Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Αγανακτισμένοι κάτοικοι, ετεροδημότες και φίλοι Αγιονορίου

Eπιστολή σχετικά με το θέμα της απομάκρυνσης των παράνομων σταβλικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται εντός των ορίων του οικισμού Αγιονορίου Κορινθίας.


Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο προβατα μεσα στο χωριο παρανομα
Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται τις προσεχείς εβδομάδες, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας από την Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΕ Κορινθίας, και τα Υπουργεία Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης, σχετικά με το θέμα της απομάκρυνσης των παράνομων σταβλικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται εντός των ορίων του οικισμού Αγιονορίου Κορινθίας.
Συμφώνα με δηλώσεις των υπευθύνων, που επισκέφτηκαν το χωριό μας, η κατάσταση που επικρατεί χαρακτηρίστηκε «τραγική». Δεν υπάρχει κανένα χωριό στην Κορινθία -και όχι μόνο- σε αυτή την κατάσταση. Κοπάδια αιγοπροβάτων κυκλοφορούν στους δημόσιους δρόμους του χωριού έως και 4 φορές την ημέρα, εισβάλλοντας και σε αυλές (καταστρέφοντας κήπους κτλ), με την κατάσταση να γίνεται ανυπόφορη και ανθυγιεινή  λόγω των ακαθαρσιών και των παράσιτων.
Την σκυτάλη από τις προαναφερθείσες υπηρεσίες/υπουργεία παίρνει και η Αρχαιολογία με επιστολές προς τους κτηνοτρόφους που σύμφωνα με απόφαση της, το Φράγκικο Κάστρο –στολίδι του χωριού μας-  και η γύρω περιοχή έχει χαρακτηρισθεί ως αρχαιολογικός χώρος, ως εκ τούτου απαγορεύεται η λειτουργία κτηνοτροφικών μονάδων.
Εδώ και ένα χρόνο αγωνιζόμαστε όλοι μαζί, κάτοικοι, ετεροδημότες και φίλοι του Αγιονορίου ενώνοντας τις φωνές μας, ώστε να εξωραϊστεί και να καταστεί επισκέψιμο το όμορφο χωριό μας.        

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ...
Αγανακτισμένοι κάτοικοι, ετεροδημότες και φίλοι Αγιονορίου

avriani-korinthia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...