημιουργήθηκε στην Κόρινθο!!!



Κάτι εντελώς νέο, πρωτοπόρο και εντυπωσιακό δημιουργήθηκε στην Κόρινθο.
Στην Ποσειδωνία στην οδό Μπουμπουλίνας 54 δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι το To Κέντρο Ιστορίας & Επιστήμης “Γραμμή του Χρόνου”
Ενας χώρος που λειτουργεί ως διαδραστικό μουσείο και απευθύνεται κύρια στους μαθητές όλων των βαθμίδων.
To Κέντρο Ιστορίας & Επιστήμης “Γραμμή του Χρόνου” σας καλωσορίζει στη Μόνιμη Έκθεση-Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα:
"6 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ" από την Αρχαία Δίολκο ... στην Διώρυγα της Κορίνθου.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα "6 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ" έχει σκοπό να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στο συναρπαστικό ταξίδι που χρειάστηκε να γίνει διαμέσου των αιώνων από το όραμα και την ιδέα έως την τελική υλοποίηση της Διώρυγας της Κορίνθου.
Ένα ταξίδι στο χρόνο, την Ιστορία, τη γνώση και την Επιστήμη.

Στο Κέντρο Ιστορίας και Επιστήμης «Γραμμή του Χρόνου», αναπτύσσονται, προβάλλονται και υλοποιούνται μία σειρά από εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και δρώμενα που σκοπό τους έχουν την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της ευρύτερης περιοχής μας. Παράλληλα προάγεται η επιστήμη σε όλες τις εκφάνσεις της και αναδεικνύεται η συμβολή των επιμέρους κλάδων της (Μαθηματικά, Φυσική, Γεωλογία, Μηχανική, κτλ.) στην εξέλιξη του κόσμου.

Ιστορία

Οι μαθητές & οι εκπαιδευτικοί θα περιπλανηθούν στην “Γραμμή του Χρόνου” της Διώρυγας, κάνοντας ένα συναρπαστικό ταξίδι διαμέσου των αιώνων, από την Αρχαία Δίολκο μέχρι σήμερα, μέσα από πλούσιο και επιστημονικά τεκμηριωμένο οπτικοακουστικό υλικό.
icons8-Degrees-1002
Επιστήμη
Οι μαθητές θα διαδράσουν και θα αποκτήσουν επιπλέον γνώσεις, διαμέσου ειδικά σχεδιασμένων εφαρμογών και πειραμάτων με βασικό θέμα την Διώρυγα και σε διάφορα επιστημονικά & γνωστικά πεδία (Μαθηματικά, Φυσική, Γεωλογία).
icons8-VR Headset-1003
Τεχνολογία
Θα δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να βιώσουν μοναδικές εμπειρίες της σύγχρονης Τεχνολογίας και της Πληροφορικής (VR360 Experience, Leap Motion, Sandbox, κτλ.).

Το όραμα μας είναι μέσα από τις δράσεις που αναπτύσσονται στην «Γραμμή του Χρόνου»,οι ενήλικοι επισκέπτες και κυρίως τα παιδιά να έρχονται σε επαφή με την επιστήμη και τις εξελίξεις της καθώς και να μυηθούν στον θαυμαστό κόσμο της Αρχαίας Ελληνικής αλλά και Σύγχρονης Ιστορίας διότι η ιστορική γνώση σε ένα έθνος είναι βασική προϋπόθεση για την συνέχειά του στον Χρόνο.



Γενική είσοδος για σχολικές τάξεις: 6,00€

Ειδικά για τα σχολεία του νομού Κορινθίας στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και της στήριξης της τοπικής κοινωνίας παρέχεται ειδική τιμή εισόδου: 5,00€

Για την επικοινωνία με το Κέντρο: 2741 076420

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...