Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

«Πως να προφυλάξουμε την μνήμη μας»

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρθηκε: «Συνεχίστηκαν την Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017,στην «Κροκίδειο Αίθουσα», με την συμμετοχή πυκνού ακροατηρίου, οι ομιλίες πού αφορούν στον πνευματικό καταρτισμό του πληρώματος της τοπικής μας Εκκλησίας, με τον γενικό τίτλο «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού», με την παρουσίαση ενός εξαιρετικά επίκαιρου ιατρικού θέματος, «Πως να προφυλάξουμε την μνήμη μας». Την παρουσίαση έκανε ο Κορίνθιος Ιατρός Νευρολόγος κ. Τριαντάφυλλος Ντόσκας, Διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.
Ο διαπρεπής Κορίνθιος Ιατρός με επιστημονικότητα και σαφήνεια, κατέδειξε τους τρόπους διάγνωσης αλλά και το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε ή να προλάβουμε την νόσο του Alzheimer. Συγκεκριμένα η μεσογειακή διατροφή, η καθημερινή άσκηση, η συχνή μελέτη, η προσοχή στην αρτηριακή πίεση, η αγάπη εκ μέρους του συγγενικού περιβάλλοντος, συνιστούν τους παράγοντες εκείνους που προλαμβάνουν ή αναστέλλουν, την εξασθένηση των πνευματικών λειτουργιών του εγκεφάλου, στα άτομα που νοσούν ή ενδέχεται να νοσήσουν. Γι᾿ αυτό και συνέστησε ο Ιατρός, την αποφυγή  κατά το δυνατόν, του stress και της κατάθλιψης, περνώντας τις ώρες μας δημιουργικά, ώστε να μην περιέρχεται  σε απραξία ο εγκέφαλος μας, καθώς όσο πιο πολύ «δουλεύουμε» τον εγκέφαλο  μας, τόσο πιο εύκολα καλλιεργείται και αποδίδει η μνήμη μας.
Τον Ιατρό και Κορίνθιο επιστήμονα κ. Τριαντάφυλλο Ντόσκα συνεχάρη με θερμούς λόγους ευχαριστίας, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, ο οποίος και συντόνισε τον εποικοδομητικό διάλογο που ακολούθησε, ενώ πολλά ήσαν τα ερωτήματα που απηύθυναν οι ακροατές σχετικά, με την δύσκολη και επικίνδυνα εξαπλούμενη νόσο της εποχής μας».

 http://korinthiannews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...