Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

«Αλαλούμ» με τη μεταφορά των μαθητών

Σε μία εβδομάδα ξεκινά το σχολικό έτος και εξεύρεση λύσης στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών δεν έχει βρεθεi για όλους τους μαθητές. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μας ενημερώνει πως έχει εγκαίρως και αναλυτικά ενημερώσει την κυβέρνηση για την δυσλειτουργία και το αδιέξοδο που έχει προκύψει από την εφαρμογή της συγκεκριμένης ΚΥΑ με ορατό κίνδυνο πλέον την έναρξη της σχολικής χρονιάς χωρίς μεταφορά μαθητών.
Τους προβληματισμούς και τις προτάσεις της για το συγκεκριμένο θέμα έθεσε η παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα» στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 28/8/2018.
Ακολουθεί το κείμενο:
Όταν, από την προηγούμενη μαθητική περίοδο, εντοπίσαμε προβλήματαστη μεταφορά των μαθητών, η Περιφερειακή Αρχή δεσμεύτηκε ότι αφού ενοποιήσει τη στάση της στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες θα τα αντιμετωπίσει. Ο νέος τρόπος ηλεκτρονικού διαγωνισμού δημιουργεί καλύτερες συνθήκες για διαφάνεια, υγιή ανταγωνισμό και αποτελεσματικότητα, αλλά από μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει πολλά ξεχωριστά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τα οποία υπάρχουν. Εκτός από τις ιδιομορφίες ανά Περιφερειακή Ενότητα, προκύπτει, όπως φαίνεται, σοβαρό πρόβλημα με τη στάση των Υπεραστικών ΚΤΕΛ (κι ας είναι ουσιαστικά ο μοναδικός φορέας προσφοράς στη μαζική μεταφορά των παιδιών). Έτσι σήμερα έχουμε την εξής εικόνα ανά νομό:
  1. Στην Αργολίδα το ΚΤΕΛ αρνείται να δώσει προσφορά (!) και αναγκαζόμαστε να επαναλάβουμε το διαγωνισμό.
  2. Στη Λακωνία δόθηκαν προφορές για όλα τα δρομολόγια με εκπτώσεις μόλις 1-2% όπου φαίνεται ότι υπήρξε κοινή αντιμετώπιση και στάση από τους συμμετέχοντες (ΚΤΕΛ-Ταξί).
  3. Στην Κορινθία και τη Μεσσηνία οι εκπτώσεις στις προσφορές των ΚΤΕΛ είναι κοντά στο 1% ενώ στα ταξί, με τον ανταγωνισμό, φτάνουν και το 51%.
  4. Στην Αρκαδία ακόμα φτιάχνεται ο διαγωνισμός!
Σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα, θα επισημάνουμε για άλλη μια φοράότι δε χωρούν σκοπιμότητες και αιφνιδιασμοί. Πρέπει άμεσα (με ευθύνητης Περιφέρειας) να μπουν στο τραπέζι των συλλογικών οργάνων όλα ταζητήματα – προβλήματα παρουσία των εμπλεκόμενων φορέων (Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια, Διευθύνσεις Μεταφοράς Μαθητών, ΚΤΕΛ, Ταξί, Τουριστικά Λεωφορεία). Σε διαφορετική περίπτωση «ποτίζονται» πελατειακές σχέσεις και συμφέροντα εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος και της σωστής και ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών. Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα γεγονότα ούτε ακριβοπληρωμένες λύσεις, καταστάσειςτις οποίες για αρκετά χρόνια βιώσαμε και στην Περιφέρειά μας.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΑ

 https://sfedona.gr/alaloym-me-ti-metafora-ton-mathiton/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...