Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Ανακοίνωση Γραμματείας ΠΑΜΕ για την απόλυση 42 συμασιούχων από τον Δήμο Κορινθίων


ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 11π.μ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ Δημαρχείο Κορίνθου ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ 42 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ


Λίγες βδομάδες πριν την Πρωτοχρονιά, ο Δήμαρχος Κορινθίων, όπως και πολλοί άλλοι Δήμαρχοι στην Ελλάδα, ΑΠΕΛΥΣΕ τους 42 συμβασιούχους εργαζόμενους του Δήμου καταπατώντας ακόμα και το Ν. 4429/2016 που ρητά το άρθρο 18 αναφέρει ότι «δικαιούνται παράταση της εργασιακής σχέσης τους μέχρι τις 31 Δεκέμβρη 2017».
Οι συμβασιούχοι δίνουν αγώνα για το δικαίωμά τους στη δουλειά, κόντρα στην πολιτική της συγκυβέρνησης και όσων Δημάρχων βάζουν πλάτη για να περνά ανώδυνα η αντιλαϊκή πολιτική στα πλατιά λαϊκά στρώματα.
Για ακόμα μια φορά, Κυβέρνηση και πλειοψηφία των Δημοτικών Αρχών, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βάζοντας νομικίστικα εμπόδια, που εκφράζονται με τις αντικρουόμενες απόψεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, (απόρριψη δαπανών για συμβασιούχους καθαριότητας) τις διάφορες και αντιφατικές δηλώσεις της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τα δελτία τύπου  του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά, με την δυνατότητα παράτασης των συμβάσεων, κάλυψης δαπανών των συμβασιούχων κ.λ.π αλλά και της πλειοψηφίας της Κ.Ε.Δ.Ε που στέκεται συστηματικά ενάντια στο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.
ΤΩΡΑ!  Επιτακτικά να απαιτήσουμε να σταματήσει το καθεστώς των συμβάσεων (σήμερα υπάρχουν 60 ειδών συμβάσεις στους Δήμους)
ΤΩΡΑ!  Να σταματήσουν  οι Δήμαρχοι να κλείνουν το μάτι στους ιδιώτες, απαξιώνοντας τις υπηρεσίες των Δήμων για να τις παραδώσουν στη συνέχεια στους ιδιώτες εργολάβους.
ΤΩΡΑ!   Να απαιτήσουμε ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.
ΤΩΡΑ!   Καθημερινά, στους ΔΡΟΜΟΥΣ του ΑΓΩΝΑ  για να το πετύχουμε.
Απέναντι σε αυτή την επίθεση της κυβέρνησης και των Δημοτικών Αρχών, ο αγώνας των συμβασιούχων αλλά και όλων των εργαζομένων στον κλάδο αποτελεί μονόδρομο. Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν Μόνιμη και Σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Κορινθίων
-- Να σταματήσει να κοροϊδεύει τους συναδέλφους συμβασιούχους και να προχωρήσει άμεσα στην ανανέωση των συμβάσεων με την υπογραφή των διαπιστωτικών Πράξεων.
-- Να μη γίνουν οι εργαζόμενοι και το δικαίωμά τους στη δουλειά μπαλάκι των ελεγκτικών μηχανισμών.
--  Να ξεκινήσει η διαδικασία για τη μονιμοποίησή τους.
-- Να μη θέσουν κυβέρνηση και ΚΕΔΕ σε μια ακόμη δοκιμασία τους δήμους και τη λειτουργία τους.
--  Να μην παραδώσουν το χώρο της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων ως λεία στα επιχειρηματικά συμφέροντα που διακαώς τον ορέγονται.
Καλούμε όμως και όλους τους συναδέλφους συμβασιούχους
να υψώσουν το ανάστημά τους, να συνταχθούν με τις ταξικές δυνάμεις και να μην κάνουν βήμα πίσω από το δικαίωμά τους στη δουλειά. Να απαιτήσουν καμιά απόλυση συναδέλφου. Μόνιμη και Σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Καλούμε όλους του εργαζόμενους και τους φορείς του Νομού μας
να εκφράσουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των συμβασιούχων, γιατί από πρώτο χέρι γνωρίζουμε ότι και αναγκαίοι είναι και χρειάζονται πολλοί περισσότεροι εργαζόμενοι στους δήμους και τις υπηρεσίες τους, ώστε να λειτουργήσουν στοιχειωδώς για τις ανάγκες των δημοτών. Γιατί για εμάς είναι καθαρό ότι το μόνιμο προσωπικό είναι βασική προϋπόθεση για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών και ειδικότερα στη διαχείριση των απορριμμάτων. Γιατί γνωρίζουμε ότι τα λαϊκά νοικοκυριά πληρώνουν για υπηρεσίες που πλημμελώς σήμερα απολαμβάνουν και αυτός ο εμπαιγμός οφείλει κάποτε να σταματήσει».
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ
την όλη στάση του δικαστικού λειτουργού, του Πρωτοδικείου Κορίνθου, που απέρριψε το αίτημα προσωρινής διαταγής που κατέθεσαν την 30-12-2016 οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι  του Δήμου Κορινθίων και αντί να εφαρμόσει το άρθρο 18 του Ν. 4429/2016 που δικαιώνει τους εργαζόμενους, παρουσία της δικηγόρου τους τρομοκρατούσε λέγοντας ότι «όλοι ζητάτε να μονιμοποιηθείτε; Δεν θα κερδίσετε τα ασφαλιστικά τον Μάρτη.» κάνοντας προσπάθεια να παραιτηθούν οι εργαζόμενοι από  την διεκδίκησή τους.
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 11π.μ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ Δημαρχείο Κορίνθου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...