Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

Κόρινθος: Αναπαλαιώνεται το κτήριο του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού

Αναπαλαιώνεται και εκσυγχρονίζεται από τον Δήμο Κορίνθου το
κτήριο του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης, καθώς και ο ακάλυπτος χώρος που το περιβάλλει, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση των Τεχνικών Υπηρεσιών και της Πολεοδομίας.
Η αποκατάσταση καθώς και η λειτουργική αναβάθμιση του κτηρίου έχουν ξεκινήσει και περιλαμβάνουν εργασίες υγρομόνωσης στην οροφή του, η οποία αποτελείται από οπλισμένη επίπεδη πλάκα σκυροδέματος.

Η παρέμβαση στις εξωτερικές όψεις του κτηρίου αφορά μόνο σε ενδεδειγμένους χρωματισμούς με υγροαπωθητικά υλικά στους σοβάδες. Παραμένουν τα ξύλινα κουφώματα του ορόφου, τα οποία έχουν ανακαινιστεί, και στο ισόγειο έχουν αντικατασταθεί οι σπασμένοι υαλοπίνακες και έχουν ανακαινιστεί τα μεταλλικά κουφώματα.

Εσωτερικά έγινε αποκατάσταση του δαπέδου με λείανση των μωσαϊκών και ανακαίνιση των εσωτερικών θυρών. Επίσης, έγινε αντικατάσταση της παλαιάς υποδομής θέρμανσης και τοποθετήθηκε νέος ηλεκτρολογικός εξοπλισμός και νέα δίκτυα ύδρευσης.

Η εικόνα του κτηρίου, που αποτελεί υπόδειγμα σύγχρονης σιδηροδρομικής αρχιτεκτονικής, θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο με τη διαμόρφωση του ακάλυπτου περιβάλλοντος χώρου, όπου θα τοποθετηθούν παγκάκια, όργανα παιδικής χαράς και θα γίνει εγκατάσταση υπόγειων δικτύων ύδρευσης-αποχέτευσης και ηλεκτροφωτισμού.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα εγκατασταθούν οι Τεχνικές Υπηρεσίες και η Πολεοδομία Κορίνθου, ώστε να εξοικονομηθούν κονδύλια από την καταβολή ενοικίων, ενώ ταυτόχρονα θα αναβαθμιστεί αισθητικά η περιοχή, που αποτελεί την ανατολική είσοδο της πόλης.


 http://www.zougla.gr/greece/article/korin8os-anapaleonete-to-ktirio-tou-paleou-sidirodromikou-sta8mou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Ο Αθικιώτης, Γ. Αποστολόπουλος που άλλαξε τα πάντα στην Υγεία

 Το παιδί από τα ΑΘΙΚΙΑ Κορινθίας που σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ, βιοπορίστηκε συντάσσοντας οικονομικές μελέτες για επιχειρήσεις και το 1971 σ...