Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Αλληλεγγύη για τους Πρόσφυγες, Πρωτοβουλία Κορινθίας:Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης



Ακριβώς 5 μήνες μετά την έναρξη της δράσης «Αλληλεγγύη για
τους Πρόσφυγες, Πρωτοβουλία Κορινθίας», επανερχόμαστε. Δυστυχώς σε πολύ χειρότερες συνθήκες τόσο για τη χώρα μας όσο και για όλους αυτούς τους ανθρώπους που δραπέτευσαν από τον πόλεμο και την ανέχεια. Με περισσότερους φράχτες υψωμένους να προστατεύουν την Ευρώπη δημιουργώντας κράτη – φυλακές και, 70 χρόνια μετά, στρατόπεδα συγκέντρωσης. Με τη χώρα μας στο στόχαστρο, στο κέντρο του προβλήματος, απαθή ή ανήμπορη να αντιδράσει οργανωμένα. Με ανθρώπους σε απόγνωση γιατί δεν μπορούν να ελπίζουν.
            Όλοι οι αλληλέγγυοι, δομές και άνθρωποι, παρατάξεις και πρωτοβουλίες πολιτών, ερχόμαστε κοντά με κοινή πεποίθηση πως το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κοιτάμε τη γη να γυρίζει, αδιαφορώντας για τον διπλανό μας. Ξεκινάμε τη δεύτερη φάση δράσεων που αφορά τους πρόσφυγες, τους μετανάστες αλλά και τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Μια φάση πιο στοχευμένη όσον αφορά και τη συγκέντρωση ειδών αλλά και την παροχή βοήθειας σε όλους αυτούς που βρίσκονται δίπλα μας και μας έχουν ανάγκη. Έτσι:

    Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης (παρατίθεται κατάλογος) τα οποία θα αποστέλλονται σε δομές υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών, με προτεραιότητα σε αυτοοργανωμένες δομές που δεν έχουν τη στήριξη του κράτους και των χρηματοδοτούμενων ΜΚΟ αλλά χρειάζονται τη δική μας.
    Στηρίζουμε με προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, είδη πρώτης ανάγκης και ιατροφαρμακευτικό υλικό, τους ξενιτεμένους ανθρώπους που βρίσκονται στην περιοχή μας. Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε, ούτε έχουμε σκοπό να υποκαταστήσουμε το κράτος ή τις οργανώσεις που έχουν την ευθύνη αυτών των ανθρώπων και πιέζουμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους στο ακέραιο. Δεν μπορούμε ωστόσο να παραβλέψουμε το ανθρωπιστικό μέρος της προσφυγικής κρίσης, αναγκάζοντας όλους μας να βρεθούμε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, χωρίς αστερίσκους.
    Το ότι ασχολούμαστε με το αποτέλεσμα, δεν σημαίνει ότι παραβλέπουμε τις βαθύτερες αιτίες που δημιουργούν την προσφυγιά και την εξαθλίωση. Αγωνιζόμαστε ενάντια στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, καταγγέλλουμε τα παιχνίδια που παίζονται με το εμπόριο όπλων και τον έλεγχο του πετρελαίου, είμαστε αντίθετοι σε οτιδήποτε και οποιονδήποτε βάζει το κέρδος πάνω από τους ανθρώπους.
    Ζητάμε τη στήριξη της κοινωνίας της Κορινθίας σε έναν κοινό σκοπό, την επιτακτική ανάγκη να στηρίξουμε τον διπλανό μας, τον άνθρωπο που δεν πρέπει να χάσει την αξιοπρέπειά του. Σας ζητάμε λοιπόν να προσφέρετε κάποια από τα είδη που παραθέτουμε παρακάτω ή/και την εθελοντική σας προσφορά στις παραπάνω δράσεις.


Η δράση αυτή θα στεγαστεί στο παλιό κρεοπωλείο Σκάζα, στη Δημοτική Αγορά Κορίνθου, Κύπρου και Περιάνδρου γωνία, χώρο τον οποίο –προς τιμήν του- παραχώρησε ο Δήμος Κορινθίων. Θα λειτουργεί κάθε πρωί (εκτός Κυριακής)  10:30 – 12:30 και Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα 6 – 8 μ.μ. Κάθε Τρίτη μετά τις 7 μ.μ. θα είναι ανοιχτός και ο αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος «σβούρα» (Σίνα 37) για όσες και όσους μεταφέρουν πράγματα με το αυτοκίνητο. Η παρουσία σας και η βοήθειά σας στην ταξινόμηση και την αποστολή τους είναι αναγκαία συνθήκη για την επιτυχία του εγχειρήματος αυτού. Κανείς μας δεν περισσεύει στο να γίνει η αλληλεγγύη πράξη.

Αλληλεγγύη για τους Πρόσφυγες, Πρωτοβουλία Κορινθίας

email επικοινωνίας: refugees.korinthos@gmail.com
facebook: http://www.facebook.com/refugees.korinthos/


ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

ΟΧΙ  ΡΟΥΧΑ
Όλες οι δομές έχουν πολλά από τις προηγούμενες φάσεις. Για όσες ανάγκες υπάρξουν σε τοπικό επίπεδο θα ενημερώνουμε με ανακοινώσεις.

ΤΡΟΦΙΜΑ
Μακαρόνια
Κριθαράκι
Χυμός ντομάτας
Ρύζι
Συσκευασμένα snacks
Μπισκότα, κρουασάν
Φρυγανιές – παξιμάδια - κριτσινια - κουλούρια - κρακεράκια
Συσκευασμένοι ξηροί καρποί, συσκευασμένα αποξηραμένα φρούτα
Χυμοί σε ατομικές συσκευασίες
Γάλα μακράς διάρκειας - με συντήρηση εκτός ψυγείου + εβαπορε
Παιδικές τροφές σε βαζάκια
Κονσέρβες εκτός χοιρινού (τόνος, ψάρια, φασόλια, λαχανικά κλπ)
Μπάρες δημητριακών


ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ
μπολάκια - πιατάκια μιας χρήσης
πλαστικά ποτήρια, πιάτα  & μαχαιροπήρουνα
χαρτοπετσέτες, χαρτί κουζίνας, χαρτομάντιλα, χαρτί υγείας
μωρομαντηλα

ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
αφρός ξυρίσματος, ξυραφάκια μιας χρήσης
σερβιέτες, πάνες παιδικές
αντισηπτικά μαντηλάκια,  αντισηπτικό υγρό χεριών (μικρές συσκευασίες)
σαπούνια, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες

ΕΙΔΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
σακούλες σκουπιδιών
γάντια μιας χρήσης
μάσκες μιας χρήσης
χλωρίνη
απορρυπαντικά γενικής χρήσης

ΓΡΑΦΙΚΗ ΥΛΗ
Μπλοκ ζωγραφικής
Χαρτιά Α4
Μπογιές (ξύλινες, παστέλ, μαρκαδόροι)
Μαρκαδόροι πίνακα



    Αλληλεγγύη για τους Πρόσφυγες Πρωτοβουλία Κορινθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...