Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Ιερά Μονή Οσίου Παταπίου: «Εκοιμήθη» η μοναχή Μαριάμ



Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται: «Χθές, 15 Φεβρουαρίου 2016, μετά από πολυχρόνια δοκιμασία, ετελειώθη εκδημήσασα προς Κύριον η Μεγαλόσχημος Μοναχή Μαριάμ (κατά κόσμον Όλγα) Σχοριτσανίτη, αδελφή της Ιεράς Μονής Οσίου Παταπίου Γερανείων Ορέων.
Η Εξόδιος Ακολουθία εψάλη την 4ην απογευματινή της ιδίας ημέρας, στο Καθολικό της Ι. Μονής, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, ο οποίος και ομίλησε κατάλληλα, πλαισιουμένου από Κληρικών και Διακόνων της Ι. Μητροπόλεως μας και με την παρουσία απάσης της Αδελφότητος της Ι. Μονής, Μοναχών εκ των Ι. Μονών Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου, Αγίου Νικολάου Μαλαγαρίου, «ΘΕΟΜΗΤΟΡΟΣ» Ηλιουπόλεως, του Ι. Ησυχαστηρίου Αγίου Γερασίμου Περαχώρας και πλήθους Πιστών.
Η εκδημήσασα αδελφή υπήρξε από τις πρώτες Μοναχές της Ι. Αδελφότητος, παραμείνασα στην Μετάνοια της εξήκοντα δύο συναπτά έτη και διακονήσασα αυτήν άοκνως και αγογγύστως όπου και αν εκλήθη υπό των εκάστοτε Προεστώτων της εν λόγω Ι. Μονής. Ας είναι η μνήμη της αιωνία».

 http://korinthiannews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...