Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Τι αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων


ΣΤΟ Δ.Δ ΤΕΝΕΑΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ  ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ;;;

Τη ΤΕΤΑΡΤΗ 5 Αυγούστου 2015,
συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων . 
Οι βασικότερες αποφάσεις που ελήφθησαν ήσαν οι εξής:
-Εκδικάστηκαν οι ενστάσεις των συμπολιτών  που είχαν υποβληθεί  για την εκπονηθείσα πολεοδομική μελέτη επέκτασης του σχεδίου πόλης στην περιοχή Βοσέϊκα-Φυλακές (ΚΕΝΚ) Κορίνθου. Με την απόφαση αυτή  ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες χρονοβόρες διαδικασίες  του σχεδίου  στην εν λόγω περιοχή και πλέον  πήρε το δρόμο της υπογραφής του  σχεδίου στην  Περιφέρεια  προς έγκριση και δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Έτσι λύνεται ένα μακροχρόνιο αίτημα δεκαετιών των κατοίκων  της περιοχής ΒοσέΪκα.
-Εγκρίθηκε ολιγόμηνη παράταση μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Ο βασικός και μοναδικός λόγος είναι η ολοκλήρωση των  εργασιών  επισκευής, συντήρησης , εκσυγχρονισμού του κτιρίου του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κορίνθου, το οποίο έχει παραχωρηθεί στο Δήμο, ύστερα από ενέργειες της Δημοτικής Αρχής. Οι οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες  στο κτίριο  ολοκληρώνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα και αναμένεται εντός του τρέχοντος έτους άμεσα  να  μετεγκατασταθούν οι Τεχνικές Υπηρεσίες και η Πολεοδομία του Δήμου Κορινθίων  σε ενα πολύ καλύτερο χωροταξικά και λειτουργικά περιβάλλον , τόσο για τους υπαλλήλους, όσο και για τους πολίτες που συναλλάσσονται  με τις Υπηρεσίες αυτές.
-Εγκρίθηκε ολιγοήμερη παράταση εργασιών του έργου Ολοκλήρωσης του νέου κτιρίου του Βρεφονηπιακού Σταθμού Εξαμιλίων. Τους επόμενους τρεις μήνες το κτίριο θα έχει ολοκληρωθεί και το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής θα μεταστεγάσει τον Παιδικό σταθμό στον ιδιόκτητο αυτό χώρο με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, ενώ παράλληλα θα γίνουν οικονομίες κλίμακας από την εξοικονόμηση των καταβαλλομένων ενοικίων.
-Εγκρίθηκε ολιγοήμερη παράταση ολοκλήρωσης των εργασιών του έργου Ανάπλασης πλατείας ΚΟΤΡΙΖΑ Σοφικού. Μέσα στο μήνα Σεπτέμβριο άλλο ένα έργο στην περιοχή  του Σοφικού ολοκληρώνεται και παραδίδεται σε χρήση των κατοίκων.
-Παραδόθηκε σε χρήση  ολοκληρωμένο το έργο   Ανάπλασης επισκευής του παλιού δημοτικού σχολείου Ρητού στη δημοτική  κοινότητα Γαλατακίου, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από τον Τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού.
-Παραδόθηκε σε χρήση  μία ακόμα πλατεία με παιδική χαρά στον οικισμό Νεάπολης  της  περιοχής Μπαθαρίστρας Κορίνθου δίπλα στο ναό του Αγίου Ταξιάρχη, έργο με πόρους από το ΕΣΠΑ με  πράσινο ,ψηλό φωτισμό , παιδική χαρά . Ο χώρος έχει γίνει το στέκι  των κατοίκων της περιοχής που τόσο έλειπε  στην υποβαθμισμένη πριν μερικά χρόνια  συνοικία.

diogenis-press.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...