Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Η Πρωτοβουλία Πολιτών Κορίνθου για τη διαχείριση απορριμμάτων



1. Διαχείριση απορριμμάτων: Μετά από φωτογραφίες και στοιχεία που βρήκαμε για τον τρόπο που ο Δήμος Κορινθίων και η υπηρεσία καθαριότητας "εκτελεί" την κομποστοποίηση, εκδώσαμε το παρακάτω δελτίο τύπου.
Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Μελέτης απάντησε στην τηλεόραση όπου όπως θα δείτε προσπαθεί να αποφύγει να απαντήσει στο ουσιαστικό θέμα που τίθεται από την Πρωτοβουλία. 
Το παρακάτω είναι και το τελευταίο δημόσιο σχόλιό μας πριν το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης.

Κε Μελέτη
Σε ένα δελτίο τύπου όπου η διαδικασία ενημέρωσης με τα φυλλάδια από υπαλλήλους του Δήμου αποτελεί μια μόνο πρόταση, εσείς αφιερώσατε τον μισό χρόνο των απαντήσεών σας στην Πρωτοβουλία. Για την ουσία, ο κόσμος είναι ανενημέρωτος και αυτό είναι ευθύνη σας.
Για δύο ημέρες δεν δούλευε το απορριμματοφόρο που μαζεύει την κομποστοποίηση; Εμείς μαθαίνουμε πάντως ότι ήταν καθημερινό φαινόμενο. Και το Σάββατο στην λαϊκή αγορά πάλι το ίδιο έγινε και πολλές άλλες καταγγελίες έχουμε από συμπολίτες μας για την καλοκαιρινή αποκομιδή.
Όσο για την διαχείριση της μονάδας λιπασματοποίησης από συγκεκριμμένο ιδιώτη, ελπίζουμε να το σκεφτείτε καλύτερα, για το καλό των συμπολιτών μας. Προτάσεις έχουν γίνει, αξιοποιήστε τις.
Τέλος, είναι λυπηρό να εγκαλείτε την Πρωτοβουλία για προσπάθεια κατάργησης της κομποστοποίησης. Η Πρωτοβουλία ζήτησε στο ΔΣ διαπαραταξιακή για το θέμα, εμείς συμμετέχουμε στην επιτροπή με τουλάχιστον 2 εθελοντές, ενώ από τις υπόλοιπες παρατάξεις δεν έχει έρθει ποτέ κανένας επιπλέον, και τουλάχιστον από προτάσεις για το θέμα, αν έχετε πρακτικά των συνεδριάσεων, μπορείτε να δείτε ποιοι καταθέτουν. Λίγος σεβασμός στην προσπάθεια δεν βλάπτει.
2.      Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης το θέμα της διαχείρισης και του Τοπικού Σχεδίου συζητήθηκε διεξοδικά. Προ ημερησίας θέσαμε το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στην Κόρινθο με τη μη συμμετοχή του Δήμου στον διάλογο για τον Περιφερειακό Χωροταξικό Σχεδιασμό του κ. Τατούλη. Εδώ η τελευταία ενημέρωση για το ΔΣ. Και η θέση του Νίκου Πατσαρίνου και της περιφερειακής παράταξης "Πελοπόννησος Πρώτα" για το θέμα.
3. ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: Ξεκινά μια προσπάθεια από πολλές συλλογικότητες της περιοχής, δάσκαλους και καθηγητές, το ΚΙΑΚ, το Εργατικό Κέντρο κ.α. αλλά και αλληλέγγυους πολίτες, για μια ουσιαστική και σταθερή προσπάθεια ενίσχυσης των δομών της Ελλάδας που υποστηρίζουν πρόσφυγες και μετανάστες. Η Πρωτοβουλία συμμετέχει ενεργά και θα σας ενημερώσουμε σύντομα με το δελτίο τύπου που θα εκδοθεί,  για το πώς μπορούμε όλοι μας να βοηθήσουμε έμπρακτα.
το γραφείο τύπου
Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...