Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Άρχισαν οι εργασίες του ΙΖ’ πανελληνίου λειτουργικού συμποσίου στελεχών ιερών μητροπόλεων

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Άρχισαν τη Δευτέρα οι εργασίες του ΙΖ’ Πανελληνίου Λειτουργικού Συμποσίου Στελεχών Ιερών Μητροπόλεων, το οποίο διοργανώνει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, και συγκεκριμένα στο Συνεδριακό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως μας «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» στην Αρχαία Κόρινθο, με τη συμμετοχή 65 εκπροσώπων από τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος. Γενικό θέμα του Συμποσίου, το οποίο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του  Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου, είναι: «Οι Ιερές Ακολουθίες στην περίοδο της ¨Παρακλητικής¨, του ¨Τριωδίου¨ και του ¨Πεντηκοσταρίου».
Αμέσως μετά την υποδοχή των συνέδρων έλαβε χώρα η τελετή του Αγιασμού υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμεντα, Αρχιγραμματέα της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και παρουσία των Σεβ. Μητροπολιτών, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Προέδρου της Διοργανωτικής Επιτροπής, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και του φιλοξενούντος το Συμπόσιο Σεβ. Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου. Τιμητικώς παρέστησαν εκπρόσωποι των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών της Κορίνθου…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...