Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Ο τρυφερός και ευαίσθητος σαματατζής Μπίτζιος...!


Κάθε φορά που γράφω ένα καλό λόγο τον Δημήτρη Μπίτζιο δέχομαι επιθέσεις απο φίλους με το αιτιολογικό ότι του φουσκώνω τα μυαλά...!
Δεν χρειάζομαι όμως εγώ για να συμβεί αυτό.!
Τον γνώρισα το 2014, όταν ήρθε ένα βράδυ στο εκλογικό κέντρο του Αλέκου και με άξεστο είναι αλήθεια τρόπο, πλάκωσε στα μπινελίκια όσους βρίσκονταν εκεί, προκαλώντας τρόμο..!
Ρώτησα ποιός είναι και μου είπαν ο...."Φρίμης"...!
Τι εστί Φρίμης ξαναρώτησα και μου είπαν...ότι βλέπεις...!
Ο πρόεδρος του Χιλιομοδίου, δεν γνώριζε τι θα πεί καλοί τρόποι και δεν είχε ιδέα απο Savoir Vivre!
Είναι ότι ακριβώς βλέπεις.
Μέσα σε 3 χρόνια άλλαξαν πολλά και άλλαξε και ο ίδιος, χωρίς να χάσει όμως την αυθεντικότητα του και χωρίς να βάλει πολύ νερό στο κρασί του.
Στο Χιλιομόδι έχει αποδειχθεί λίρα εκατό.
Και αν το 2014 τον ψήφισαν οι νέοι και οι χαβαλετζήδες σήμερα έχει κάνει όλο το χωριό να υποκλίνεται στις ικανότητες του, στον αγώνα που κάνει να λύσει μεγάλα προβλήματα αλλά κύρια στις ευαισθησίες του.
Ο σαματατζής Μπίτζιος είναι ένα πολύ τρυφερό παιδί, που έχει ένα και μοναδικό πρόσωπο.
Δεν λειτουργεί υπόγεια, δεν είναι κομπλεξικός, δεν είναι διπρόσωπος και δεν μπορεί να βιώσει τον πόνο.Τον φοβάται τον πόνο.
Μπορεί ακόμα να μην έχει βελτιώσει πολύ την φρασεολογία του αλλά απο τότε που ήρθε σαν αγρίμι στην Κόρινθο, όλα έχουν αλλάξει.
Είναι άλλος άνθρωπος.
Το γεγονός ότι είναι ντόμπρος αποτελεί το καλύτερο διαβατήριο στους κύκλους της Κορίνθου, που θορυβήθηκαν απο την αθυροστομία του.
Σε μία πόλη που περισσεύει η υποκρισία και κυριαρχούν οι ψεύτικοι τύποι ο Φρίμης ήταν απειλή.
Και είναι απειλή.
Οσοι κατάφεραν να διακρίνουν τις ικανότητες του και την αυθεντικότητα του, αντιλαμβάνονται ότι άνοιξε μόνος του τις πόρτες της Κορίνθου και στο μέλλον θα έχει ρόλους.
Το κείμενο αυτό γράφετε με αφορμή την αγωνία του αλλά και το πως ξεσήκωσε σήμερα τον τόπο για να βρεθεί στο Χιλιομόδι ο ηλικιωμένος που είχε χαθεί.
Και δεν είναι η πρώτη φορά.
Είναι αυτές οι ευαισθησίες που έγραφα και πιο πάνω.
 Και στα 3 χρόνια που είναι πρόεδρος στο Χιλιομόδι έχει δείξει πολλές φορές αυτή την ευαισθησία σε συντοπίτες του που έχουν σοβαρά προβλήματα.
Kαι έχει βοηθήσει  κόσμο και το ξέρουν καλά πολλά άνεργα παιδιά της περιοχής που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.
Ετσι είναι ο Δημήτρης Μπίτζιος.
Βοηθά απο το υστέρημα του.
Ολοι οι παραπάνω λόγοι είναι αυτοί και άλλοι ακόμα που είναι φίλος μου αν και με ζαλίζει πολλές φορές με την ενασχόληση του με όλα.
Ο τύπος λοιπόν που πριν 3 χρόνια κατέπλευσε ως Φρίμης στην Κόρινθο σήμερα με το σπαθί του κέρδισε το ονοματεπώνυμο του και έχει λόγο στα πράγματα, χωρίς υστεροβουλίες για αυτό και κάνει καθημερινό αγώνα επιβίωσης.
Αν τον πειράξεις άδικα και πάλι θα γίνεται Φρίμης αλλά αυτό το ξέρουν πλέον όλοι.
Πρέπει να το ξέρουν,ιδιαίτερα οι υποκριτές.

Γ.Λ.
Ιούλιος 2017
Street Life

 Υ.Γ. Επειδή κάποιοι "καθωσπρέπει", πάλι θα ενοχληθούν θα πάρουν απάντηση απο τους ίδιους τους Χιλιομοδιώτες που τον ξέρουν...!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Ειρήνη Παπά έδωσε σημεία ζωής – Στο Χιλιομόδι η Ελληνίδα ηθοποιός

Στο Χιλιομόδι Κορινθίας, στο πατρικό της σπίτι, που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού, επέλεξε να κάνει φέτος διακοπές η...