Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Ν. Καμπάς: Κινδυνεύουν τα παιδιά μας αν δεν έρθει παιδίατρος στο νοσοκομείο Κορίνθου

 
Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε
στο Νοσοκομείο Κορίνθου , με την παρουσία των τεσσάρων βουλευτών του νομού ,Γιώργου Τσόγκα, Γιώργου Ψυχογιού, Μαρίας Θελερίτης, και Χρίστου Δήμα,του δήμαρχου Κορινθίων Αλέξανδρου Πνευματικού , του επικεφαλής της μειοψηφίας του δήμου Βασίλη Νανόπουλου, του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κώστα Κατεμή, του Προέδρου του Δ.Σ. Κορίνθου Χρήστου Χασικίδη, του εκπροσώπου της Περιφέρειας Γιώργου Πετρίτση,τη διοίκηση του νοσοκομείου , τη διοίκηση των εργαζομένων και πλήθος γιατρών.


Από όλους ακούστηκε έκκληση προς το Υπουργείο Υγείας για άμεση πρόσληψη γιατρών στο νοσοκομείο Οι οριζόντιες περικοπές πόρων, η μη αντικατάσταση του ανθρώπινου δυναμικού που αποχωρεί με συνταξιοδότηση, οι τεράστιες ελλείψεις σε κρίσιμα τμήματα και κλινικές, επιδείνωσαν με δραματικό τρόπο την κατάσταση και έχουν οδηγήσει τις δομές υγείας στο νοσοκομείο στα όρια της λειτουργικής κατάρρευσης. Τα όσα ακούστηκαν από όλους τους συμμετέχοντες, ήταν τρομερά και τραγικά για τα όσα βιώνουν στο νοσοκομείο.Το ότι κινδυνεύουν ζωές ειπώθηκε από όλους και πιο συγκεκριμένα ειπώθηκαν ότι μέχρι στιγμής  όλοι οι γιατροί ,καθώς και οι ειδικευόμενοι έχουν δουλέψει πέρα από τις ανθρώπινες δυνατότητες και υπερωριακά και πέραν των ωραρίων. Έχουν δουλέψει και 32 ώρες συνεχόμενες . Αυτό για εμάς αποτελεί σοβαρό θέμα γιατί πλέον το νοσοκομείο Κορίνθου καλύπτεται με πολύ πρόχειρο τρόπο και οι εφημερίες είναι επισφαλείς. Οι ειδικευόμενοι που είναι σε περίοδο εκπαίδευσης καλούνται να πάρουν αποφάσεις πολλές παραπάνω από αυτές που τους αναλογούν ,επιπλέον υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για τις ζωές των παιδιών μας ,όταν λειτουργεί παιδιατρική κλινική δίχως παιδίατρο, καθώς και μαιευτική δίχως παιδίατρο. Το οξύμωρο είναι ότι στα κέντρα υγείας υπάρχουν δεκάδες γιατροί που μπορούν να έρθουν να στελεχώσουν το νοσοκομείο και κανείς δεν παίρνει πολιτική την απόφαση να τους αποσπάσει.Το αστείο δε, είναι ότι στο νοσοκομείο Κορίνθου υπάρχουν 5 ψυχίατροι !Φαίνεται με τα όσα παλαβά συμβαίνουν στο νοσοκομείο σίγουρα μας χρειάζονται.
Επιτέλους ας αφήσουν τα πολιτικά κόστη και να πάρουν γενναίες κοινές αποφάσεις για το συμφέρον όλων των Κορινθίων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...