Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

ΚΕΚ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ : ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ



Η επιμόρφωση και η κατάρτιση των αγροτών συντελούν
αποφασιστικά στη μετατροπή της Ελληνικής οικονομίας, σε μια κοινωνία με ηγετικό ρόλο στον τομέα της τεχνογνωσίας. Στo πλαίσιο αυτής της προσπάθειας σπουδαίο ρόλο ενέχει ο επιμορφωτικός χαρακτήρας του αγροτικού τομέα. Είναι γεγονός πως η αγροτική δραστηριότητα λαμβάνει χώρα στην περιοχή μας σε τέτοιο βαθμό, απαιτώντας το συνεχή αγώνα για τη βελτίωση της αγροτικής οικονομίας τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο.
Η Κορινθία, προικισμένη με φυσικό πλούτο, αποτελεί ιδανικό μέρος για την ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης, καθώς οι Κορίνθιοι είναι άξιοι συνεχιστές αυτής της δραστηριότητας. Η αναβάθμιση του αγροτικού τομέα ενισχύεται επιπλέον από την κατάρτιση και τη σωστή γνώση των αγροτών για μια υγιή αγροτική οικονομία στη σύγχρονα μεταβαλλόμενη κοινωνία της γνώσης.
Η πιστοποίηση είτε ως έννοια επαλήθευσης ταυτότητας είτε ως μια διαδικασία της επιβεβαίωσης των γνώσεων των ατόμων, την καθιστά πλέον απαραίτητη για έναν σύγχρονο αγρότη. Κυρίως όταν γίνεται λόγος για πιστοποίηση φαρμάκων, ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία του αγρότη.
Το ΚΕΚ Ν. Κορινθίας, πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό και Εξεταστικό Κέντρο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, υλοποιεί στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Εξετάσεις για την απόκτηση Πιστοποιητικού Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων, όπως προβλέπεται από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης. Μετά τις 26 Νοεμβρίου 2015, η πώληση γεωργικών φαρμάκων εγκεκριμένων για επαγγελματική χρήση περιορίζεται μόνο στα πρόσωπα που διαθέτουν το πιστοποιητικό.
Τόσο οι «επαγγελματίες αγρότες» όσο και οι «μη επαγγελματίες αγρότες» είναι υποχρεωμένοι να λάβουν πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων καθώς οι διατάξεις του ν.4036/2012 δεν αφορούν σε πιστοποίηση χρήσης αλλά σε «πιστοποίηση γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων» και είναι νομικά απαιτούμενο ώστε να μπορεί ο οποιοσδήποτε να προμηθευτεί γεωργικά φάρμακα επαγγελματικής χρήσης (το εάν είναι «επαγγελματικής χρήσης» αναφέρεται στην ετικέτα κάθε γεωργικού φαρμάκου και δεν σχετίζεται με το εάν είναι επαγγελματίες αγρότες).
Οι εξετάσεις διεξάγονται μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΥΠ.Α.Α.Τ. όπου ο ενδιαφερόμενος καλείται να απαντήσει σε πενήντα (50) ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής μέσα σε ορισμένο χρόνο. Για τη χορήγηση του πιστοποιητικού ο ενδιαφερόμενος πρέπει να απαντήσει σωστά σε τουλάχιστον τριάντα πέντε (35) ερωτήσεις. Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται άμεσα για τον αριθμό των ερωτήσεων που απάντησαν σωστά και για τη χορήγηση ή μη του πιστοποιητικού.
Δηλώστε συμμετοχή στις εξετάσεις ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων και μην ξεχνάτε πως το κυριότερο όπλο του ανθρώπου είναι η γνώση !

Μαρία-Πετρούλα Σκλία
Πολιτικός Επιστήμων
Πρόεδρος Κ.Ε.Κ Ν. Κορινθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...