Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Πρόγραμμα 4,7 δισ. για τους αγρότες με 50.000 θέσεις εργασίας

Είμαστε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους θεσμούς που έγιναν τέσσερις από τρεις. Και ίσως θα πρέπει να γίνουν και περισσότεροι και αυτή η διαδικασία θα πρέπει κάποια στιγμή να είναι υπό τον έλεγχο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Παρά τις δυσκολίες αυτή η συμφωνία ελπίζουμε να δώσει ένα τέλος στην
αβεβαιότητα για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρωζώνης. Ένα οριστικό τέλος. Αυτή η συμφωνία έχει "αγκάθια" και πολιτικές που δεν αποτελούν επιλογή μας και είμαστε αναγκασμένοι να την κλείσουμε. Όμως, δεν θα περιοριστούμε σε αυτά τα στενά όρια. Δεν θα σταματήσουμε να διαπραγματευόμαστε

Στην πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πρόγραμμα αγροτικής πολιτικής ως το 2020 με αξιοποίηση άνω των 6 δισ. ευρώ και δημιουργία 50.000 θέσεων εργασίας, αν αξιοποιηθεί σωστά, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σημείωσε, επίσης, πως σχεδιάζουμε να εκχωρήσουμε πόρους και αρμοδιότητες στις Περιφέρειες, σε ποσοστό άνω του 30%, των πόρων του Προγράμματος, για την ανάπτυξή του και τόνισε: «Γνώση, κατάρτιση, καινοτομία και δικτύωση οι προτεραιότητες για να πετύχει ο σχεδιασμός. Συγκριτικό μας πλεονέκτημα η πολιτική μας βούληση για σύγκρουση με κατεστημένα συμφέροντα και κατεστημένες νοοτροπίες».

Δεν μπορείς να ξεπληρώνεις δανεικά, δίχως ανάπτυξη, τόνισε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε ότι «θα προχωρήσουμε σε διάκριση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, από εκείνους που έχουν αγροτικά εισοδήματα, αλλά δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες» και «θα διεκδικήσουμε στη διαπραγμάτευση, οι κατά κύριο επάγγελμα να φορολογούνται με συντελεστή ΦΠΑ 13% και προκαταβολή φόρου στο μισό».

Έκανε λόγο για «δίκαιη κατανομή φορολογικών βαρών και εφαρμογή καλών πρακτικών, ώστε η νέα γενιά να ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας» τονίζοντας ότι «στόχος είναι η προώθηση νέων μορφών συνεργασίας και παραγόμενο προιόν υψηλής ποιότητας».

«Θα προχωρήσουμε στο σπάσιμο συμφερόντων που μονοπωλούν επί χρόνια έργα και εργασίες στον αγροτικό χώρο», υπογράμμισε.

madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...