Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Της Γιώτας Μπάγκα


μπαγκα-cropΠολύς λόγος γίνεται για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Κορίνθου εδώ και πολλά χρόνια. Ελλείψεις και δυσλειτουργίες παρά τις φιλότιμες και άοκνες προσπάθειες του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού που δίνει τον καλύτερο εαυτό του. Κι αυτό το γνωρίζω προσωπικά καθώς πολλοί φίλοι μου εργάζονται στο νοσοκομείο προσφέροντας με αυτοθυσία τις υπηρεσίες τους.
Όσες όμως προσπάθειες κι αν καταβάλλουν το αποτέλεσμα δεν είναι ορατό από τους πολίτες της Κορινθίας. Ο μέσος Κορίνθιος πολίτης αναρωτιέται γιατί δεν μπορεί να εξετάσει το παιδί του παιδίατρος στο νοσοκομείο ή γιατί οι καρκινοπαθείς του Νομού μας υποχρεούνται να μετακινούνται σε άλλους νομούς για τις χημειοθεραπείες τους με τεράστιο κόστος για το κράτος και ταλαιπωρία για τους ασθενείς και τους συνοδούς τους…γιατί δηλαδή δεν μπορούμε να απολαμβάνουμε τα βασικά δικαιώματα που παρέχει- επίσης στοιχειωδώς -μια οργανωμένη πολιτεία στους πολίτες της……
Πολλοί λένε ότι χρόνια λειτουργεί έτσι το νοσοκομείο. Αυτό όχι μόνο δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία αλλά μόνον όνειδος επιφέρει σε όσους συντήρησαν αποστήματα εις βάρος του πολίτη.
Τα κροκοδείλια δάκρυα των βουλευτών του Σύριζα στο Νομό μας δεν αρκούν. Η υποκρισία για την κοινωνική ευαισθησία είναι πλέον ορατή. Κι εδώ, υποσχέθηκαν ανερυθρίαστα πράγματα που δεν τήρησαν…. Κύριοι καταλάβετέ το δεν μονοπωλείτε την κοινωνική ευαισθησία…..
Το Νοσοκομείο πρέπει να κρατηθεί ανοικτό. Για να γίνει αυτό πρέπει να είναι λειτουργικό και να καλύπτει τις βασικές ανάγκες περίθαλψης των πολιτών. Μια από τις βασικότερες είναι η παιδιατρική περίθαλψη. Μια ακόμα είναι η περίθαλψη των καρκινοπαθών που ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες στο νομό μας.
Αν το νοσοκομείο δεν αναβαθμιστεί και δεν εκσυγχρονιστεί , αν δεν πληροί τις προδιαγραφές ενός ευρωπαϊκού νοσοκομείου, τότε μοιραία θα κλείσει με αρνητικά αποτελέσματα για όλους μας και με συνεπαγόμενη περεταίρω υποβάθμιση του Νομού μας.
Η ευθύνη ανήκει αρχικά στην πολιτεία και στους εκπροσώπους της στο νομό, έπειτα σ΄ όσους επιλέγουν να συντηρούν προβληματικές καταστάσεις και τέλος σ΄όλους εμάς , γιατί δεν διεκδικούμε τα αυτονόητα.


 http://ekorinthos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...