Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό το νέο εργοδοτικό έγκλημα που έγινε την Παρασκευή 9 Οκτώβρη στο
εργοστάσιο της FULGOR, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο ενός εργάτη από πτώση. Η εργοδοσία δολοφόνησε άλλον ένα εργάτη, στο βωμό του κέρδους της. 
Το γεγονός δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο, ήταν προδιαγραμμένο και προστίθεται στα δεκάδες εγκλήματα του κεφαλαίου σε βάρος της εργατικής τάξης, που θρηνεί κάθε χρόνο δεκάδες σακατεμένους και νεκρούς εργάτες . Είναι αποτέλεσμα των άθλιων συνθηκών εργασίας, της εντατικοποίησης της δουλειάς, της έλλειψης στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας, για την σωματική ακεραιότητα και τη ζωή των εργαζομένων. Οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων είναι αναμφισβήτητες.

 Έχουν δημιουργήσει και στηρίξει όλο το πλαίσιο μέσα στο οποίο δρουν ανενόχλητοι οι επιχειρηματικοί όμιλοι για το κυνήγι του κέρδους, σ ΄αυτό το πλαίσιο οι εργάτες γίνονται αναλώσιμοι. Έτσι πλουτίζει το κεφάλαιο, τα κέρδη του είναι βαμμένα με τον ιδρώτα και το αίμα των εργατών . Υπάρχει όμως και ο άλλος δρόμος ανάπτυξης που δεν λειτούργει με βάση το κέρδος αλλά τις ανάγκες του ανθρώπου. Αυτός ο δρόμος απαιτεί οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι οι οικογένειες τους, να παλέψουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με σύγχρονα μέτρα ασφάλειας και εργασιακά δικαιώματα. Να αγωνιστούν για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια, χωρίς κανένα συμβιβασμό με τις απαιτήσεις της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας. Το ΚΚΕ εκφράζει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού εργάτη. 

 Τομεακή Επιτροπή Κορινθίας του ΚΚΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...