Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΨΗΛΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΡΑΨΩΜΑΤΙΩΤΗ για τα ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Όταν έχετε πιαστεί με το «ταγάρι στη μασχάλη», δηλαδή με τα απορρίμματα άλλων δήμων που διαχειρίζεται η εταιρία σας  στη χωματερή του Χιλιομοδίου, σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις του δημάρχου και του αντιδημάρχου καθαριότητας, εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου, σας πείραξε η αναφορά μας ότι δεν έχει παραδοθεί ούτε ένα κιλό κομπόστ στο δήμο Κορινθίων. Οφείλουμε λοιπόν να απαντήσουμε στην ανάρτησή σας που έγινε άρθρο στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
 Ο θεσμικός μας ρόλος είναι να ασκούμε έλεγχο στη δημοτική αρχή και να προασπίζουμε τα συμφέροντα των πολιτών, δεν είναι οι επισκέψεις σε εταιρείες. Αυτό το  είχαμε ζητήσει στην διαπαραταξιακή για τα απορρίμματα επιθυμώντας να επισκεφτούμε το χώρο, ως επιτροπή όμως. Το γιατί δεν έγινε αυτό ας ρωτήσετε τον αντιδήμαρχο κο Μελέτη που είχε την ευθύνη του συντονισμού της.
Από τον κο Μελέτη έχουμε ενημερωθεί πως δεν υπάρχει ούτε ένα επίσημο έγγραφο της εταιρείας σας με τις παρατηρήσεις που κάνετε στην ανάρτησή σας στο θέμα της πιλοτικής κομποστοποίησης. Σύμφωνα δε με τα οικονομικά στοιχεία του δήμου έχετε παραλάβει περίπου 400 τόνους οργανικών απορριμμάτων αξίας 10500 ευρώ σε διάρκεια περίπου ενός έτους, από  τους οποίους, σύμφωνα με την τοποθέτηση σας εναντίον μας,  δεν έχετε επιστρέψει κάποια ποσότητα κομπόστ στο Δήμο γιατί τώρα διαπιστώνετε πως δεν μπορείτε να κάνετε κομποστοποίηση.
  Όσο για τη διαφορά οικιακής –  βιομηχανικής κομποστοποίησης για την οποία μας βρίσκετε «αδιάβαστους», απαντήστε μας στην εξής απορία: Ήταν ενήμερος ο δήμος Κορινθίων και συμφώνησε σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα στο οποίο χρειάζονται 180 – 200 τόνοι σε 2 – 3 ημέρες; Εσείς ως επιχειρηματίας περιμένατε αυτές τις ποσότητες από τον Δήμο σε πιλοτικό πρόγραμμα και από ποια σύμβαση προκύπτει; Και επειδή εμείς πιστεύουμε πως αυτά είναι δικαιολογίες, δεν μπορούν να αναμειχθούν κομποστοποιήσιμα απορρίμματα από διαφορετικούς δήμους ή δε κάνετε κομποστοποίηση ως εταιρία;
 Για την αποδοτικότητα της δουλειάς της δημοτικής αρχής στην ποιότητα των υλικών αλλά και τη συλλογή τους έχουμε κάνει επανειλημμένα την κριτική μας και στο Δημοτικό Συμβούλιο και δημόσια άρα οι αστοχίες της δημοτικής αρχής δεν πρέπει να γενικεύονται προς όλο το ΔΣ και ιδιαίτερα σε εμάς που στηρίξαμε το πιλοτικό πρόγραμμα σαν αρχική και δοκιμαστική διαδικασία που προέκυπτε από απόφαση του προηγούμενου ΔΣ (Αύγουστος 2014).
  Πρέπει να ομολογήσουμε ότι το μάθημα που πήραμε από το πιλοτικό πρόγραμμα κομποστοποίησης είναι ότι η ανακύκλωση και η ολοκληρωμένη διαχείριση  δεν μπορεί να είναι αντικείμενο επιχειρηματικής δράσης για ίδιον όφελος αλλά υπόθεση των πολιτών και του δήμου. Είναι υπόθεση σχεδιασμού και μακροχρόνιας ενασχόλησης, προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος. Εμείς για αυτό ασχολούμαστε και θα συνεχίσουμε  να ελέγχουμε αλλά και να προτείνουμε λύσεις.

Παναγιώτης Ψηλογιαννόπουλος

Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών


 http://www.sfedona.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...