Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

125 χρόνια από την διάνοιξη της Διώρυγας Κορίνθου



Το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018 τιμήθηκαν από την Διοίκηση της Α.Ε.ΔΙ.Κ. τα 125 χρόνια από την διάνοιξη της Διώρυγας Κορίνθου.
Σε μια σεμνή τελετή παρουσιάστηκε από την εκπρόσωπο των ΕΛΤΑ κ. Βανδώρου, το Ειδικό Συλλεκτικό Γραμματόσημο που αφιερώθηκε στα 125 χρόνια της Διώρυγας Κορίνθου και είναι το πρώτο γραμματόσημο που εκδόθηκε σε αυτοκόλλητη μορφή. Επίσης, παρουσιάστηκε το Ειδικό Συλλεκτικό Μετάλλιο, το οποίο φέρει στην μία του όψη την προτομή του αρχαίου τύραννου Περιάνδρου και δεύτερη όψη το σήμα της Α.Ε.ΔΙ.Κ.
Στην Ιστορία της Διώρυγας αναφέρθηκε η αρχαιολόγος κ. Εφη Αναγνωπούλου, επισημαίνοντας την σημασία του μεγάλου αυτού τεχνολογικού επιτεύγματος στην ιστορία και την οικονομία της Ελλάδας.
Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος ανέλυσε την σχέση Ελληνο- Ορθόδοξης Εκκλησίας μας με την Διώρυγα, παρουσιάζοντας το οδοιπορικό του Αποστόλου Παύλου στην περιοχή.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο κ. Γεώργιος Δέδες, τον Πρόεδρο της Βουλής εκπροσώπησε η Βουλευτής του Νομού κα. Μαρία Θελερίτη, τον Αρχηγό του Λιμενικού σώματος εκπροσώπησε ο κ. Ισαάκογλου Διευθυντής της ΔΝΕΡ, αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με επικεφαλή τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη, ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων συμμετείχε στην εκδήλωση με τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Γκιώνη και τους Αντιδημάρχους Σωτήρη Πέρρα & Τάσο Σακελλαρίου, τον Δήμο Κορινθίων εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Ζώγκος, ο Ταξίαρχος της Αστυνομικής Διεύθυνσης κ. Βλάχος, Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Γούλας,  αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Κορίνθου με τον Πρόεδρο κ. Πιτσάκη, τα ΕΛΤΑ με τον Διευθυντή του Φιλοτελιστικού κ. Γεώργιο Ντζούρα, τα ΕΛΤΑ courier με τον Πρόεδρο κ. Αντώνη Φειδοπιάστη, αντιπροσωπεία της ΕΕΣΥΠ με τις κυρίες Καρρά Σαμάνθα, Κολιάτση Χριστίνα και τον κ. Θωμά  Ρόζη, το Διοικητικό Συμβούλιο του LTO με επικεφαλής τον κ. Σπυρίδωνα Καραβούλη και η κα Σοφία Φιλιππίδου.
Στη τελετή παραβρέθηκαν συνεργάτες της Α.Ε.ΔΙ.Κ., καθώς και οι εργαζόμενοι με τον Πρόεδρο του Σωματείου εργαζομένων Α.Ε.ΔΙ.Κ. κ. Καραλέκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...