Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΕΦΗΜΕΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΝΑΓΓΕΛΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με αφορμή δημοσίευμα που ήρθε στο φως στα Κεντρικά και Περιφερειακά Μ.Μ.Ε και αφορά καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για το Εθνικό Σύστημα Υγείας , οφείλουμε να καταστήσουμε γνωστά τα ακόλουθα:
Από πλευράς Διοίκησης, δεν θα γίνει ποτέ προσπάθεια διαστρέβλωσης των πραγματικών δεδομένων της λειτουργίας του Νοσοκομείου Κορίνθου, ούτε θα επιχειρηθεί ωραιοποίηση καταστάσεων, που χρίζουν αλλαγών ή βελτιώσεων. Παράλληλα όμως, δεν θα επιτρέψουμε για λόγους δημιουργίας εντυπώσεων , στο γενικότερο επιχειρούμενο κλίμα απαξίωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας , να εκτίθενται στοιχεία , τα οποία δεν ανταποκρίνονται στα σημερινά δεδομένα.
Έτσι λοιπόν: Σε ότι αφορά την αναστολή λειτουργίας των ιατρικών τμημάτων του Νοσοκομείου , έχει ήδη γίνει γνωστό ότι μετά από ένα χρόνο επαναλειτούργησε η ΜΕΘ με τέσσερις (4) κλίνες και με προοπτική περαιτέρω αύξηση κλινών κατά 50% μέσα στο έτος 2016. Επίκειται μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου η επαναλειτουργία και του Παιδιατρικού τμήματος.
Τα οφειλόμενα ρεπό στο προσωπικό περιορίζονται σε μικρό αριθμό , με εξαίρεση την Τεχνική Υπηρεσία λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού των Τεχνικών Ειδικοτήτων (ενδεικτικά στη Νοσηλευτική Υπηρεσία τα οφειλόμενα ρεπό είναι κατά μέσο όρο δυο (2) για κάθε εργαζόμενο)
Ο αξονικός τομογράφος είναι παλαιάς τεχνολογίας , γίνεται όμως τακτικότατα συντήρηση με αποτέλεσμα να συνεχίζει τη λειτουργία του , ενώ παράλληλα γίνονται συντονισμένες ενέργειες από τη σημερινή Διοίκηση , απόκτησης νέου Α/Τ. Η αναφερόμενη διαδικασία δανεισμού εξαρτημάτων είναι αναληθής.
Φωτογραφία του Lakis Giannidakis.
Τους τελευταίους μήνες και μετά από μεγάλη νεκρά περίοδο προσλήψεων, τοποθετούνται στο νοσοκομείο μας σε κενές οργανικές θέσεις:
2 ΤΕ Νοσηλεύτριες 4 ΔΕ Αδελφών Νοσοκόμων 1 ΠΕ Διοικητικού Λογιστικού 4 ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού 1 ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού Ως Επικουρικοί έχουν προσληφθεί ή αναμένεται να προσληφθούν: 1 ΔΕ Παρασκευαστής Ιατρικών Εργαστηρίων 1 ΔΕ Νοσηλευτικής 1 ΔΕ Εμφανιστών Χειριστών 1ΥΕ Τραυματιοφορέων Από το ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν προσληφθεί : 2 ΠΕ Νοσηλευτικής 1 ΤΕ Νοσηλευτικής και αναμένεται να προσληφθούν 9 Νοσηλεύτριες. Στον κλάδο Ιατρών ΕΣΥέχουν προσληφθεί: 1 Επιμελητής Α΄Παθολόγος για την ΜΕΘ 1 Επιμελητής Α΄Καρδιολόγος 1 Δ/ντης Αιμοδοσίας 2 Επιμελητές Β΄ΙατρικήςΒιοπαθολογίας 1Επιμελητής Β΄Γαστρεντερολογίας Ως Επικουρικοί έχουν προσληφθεί: 1 Πνευμονολόγος 1 Νεφρολόγος 1 Μαιευτήρας Αναμένονται: 1 Ορθοπεδικός 1 Ουρολόγος 1 Παιδίατρος. Από το ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν τοποθετηθεί δυο (2) ιατροί στη ΜΕΘ και αναμένεται και τρίτος
Τέλος η έλλειψη Ειδικευόμενων Ιατρών παρατηρείται σε όλα τα Επαρχιακά νοσοκομεία, πάρα ταύτα το Νοσοκομείο Κορίνθου συγκριτικά με άλλα Νοσοκομεία της κατηγορίας και του μεγέθους του , βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο σύνταξης εφημεριακών προγραμμάτων ,που εξασφαλίζουν συνθήκες ασφαλούς εφημέρευσης. Η αποκατάσταση της αλήθειας σε ότι αφορά τα ανωτέρω, έχει ήδη πραγματοποιηθεί και από το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, μέσω πρόσφατης συνέντευξης που έδωσε ο Πρόεδρος του στα Τοπικά Μ.Μ.Ε.

Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Δημ.Καλομοίρη

 http://www.sfedona.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Καθαριότητα του Δήμου Κορινθίων θα πρεπει να αποτελεί την στρατηγική επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής

Η Καθαριότητα του Δήμου Κορινθίων  στις σημερινές υπερκαταναλωτικές κοινωνίες, είναι μια εξαιρετικά δύσκολη και πολυσύνθετη διαδ...