Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Επιδοτούμενα προγράμματα για ανέργους

Το ΚΕΚ Νομού Κορινθίας ΑΕ, πιστοποιημένο Κέντρο δια Βίου μάθησης – Τύπου 2, ξεκίνησε στις 15/01/2016 στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, προπαρασκευαστικό Σεμινάριο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων, κατάλληλο για τη προετοιμασία των υποψηφίων στη διαδικασία πιστοποίησης
εκπαιδευτικής επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης του ΕΟΠΠΕΠ.
Σκοπός του σεμιναρίου, το οποίο έχει διάρκεια 100 ώρες, είναι οι ενδιαφερόμενοι να αποκτήσουν τις σχετικές γνώσεις και δεξιότητες, προκειμένου να ανταποκριθούν με επιτυχία στις εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτών ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ.
Το πρόγραμμα το παρακολουθούν 18 υποψήφιοι εκπαιδευτές ενηλίκων. Το κόστος του προγράμματος είναι 350 Ευρώ με ειδική έκπτωση για ανέργους , πολύτεκνους , ΑΜΕΑ.
Λόγω της μεγάλης συμμετοχής θα πραγματοποιηθούν και άλλα προγράμματα πιστοποίησης εκπαιδευτών Ενηλίκων το επόμενο χρονικό διάστημα και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να συμπληρώσει την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα του ΚΕΚ : www.keknkor.gr
Επιπρόσθετα, συνεχίζονται οι αιτήσεις για την διενέργεια εξετάσεων πιστοποίησης  αγροτών στην ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων καθώς και οι αιτήσεις για προγράμματα  τεχνικών  ασφαλείας.
Ειδικότερα για τους εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ τα επιδοτούμενα προγράμματα που πρόκειται να ξεκινήσουν μέσα στο νέο έτος είναι :
ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
Ø ΕΠΙΤΑΓΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ VOUCHER ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Β΄ ΚΥΚΛΟΣ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΕΣ 18 – 29 ΕΤΩΝ
Σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί ο Β΄ Κύκλος του προγράμματος «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας νέων ανέργων έως 29 ετών στον κλάδο του τουρισμού».
Στο πρόγραμμα θα ενταχθούν πάνω από 4.000 άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ . Σκοπός του προγράμματος είναι να καταρτίσει και να πιστοποιήσει επαγγελματικά νέους σε σύγχρονες τουριστικές ειδικότητες ώστε να γνωρίσουν τον κλάδο του τουρισμού, να εξοικειωθούν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και να ενταχθούν μόνιμα στο ανθρώπινο δυναμικό των επιχειρήσεων του κλάδου.
Η Δράση περιλαμβάνει:
  • Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών σε οριζόντιες και εξειδικευμένες δεξιότητες
  • Πρακτική άσκηση έως 6 μήνες
  • Υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής που αφορούν:
    • στη διάγνωση και κατάλληλη σύζευξη των εκπαιδευτικών αναγκών / δεξιοτήτων των καταρτιζομένων με τις ανάγκες των επιχειρήσεων
    • την μετατροπή της πρακτικής άσκησης του καταρτιζόμενου σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας και την τοποθέτηση του στην επιχείρηση πρακτικής
  • Εκπαιδευτικό Επίδομα από 2.248 € έως 2.458€
  • Πιστοποίηση των εκπαιδευτικών γνώσεων βασισμένη σε διεθνή πρότυπα με παγκόσμια αναγνώριση
  • Δυνατότητα Μόνιμης απασχόλησης
Ø ΕΠΙΤΑΓΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ VOUCHER ΣΕ ΚΛΑΔΟΥΣ ΑΙΧΜΗΣ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΕΣ 29 – 64 ΕΤΩΝ
Επίσης αναμένεται από αρχές Φεβρουαρίου, ύστερα από ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, το νέο πρόγραμμα εγγυημένης εξάμηνης απασχόλησης για 26.000 ανέργους ηλικίας από 29 έως 64 ετών.
Η δράση περιλαμβάνει:
  • 130 ώρες κατάρτισης και συμβουλευτικής καθοδήγησης σε 8 δυναμικά αναπτυσσόμενους κλάδους της οικονομίας, όπως εμπόριο, νέες τεχνολογίες, logistics, τουρισμός κ.ά.
  • Πιστοποίηση γνώσεων και προσόντων
  • Ενιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενίσχυσης δεξιοτήτων και συμβουλευτικής προγραμμάτων σπουδών των ειδικοτήτων
  • Εγγυημένη απασχόληση 6 μηνών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις
  • Συνολικό επίδομα 5.500 €
Για περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε να απευθύνεστε είτε  στα γραφεία του ΚΕΚ που βρίσκονται στην οδό Κωστή Παλαμά 53 και Αποστόλου Παύλου από τις 09:00 έως τις 16:30 Δευτέρα – Παρασκευή είτε να καλέσετε στο τηλέφωνο: 2741022344 είτε μέσω της ιστοσελίδας: www.keknkor.gr.
 
Για το ΚΕΚ Ν. Κορινθίας ΑΕ
Η πρόεδρος
Μαρία-Πετρούλα Σκλία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...