Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Εκτινάχτηκαν τα κέρδη του Ομίλου που άφησε την Ελβετία για την... Κόρινθο



Αύξηση κερδών κατά 294% κατέγραψε για τη χρήση 2016-2017 η βιομηχανία παραγωγής μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας Landis & Gyr, η οποία τον Απρίλιο του 2016 μετέφερε την έδρα της από την Ελβετία στην Κόρινθο.

Λίγους μήνες μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της μεταφοράς των γραμμών παραγωγής από την Ελβετία, η Landis & Gyr προχώρησε και στην μεταφορά των γραμμών παραγωγής μετρητών «Tarif Bleu», αυτή τη φορά, από την Γαλλία στην Κόρινθο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχει εγκατασταθεί μία νέα γραμμή παραγωγής στην Κόρινθο.

Οι νέοι μετρητές, που κατασκευάζονται πλέον στην Κόρινθο, προορίζονται για εξαγωγές στην Γαλλία και σε άλλες γαλλόφωνες αγορές ανά τον κόσμο ενώ η νέα αυτή δραστηριότητα της Landis+Gyr A.E. θα προσθέσει περίπου 200.000 ηλεκτρονικούς μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας κατά έτος στο κατασκευαστικό της έργο, συμβάλλοντας έτσι και στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη με την μεταφορά του Ιουνίου ενισχύθηκε σημαντικά το παραγωγικό δυναμικό καθώς και ο εξαγωγικός χαρακτήρας της Landis+Gyr Α.Ε. Η σημαντική βιομηχανική επένδυση για την περιοχή, στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις παραγωγής της Landis + Gyr στην Κόρινθο έκτασης 55.000 τμ, προσέθεσε νέα κτίρια καθώς και νέες θέσεις εργασίας όχι μόνον για εργαζόμενους γραμμών παραγωγής, αλλά και για μηχανικούς υψηλής κατάρτισης και εξειδίκευσης, σε έναν νομό που μαστίζεται από την ανεργία.

Σημαντική αύξηση όμως σημείωσαν και τα οικονομικά μεγέθη της βιομηχανίας καθώς κατά την περίοδο Απριλίου 2016 - Μαρτίου 2017 κατέγραψε έσοδα 118,57 εκατ. ευρώ έναντι 94,83 εκατ. ευρώ το προηγούμενο δωδεκάμηνο, αυξημένα κατά 25%.

Τα κέρδη της προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν αύξηση της τάξεως του 150,1% (+5,25 εκατ. ευρώ), ενώ τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν στα 5 εκατ. ευρώ από 1,27 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 294,3 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Landis+Gyr A.E. με έδρα και εργοστάσιο στον Ισθμό Κορίνθου, ιδρύθηκε το 1970 και έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων μετρητών. Το εργοστάσιο της Landis+Gyr A.E. απασχολεί σήμερα περισσότερους από 500 εργαζόμενους, και με ετησιοποιημένες πωλήσεις, σχεδόν στο σύνολο τους εξαγωγές, που ξεπερνούν τα 110 εκατ. ευρώ, αναγνωρίζεται διεθνώς ως ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής μετρητών στον κόσμο με προϊόντα που εξάγονται σε 80 χώρες παγκοσμίως.

Όσο για την Landis+Gyr αποτελεί παγκόσμιο ηγέτης στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων διαχείρισης ενέργειας για τον τομέα των εταιριών κοινής ωφέλειας. Δραστηριοποιείται με εγκαταστάσεις σε 31 χώρες σε πέντε ηπείρους ως μία αυτόνομη μονάδα ανάπτυξης της Toshiba Corporation και ελέγχεται κατά 40% από το Innovation Network Corporation of Japan. Με ετησιοποιημένες πωλήσεις που ξεπερνούν το 1,5 δισ. Δολάρια, η Landis+Gyr απασχολεί 5.700 εργαζόμενους με μοναδική αποστολή την παροχή στον κόσμο λύσεων για την αποδοτικότερη διαχείριση της ενέργειας.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...