Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Σφοδρή επίθεση εναντίον του δημάρχου Κορινθίων για την συνεχιζόμενη άρνησή του να ανανεώσει τις συμβάσεις των εργαζομένων

«Σφοδρή επίθεση εναντίον του δημάρχου Κορίνθου για την συνεχιζόμενη άρνησή του να ανανεώσει τις συμβάσεις εργαζομένων, εξαπολύουν οι συμβασιούχοι του δήμου, καταγγέλοντας ταυτόχρονα τη δημοτική αρχή για απαξιωτικές πρακτικές απέναντι τους.
Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση τους, σημειώνουν:
«Ο αγώνας μας για την ανανέωση των συμβάσεών μας, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα.
Η απαξιωτική στάση του Δημάρχου, που την προηγούμενη Δευτέρα ενώ ήξερε ότι θα ήμασταν στο Δημαρχείο διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της Δημοτικής αρχής να μας πετάξει στον δρόμο αρνούμενη να εφαρμόσει τον σχετικό νόμο που υπάρχει για την ανανέωση των συμβάσεων (άρθρο 16, του νόμου 4429/16), αυτός διάλεξε να φύγει από το γραφείο του και να μην μας αντικρίσει, μας πεισμώνει ακόμα περισσότερο για να συνεχίσουμε! Νιώθουμε ότι το δίκιο μας πνίγει, γι αυτό και η συνέχιση του αγώνα μέχρι την τελική δικαίωσή μας είναι για εμάς μονόδρομος.
Σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα δεν είμαστε μόνοι μας. Δεχόμαστε την συμπαράσταση και αλληλεγγύη σωματείων, συνδικάτων και φορέων που είναι από την αρχή στο πλευρό μας, απλών εργαζομένων και ανθρώπων που μας λένε να μην σταματήσουμε μπροστά σε εκβιασμούς, απειλές και κοροϊδίες.
Νιώθουμε ότι και η μεγάλη πλειοψηφία του Κορινθιακού λαού είναι μαζί μας γιατί όλοι οι δημότες έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες που όλο το προηγούμενο διάστημα προσφέραμε καλύπτοντας τα τεράστια κενά που υπάρχουν σε προσωπικό ειδικά στον τομέα της καθαριότητας. Είναι μαζί μας γιατί όλοι δικαιούνται υπηρεσίες που λειτουργούν με επάρκεια και καλύπτουν τις ανάγκες που υπάρχουν.
Γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά ότι δεν είμαστε μόνο εμείς που παλεύουμε για το δίκιο μας. Σε πολλούς δήμους σε όλη την Ελλάδα συνάδελφοί μας συμβασιούχοι κάνουν έναν περήφανο και έντιμο αγώνα για το δικαίωμά τους να υπερασπιστούν την εργασία τους, την ζωή τους, την ζωή των οικογενειών τους. Σε μερικούς Δήμους κάτω από την πίεση των αγώνων με σωστό προσανατολισμό και αποφασιστικότητα αλλά και την αλληλεγγύη που εκδηλώθηκε, οι συνάδελφοί μας κατάφεραν να αναγκάσουν τις Δημοτικές αρχές να ανανεώσουν τις συμβάσεις μέχρι το τέλος του 2017, όπως πρόσφατα έγινε στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής και τον Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη.
Είμαστε σίγουροι ότι στην πορεία αυτού του αγώνα θα βρεθούν πολλοί «καλοθελητές», που θα μας συμβουλέψουν να σταματήσουμε τους αγώνες μας γιατί τάχα δεν θα γίνει τίποτα, θα μας προτρέψουν να κάνουμε στην άκρη αυτούς που μας στηρίζουν και μας καλούν σε οργανωμένο αγώνα, όπως το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής που από την αρχή είναι στο πλευρό μας, στηρίζει το δίκιο μας. Θα μας συστήσουν να συνεχίσουμε ατομικά ο καθένας μόνος του, να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας είτε σε δικαστικές αγωγές, είτε σε μελλοντικά προγράμματα απασχόλησης που θα ανοίξουν, σε ανέξοδες διαβεβαιώσεις ότι ίσως στο μέλλον κάτι μπορεί να γίνει.
Όμως οι ανάγκες που έχουμε να συνεχίσουμε την εργασία μας για να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις καθημερινές μας υποχρεώσεις, να συντηρούμε τις οικογένειές μας, να μπορούμε να αντικρίζουμε τα παιδιά μας στα μάτια, είναι σημερινές, δεν σηκώνουν αναβολές και αυταπάτες! Το διάστημα αυτό έχουμε δύο επιλογές: Ή να σκύψουμε το κεφάλι, να αποδεχτούμε τις απολύσεις μας και να πάμε σπίτι μας ή να αγωνιστούμε.
Διαλέγουμε το δύσκολο δρόμο του ΑΓΩΝΑ, της σύγκρουσης με τις λογικές συμβιβασμού και υποταγής και πιστεύουμε ότι τελικά θα δικαιωθούμε!
Καλούμε για άλλη μια φορά την Δημοτική αρχή να σταματήσει την απαξιωτική στάση απέναντί μας και να εφαρμόσει την νομοθετική ρύθμιση που υπάρχει ώστε να ανανεωθούν οι συμβάσεις και των 42 εργαζομένων. Διαφορετικά θα μας βρίσκει καθημερινά μπροστά της, δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω αν δεν δικαιωθούμε.
Διεκδικούμε την ανανέωση των συμβάσεών μας έως 31-12-2017. Διεκδικούμε το δικαίωμά μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Ζητάμε την συμπαράσταση όλου του Κορινθιακού λαού, στον αγώνα ζωής που κάνουμε.
Προχωράμε αποφασιστικά όλοι μαζί, ενωμένοι!», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο aftodioikisi.gr

 http://korinthiannews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...