Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Kάτι πολύ όμορφο συμβαίνει στο Στεφάνι!



Το Σάββατο 08 Σεπτεμβρίου 2018, η ομάδα του Tenea Project μαζί με μέλη του Σωματείου Φίλοι Αρχαίας Τενέας, επισκέφθηκαν τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Στεφανίου Κορινθίας στο Στεφάνι Κορινθίας όπου ξεναγήθηκαν στην λαογραφική έκθεση που στεγάζεται στο Σχολείο του χωρίου αλλά και στο Αστεροσκοπείο.
Οι φοιτητές και οι συνοδοί τους αλλά και τα μέλη του Σωματείου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τοπική ιστορία του Στεφανίου μέσα από το εποπτικό υλικό της έκθεσης, η οποία ταυτόχρονα σκιαγραφεί και την νεώτερη ιστορία του συνόλου της ελληνικής υπαίθρου. Στη συνέχεια παρακολούθησαν προβολή ταινίας μικρού μήκους σχετικά με την ιστορία του Αστεροσκοπείου Στεφανίου και ακολούθησε αστροπαρατήρηση του μαγευτικού κορινθιακού ουρανού στο χώρο του Αστεροσκοπείου.
Ευχαριστούμε θερμά τους κ.κ. Δ. Ριζόγιαννη, Α. Παπαντωνίου και τους καθηγητές κ. Ν. Δασκαλόπουλο και P. Van Der Wal για τις καταπληκτικές ξεναγήσεις τους, τη ζεστή και ευχάριστη φιλοξενία τους!
Όλοι μας περάσαμε μια μοναδική βραδιά ταξιδεύοντας στο χρόνο και στον έναστρο ουρανό. Σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να το ζήσετε!!!

 https://streetlife.gr/2018/09/13/kati-poly-omorfo-symvainei-sto-stefani/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...