Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Οι Κορίνθιοι βουλευτές θα πάνε στις Κινητοποιήσεις των αγροτών...


 Ανακοίνωση του αγροτικού συλλόγου Κορινθίας...
Καλουμε ολο  τον αγροτικό κόσμο και όλους τους φορείς να στηρίξουν τον αγώνα μας .
Την ΠΕΜΠΤΗ 5-11-15 θα πραγματοποιήσουμε την 1η κορινθιακή μαζική κάθοδο μας στην πόλη της Κορίνθου και σε αρμόδιες υπηρεσίες .

Σημεία συνάντησης είναι τα εξής : – 10.00π.μ στο ΚΙΑΤΟ στα ‘’κρέατα Ζάρκου’’
– 10.30π.μ στην γράνα στο ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ
– 11.00π.μ στα παλιά Σωληνουργεία…»  
 Για να δούμε αυτή τη φορά θα βρεθεί κάποιος από τους Κορίνθιους βουλευτές στο πλευρό τους; Γιατί στην συγκέντρωση του Κιάτου την περασμένη Κυριακή δεν πήγε κανένας. 
 Εκτός και αν οι Κορίνθιοι βουλευτές αποφεύγουν τις συγκεντρώσεις των αγροτών γιατί φοβούνται  μην τους «κυνηγήσουν» με τα νομοσχέδια που ψηφίζουν σε βάρος των παραγωγών μας στην βουλή…
-Αν πάλι παρευρεθούν στις κινητοποιήσεις των αγροτών για να δούμε τι δικαιολογία θα πούνε στα δυσβάσταχτα κυβερνητικά μέτρα τα οποία ψηφίζουν και οι ίδιοι! Ειδικά σε ότι αφορά τους τρεις Κορίνθιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
 Γιά να μην ξεχνάμε και ο κ. Δήμας έχει ψηφίσει ένα σωρό αδικα μέτρα όσο  είναι βουλευτής επι κυβέρνησης  ΝΔ αλλά και  κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. 
Για να δούμε τι απαντήσεις θα δώσουν αύριο στην κινητοποίηση των αγροτών οι Κορίνθιοι βουλευτές, αν τελικά πάνε και δεν «κρυφτούν» για να μην τα «ακούσουν»!

Το θέμα απασχολεί εδώ και λίγες μέρες τα αθηναικά ΜΜΕ σε ότι αφορά τον αγροτικό κόσμο και αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Σε «δεξαμενή» άντλησης εσόδων μετατρέπονται οι αγρότες, καθώς το οικονομικό επιτελείο προετοιμάζει το έδαφος για την επιβολή σημαντικών επιβαρύνσεων στο εισόδημά τους.
Το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τα χρήματα που κερδίζουν οι αγρότες από την εργασία τους, με 9 στους 10 παραγωγούς (87,55%) να δηλώνουν το 2014 εισόδημα έως 5.000 ευρώ και ο μέσος φόρος για το αγροτικό εισόδημα το ίδιο έτος να ανέρχεται σε 349 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι, βάσει των κυβερνητικών δεσμεύσεων, την 1η Ιανουαρίου 2016 ο συντελεστής φορολόγησης στο αγροτικό εισόδημα αυξάνεται στο 20% (από 13%) και στις αρχές του 2017 στο 26% από το πρώτο ευρώ.
Εκτιμάται πως οι αλλαγές επηρεάζουν άμεσα 532.917 αγρότες.
Στον αγροτικό κόσμο επικρατεί αναβρασμός, καθώς στο 3ο μνημόνιο προβλέπεται σειρά επιβαρύνσεων στους παραγωγούς, αρχής γενομένης από την αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος και τη σταδιακή κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης ντίζελ για τα γεωργικά μηχανήματα…».
 
korinthiannews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...