Θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος σε μια ιστορία για παιδιά, όμως πρόκειται για την αληθινή ιστορία μιας γνωστής οικογένειας από το Χιλιομόδι που έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα διοικητικά πράγματα της περιοχής της Τενέας.
Το 1983, ο νεαρός τότε αγρότης Χρήστος Δράκος ξεκινάει την ενασχόλησή του με τα κοινά ως κοινοτικός σύμβουλος. Πολύ γρήγορα, με την αγωνιστικότητα και το όραμα που τον διακρίνει θα εκλεγεί Πρόεδρος Χιλιομοδίου.
Ο Χρήστος Δράκος, ένας από τους πιο γνωστούς αυτοδιοικητικούς άνδρες στην Κόρινθο με ενεργό ρόλο στις δεκαετίες του ’80 και ΄90.
Για αρκετά χρόνια, από αυτή τη θέση, άφησε σημαντικό έργο στον τόπο που ζει και αγαπάει αλλά κυρίως ανέπτυξε ουσιαστική και αληθινή σχέση με τους κατοίκους της που διατηρεί μέχρι και σήμερα.
«Τίμιος, αγωνιστής και απλός άνθρωπος», έτσι τον περιγράφουν οι παλαιότεροι σήμερα στο Χιλιομόδι.
Με αυτά τα πρότυπα, ο Χρήστος Δράκος και η γυναίκα του Ελένη, μεγάλωσαν και τα δυο παιδιά τους. Τον Μιχάλη και τη Βαρβάρα.
Τυγχάνοντας πρόσφατα να γνωρίσω καλύτερα τον Μιχάλη Δράκο, λόγω της απόφασής του να συμμετέχει στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, διαπίστωσα ότι το ενδιαφέρον του  δεν προέκυψε από κάποιο γονίδιο ή διάθεση διαδοχής αλλά έχει να κάνει με το ότι γαλουχήθηκε με τη φράση «Το εμείς είναι πιο σημαντικό από το εγώ».
Ο Μιχάλης δεν είναι τοπικιστής, είναι ένας άνθρωπος που θέλει να προσφέρει στον τόπο του για να τον δει να αναπτύσσεται δημιουργώντας συνθήκες για καλή ποιότητα ζωής στους κατοίκους του και δυνατότητες εξέλιξης και ευημερίας για όλους.
Ο Μιχάλης Δράκος είναι κοντά στην τοπική κοινωνία συμμετέχοντας σε αθλητικούς και πολιτικούς συλλόγους του Χιλιομοδίου
«Το Χιλιομόδι αλλά και η ευρύτερη περιοχή έχει τη δυναμική να αναπτυχθεί και να αναπτύξει μια βιώσιμη οικονομία. Ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο, παράγουμε ποιοτικά αγροτικά προϊόντα και έχουμε σπουδαίο πολιτισμό. Έχουμε ευθύνη να τον οδηγήσουμε στο αύριο όπως του αξίζει», μου ανέφερε στην κουβέντα μας ο Μιχάλης Δράκος.
Ο ίδιος επαγγελματικά το κάνει πράξη. Παράγει εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ακολουθεί όλα τα βήματα που απαιτεί η σύγχρονη αγορά για να του δώσει την επιπρόσθετη αξία ώστε να το εξάγει σε διάφορες χώρες. Αναζητεί και δοκιμάζει καινοτόμες ιδέες στον τομέα της αγροδιατροφής.
Ο Μιχάλης Δράκος, είναι ο εμπνευστής και δημιουργός του Tenea Olive Oil, έα εξαιρετικό προϊόν που διαθέτει όλο το πακέτο για να πετύχει στις ξένες αγορές
Φέρνει στην συζήτηση μας όμως και ένα επίσης σημαντικό θέμα για την περιοχή.
«Οι ανασκαφές που έγιναν στους αρχαιολογικούς μας χώρους έφεραν στο φως σπουδαία ευρήματα. Όλο το χωριό αγκάλιασε την ομάδα του Τενέα project και στήριξε με κάθε τρόπο το έργο τους. Η περιοχή μας μπορεί να γίνει πόλος έλξης πολλών επισκεπτών με ότι συνεπάγεται αυτό για την τοπική οικονομία».
Ο Μιχάλης Δράκος είναι ένας νέος άνθρωπος που επιθυμεί με τη συμμετοχή του στα κοινά να δώσει νέα προοπτική στον τόπο του. Για το λόγο αυτό επέλεξε να ενώσει τις δυνάμεις του με τον υποψήφιο δήμαρχο Νίκο Σταυρέλη. Είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο συνδυασμό Πνοή Δημιουργίας και πρόθυμος, εφόσον του δώσετε την ευκαιρία με την ψήφο σας, να συνεισφέρει με όλες τις δυνάμεις του για ένα δήμο Κορινθίων αντάξιο των πολιτών του.

 https://sfedona.gr/o-drakos-poy-agapa-to-chiliomodi/