Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2015

Ντοκιμαντέρ «Στη Φωλιά του Χρόνου» @ Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

xr2
Τη Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου, στις 18:00, στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το ντοκιμαντέρ «Στη Φωλιά του Χρόνου» των Αλέξανδρου Παπαηλιού και Χαράς Φράγκου (2014, 70’). Στην προβολή θα παρευρίσκεται ο σκηνοθέτης Α. Παπαηλιού αλλά και η σεναριογράφος, Χ. Φράγκου, οι οποίοι θα προλογίσουν το ντοκιμαντέρ και θα συνομιλήσουν με το κοινό.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, προβάλλει κάθε μήνα ντοκιμαντέρ διακεκριμένων Ελλήνων σκηνοθετών, στο πλαίσιο του αφιερώματος «Το ελληνικό ντοκιμαντέρ συναντά τον χώρο, τον τόπο και την ιστορία». Όπως είναι ήδη γνωστό, κάθε ταινία συνδέεται με την τοπική ιστορία ή τη θεματική εκάστου μουσείου του Δικτύου ΠΙΟΠ στο οποίο και παρουσιάζεται.
Λίγα λόγια για την ταινία «Στη Φωλιά του Χρόνου»
Τα τελευταία χρόνια, στην Ελλάδα, η ταυτότητα της ανάπτυξης συγκρούστηκε βίαια με εκείνη της κρίσης. Κρίση οικονομική, κοινωνική, περιβαλλοντική. Στην ταινία καταγράφονται οι δραστηριότητες τριών νέων ανθρώπων, σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας που ακολούθησαν έναν άλλο δρόμο για τη ζωή τους. Παρουσιάζεται η διαδρομή, η δράση, τα κίνητρα για τις επιλογές τους, οι μικρές και μεγάλες στιγμές τους. Και όλα αυτά εξελίσσονται μέσα σε πλούσια οικοσυστήματα της Ελλάδας όπως το παραποτάμιο δάσος του Νέστου, το Δέλτα του Αξιού, η Λίμνη Κερκίνη, η Πύλος και ο Κόλπος της Κυπαρισσίας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Πληροφορίες:
Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
Υπηρεσία Μουσείων
Τ: 210 3256928
Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
200 16, Στυμφαλία Κορινθίας
Τ: 24470 22296
Δείτε το trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Ο Αθικιώτης, Γ. Αποστολόπουλος που άλλαξε τα πάντα στην Υγεία

 Το παιδί από τα ΑΘΙΚΙΑ Κορινθίας που σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ, βιοπορίστηκε συντάσσοντας οικονομικές μελέτες για επιχειρήσεις και το 1971 σ...