Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Εικόνες – σοκ με νερό όπου πλέουν σκουλήκια στο (άνω) Διμηνιό. (video)

Αναδημοσίευση από το www.korinthia.net.gr

Πανελλήνιες διαστάσεις παίρνει πλέον το ζήτημα του ακατάλληλου νερού στο Διμηνιό, το οποίο οδήγησε στο νοσοκομείο με σαλμονέλα δύο μικρά παιδιά. Το πρωί παρουσιάστηκε στο Mega εκτενές ρεπορτάζ, στη διάρκεια του οποίου μίλησε η θεία των δύο παιδιών που νοσηλεύτηκαν. Στη συνέχεια όλα τα γνωστά ειδησεογραφικά site παρουσιάζουν εκτενώς το θέμα.

Η κυρία Ειρήνη Γαλάνη επιβεβαίωσε πως “το νερό είναι χάλια” και πως στα σπίτια “που δεν έχουν εγκατάσταση φίλτρων, είναι το νερό όπως το βλέπετε στις εικόνες”. Ακόμα επιβεβαίωσε πως το κοριτσάκι νοσηλεύτηκε με εμπύρετη γαστρεντερίτιδα, ενώ το αδερφάκι της είχε εμπύρετη γαστρεντερίτιδα με σαλμονέλα. Η κυρία Γαλάνη τόνισε πως υπάρχουν και άλλα παρόμοια περιστατικά στην περιοχή, χωρίς, όμως να υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση από τον δήμο Σικυωνίων.

Για άλλοθι έγινε μία ελλιπής ανάρτηση 2 σειρών, που δεν λειτουργεί, στο site της ΔΕΥΑΣ και κάποια χαρτάκια στις κολώνες της περιοχής, που καλούν τους δημότες να μην πίνουν νερό. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι ο δήμαρχος Σικυωνίων διαθέτει 6 εν ενεργεία, προσωπικούς και δημοτικούς, λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα με τις ίδιες ακριβώς αναρτήσεις, παραδόξως κανένας δεν αναφέρει κουβέντα για το θέμα. Το ζήτημα, ωστόσο, δεν αφορά μόνο το πόσιμο νερό, για το οποίο η λύση μπορεί να είναι να προμηθευτεί κανείς εμφιαλωμένο, να αναφέρουμε στο σημείο αυτό πως αποτελεί υποχρέωση του Δήμου (όπως αναφέρει το έγγραφο) να προμηθεύσει τους κατοίκους με κατάλληλο νερό, αλλά και οι άλλες χρήσεις (μαγείρεμα, καθαριότητα, κ.ά.) οι οποίες είναι επίσης απαγορευτικές.

Στις 11 Ιανουαρίου, το τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στη δεύτερη επείγουσα επιστολή του – η πρώτη είχε σταλεί 10 Δεκεμβρίου 2020 – μεταξύ άλλων αναφέρει ότι πρέπει να διακοπεί η υδροδότηση από την συγκεκριμένη πηγή και οι πολίτες να ενημερωθούν άμεσα για διακοπή χρήσης του νερού, ούτε καν για οικιακή χρήση.

Το εξοργιστικό είναι πως τα δύο παιδιά νοσηλεύτηκαν με διαφορά έξι μηνών. Συγκεκριμένα ενώ το κοριτσάκι νοσηλεύτηκε τον Μάρτιο του 2020, το αγοράκι νοσηλεύτηκε τον περασμένο Οκτώβριο (2020), γεγονός που αποδεικνύει πως όλο αυτό το εξάμηνο δεν έγινε τίποτα από πλευράς ΔΕΥΑΣ και της διοίκησης του δ. Σικυωνίων, προκειμένου να προστατευτούν οι κάτοικοι. Ακόμα χειρότερα, παρά το γεγονός πως έχουν υπάρξει καταγγελίες και ρεπορτάζ από τον Δεκέμβριο, η διοίκηση Σταματόπουλου εξακολουθεί να αρνείται να ενημερώσει ουσιαστικά τους δημότες για την ακαταλληλότητα του νερού, πολλώ δεν μάλλον να διακόψει την υδροδότηση και να αντικαταστήσει την επικίνδυνη πηγή υδροδότησης.

Πλέον, η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης, καθώς υπήρξε αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...