Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Ξεκινά το Φεστιβάλ Θεάτρου στο Κιάτο





Ξεκινά το Φεστιβάλ Θεάτρου που διοργανώνει το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού «Η ΜΗΚΩΝΗ». Υλοποιούμε από φέτος μια επιθυμία χρόνων. Το λέμε Φεστιβάλ γιατί η «συνάντηση» θεατρικών ομάδων της Κορινθίας είναι μια γιορτή, φέρνει κοντά ομότεχνους, προβάλλει τη δουλειά τους, δίνει άλλη δυναμική στον πολιτισμό μας. Εννοείται ότι κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις το Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα. Κριτής είναι το κοινό των παραστάσεων που θα ανεβαίνουν στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου στο Κιάτο μέχρι και τα μέσα Μαρτίου 2016. «Η ΜΗΚΩΝΗ» προσκάλεσε ομάδες συλλόγων αλλά και ανεξάρτητες θεατρικές παρέες που υπάρχουν και δραστηριοποιούνται στο νομό. Κι εκείνοι ανταποκρίθηκαν, άμεσα πολλοί, και δήλωσαν συμμετοχή. Στο Φεστιβάλ εντάξαμε και τις παραστάσεις που ήταν ήδη προγραμματισμένες για το μήνα Δεκέμβριο (δύο παραστάσεις του συλλόγου Πολιτισμού «Σαν Παραμύθι», το έργο του Θεάτρου «θε.αμ.α» στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας ατόμων με αναπηρία και, τέλος, τη θεατρική παράσταση για παιδιά από τη «Λέσχη Κούκλας και Θεάτρου Σικυώνας» στα πλαίσια των Χριστουγέννων). Έτσι το πρόγραμμα των παραστάσεων Δεκεμβρίου έχει ως εξής:

6 / 12 : La Nonna" Από την θεατρική σκηνή «Σοφία Σπούλου», του Συλλόγου Πολιτισμού «ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ» βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Ρομπέρτο Κόσσα και σε σκηνοθεσία Ευτυχίας Λιβανίου.

13/12 : "ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ" του Βιτσέντζου Κορνάρου, από το παιδικό τμήμα του Συλλόγου Πολιτισμού " ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ" σε σκηνοθεσία Άρη Σταύρου.

19 / 12 : «Ιάκωβος ή Υποταγή» του Ε. Ιονέσκο από το Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία «ΘΕ.ΑΜ.Α» σε σκηνοθεσία Βασίλη Οικονόμου

27 /12 : «Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΦΡΙΚΑΝΤΕΛΑ … ΚΑΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ» από τη ΛΕΣΧΗ ΚΟΥΚΛΑΣ και ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΙΚΥΩΝΑΣ.

Πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

«Η ΜΗΚΩΝΗ» καλύπτει τα έξοδα για την τεχνική κάλυψη των παραστάσεων, ενώ για τις παραστάσεις των ομάδων εκτός Κιάτου θα υπάρχει συμβολικό εισιτήριο 3 ευρώ για να καλυφθούν έξοδα κίνησης, μεταφοράς σκηνικών κλπ.

Ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή τους :

- Τον Σύλλογο Πολιτισμού « ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ»

- Το Θέατρο «ΘΕ.ΑΜ.Α»

- Τη ΛΕΣΧΗ ΚΟΥΚΛΑΣ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΙΚΥΩΝΑΣ

- Την Ομάδα « ΚΑΡΥΑΤΙΣ» Ξυλοκάστρου

- Τη «ΝΕΑ ΔΙΑΠΛΑΣΗ» Μπολατίου

- Το ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ

- Τη Θεατρική Ομάδα συλλόγου «ΑΠΟΛΛΩΝ» Αθικίων

- Τη θεατρική σκηνή Κορίνθου «ΑΝΕΜΗ»

- Την εναλλακτική ομάδα Κορίνθου «Τα μαύρα μάτια σου»

- Τα μέλη του τμήματος Θεάτρου Ενηλίκων της «ΜΗΚΩΝΗΣ»

Αλλά και όσους επικοινώνησαν αλλά για λόγους τεχνικούς δεν μπορούν να πάρουν μέρος.

Προσκαλούμε τους δημότες μας αλλά και το υπόλοιπο θεατρόφιλο Κορινθιακό κοινό να στηρίξουν με την παρουσία τους την προσπάθεια της «ΜΗΚΩΝΗΣ» που θα γίνει θεσμός.

Ένας ενδιαφέρων θεατρικός χειμώνας ξεκινά…. Καλή θέαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...