Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Θαύμα Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου

Μέσω επιστολής της, μία  αναγνώστρια περιγράφει το θαύμα που βίωσε η ίδια στην Ιερά
Μονή Παναγίας Φανερωμένης στην Κόρινθο.
Σας την αναδημοσιεύουμε από το «Αγιορείτικο Βήμα».
"Αγαπητοί συνεργάτες και φίλοι του Αγιορείτικου Βήματος,
 Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 βρέθηκα στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης στο  Χιλιομόδι Κορινθίας. Έχω ακούσει για τα αναρίθμητα  θαύματα που έχει κάνει  η Παναγία Φανερωμένη  και θέλησα κι εγώ με τη σειρά μου να προσκυνήσω τη Χάρη Της. Η εικόνα που βρίσκεται στο τέμπλο είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά.
 Πλήθος κόσμου είχε συρρεύσει για να προσευχηθεί και να παρακαλέσει την Παναγία για το ποθούμενο. Η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική. Προσκυνήσαμε την Αγία Εικόνα και πριν φύγουμε, βγάλαμε δύο φωτογραφίες χωρίς φλας.
 Στην πρώτη εικόνα φαίνεται καθαρά η Εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης. Στη δεύτερη όμως εικόνα, το Άγιο Πρόσωπο της Παναγίας φαίνεται σαν να έχει καλυφθεί από κάτι άλλο. Ρίχνοντας μια προσεκτική ματιά στην εικόνα, μπορεί κανείς να διακρίνει ότι το πέπλο της Παναγίας είναι αυτό που έχει έρθει μπροστά και σκεπάζει το Πρόσωπό Της, ενώ -ω των θαυμασίων σου Θεοτόκε Πανύμνητε- εμφανίστηκε μία κόκκινη γραμμή που συνδέει το  πέπλο της Παναγίας με το σημείο που έχει φτάσει. Επίσης, ο Ιησούς έχει μετακινηθεί και φαίνονται καθαρά στην εικόνα δύο φωτοστέφανα. Το κανδήλι που έκαιγε πάνω ακριβώς από την Εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης έγινε διπλό και εμφανίστηκε και εκεί μία κόκκινη γραμμή που φαίνεται να συνδέει τα δύο κανδήλια. Μία τρίτη κόκκινη γραμμή εμφανίστηκε στην εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο σημείο όπου η Παναγία μετέστη στους ουρανούς και βρίσκεται προσευχόμενη  μεταξύ των αγγέλων.
 Μεγάλη η Χάρη Σου, Παναγία μου! Αισθάνεσαι τον πόνο του κόσμου  και μεσιτεύεις για τη σωτηρία των ψυχών μας. Η Παναγία να χαρίζει στον καθένα μας υγεία και ό,τι είναι συμφέρον για τη σωτηρία της ψυχής του". 


http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/273814/anagnostria-thayma-panagias-faneromenis#ixzz3jFYfujPc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...