Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

…Και οι Κορίνθιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν την επανένταξη στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσαν 38 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και οι Βουλευτές Κορινθίας, Γ. Ψυχογιός, Μ. Θελερίτη και Γ. Τσόγκας, ζητώντας την επανένταξη στη ρύθμιση των 100 δόσεων καθώς και τη χρηστή εφαρμογή της σχετικής Εγκυκλίου από τις υπηρεσίες.
Συγκεκριμένα, οι Βουλευτές τόνισαν ότι ο Νόμος 4321/2015, με την πρόβλεψη για υπαγωγή οφειλετών στη ρύθμιση των 100 δόσεων, προσέφερε μόνο έσοδα τόσο σε ασφαλιστικά ταμεία, όσο και σε εφορίες και Δήμους.
Ωστόσο, λόγω αντικειμενικής αδυναμίας πολλοί οφειλέτες έχασαν την ρύθμιση, ακόμα και για καθυστέρηση 2 ημερών, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκδώσουν ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες, να δεσμεύονται τραπεζικοί λογαριασμοί και να κινούνται διαδικασίες αναγκαστικής εκτελέσεως.
Επίσης υπήρξαν οφειλέτες, οι οποίοι εξέπεσαν της ρύθμισης με απόφαση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), επειδή εκ παραδρομής δεν καταβλήθηκε το σύνολο του ποσού της δόσης (με απόκλιση λίγων λεπτών του Ευρώ), παρά τις οδηγίες της σχετικής Εγκυκλίου του Υπουργείου Οικονομικών (ΠΟΛ 1226/09.10.2015) ότι σε τέτοιες περιπτώσεις δεν επέρχεται απώλεια της ρύθμισης…»

 http://korinthiannews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...