Τρίτη 19 Απριλίου 2016

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ των ΠΙΣΤΩΝ και της ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ για ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Συγκινητική υπήρξε η ανταπόκριση όλων των Χριστιανών της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου στο κάλεσμα του Επισκόπου μας κ. Διονυσίου για αλληλεγγύη και συμπαράσταση προς τους πρόσφυγες και μετανάστες, που φιλοξενούνται στα όρια της Μητροπολιτικής μας Επαρχίας. 
Με αφορμή το έγγραφο, που διενεμήθη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τις σχετικές ενέργειες, η Τοπική μας Εκκλησία, πρωτοπόρος και σε αυτή την δράση και μέσω των δομών της, με «ναυαρχίδα» την Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων «Η ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ», συνέλεξε μια διόλου ευκαταφρόνητη ποσότητα τροφίμων, φαρμάκων, ειδών ρουχισμού και γενικότερων ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία αποθήκευσε στο κατάστημα της «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑΣ» και στην αποθήκη του Επισκοπείου, αναμένοντας τις προαναγγελθείσες κατευθύνσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ώστε να προβεί δια μέσου των δομών και των εθελοντικών της ομάδων στην άμεση ανακούφιση των εμπερίστατων συνανθρώπων μας. 
Συγκεκριμένα, ο απολογισμός από την συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας έχει ως εξής: Τρόφιμα μακράς διαρκείας 7.500 κιλά, Φάρμακα 10 κούτες, Διάφορα είδη πρώτης ανάγκης 225 κούτες, Είδη ρουχισμού 400 μεγάλες μαύρες τσάντες και κουτιά. Εξυπακούεται ότι, επειδή οι ανάγκες για βοήθεια είναι αλματωδώς αυξανόμενες και ασφυκτικά πιεστικές και μεγάλες, η Ι. Μητρόπολή μας θα διαθέτει την αξιόλογη αυτή συλλογή, όπου και όπως αυτή κρίνει απαραίτητο, με μοναδικό της γνώμονα την ανακούφιση του ενδεούς και του ανήμπορου είτε αυτός είναι Κορίνθιος, είτε από οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδος, είτε ξένος, άλλωστε οι ανάγκες και των 4.500 χιλιάδων συνανθρώπων μας, που ανακουφίζονται από την Ι. Μητρόπολη ημερησίως, είναι φορτικότατη εν όψει και των εορτών του Πάσχα. 
 Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος βαθιά συγκινημένος από την άμεση και εντυπωσιακή ανταπόκριση του ποιμνίου του αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει από τα βάθη της καρδιάς του τους εθελοντές, Ιερείς και λαϊκούς, που μετέφεραν δωρεάν και ξεφόρτωσαν τα συλλεχθέντα προϊόντα, τους ανθρώπους που διακονούν στις φιλανθρωπικές δομές της Ι. Μητροπόλεώς μας με επικεφαλής τον υπεύθυνο της «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑΣ» Αρχιμ. κ. Αρκάδιο Ραζνύ, αλλά κυρίως όλους όσους προσέφεραν, έστω και το ελάχιστο, αποδεικνύοντας ότι στις μέρες μας υπάρχει ακόμη ανθρωπιά, αγάπη και αλληλεγγύη, που εμπνέονται και καθοδηγούνται από την Εκκλησία μας, και είναι ικανές να αποτελέσουν φάρο ελπίδας και κύτταρο ζωής για τον κόσμο μας στις δύσκολες ημέρες της κρίσεως που μας συνθλίβει. - 

www.sfedona.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...