Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ : ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΕ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

από το www.sfedona.gr
  
Κατά καιρούς έχουμε δεχθεί πολλές διαμαρτυρίες και καταγγελίες συμπολιτών μας αγροτών για την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλοί από τους αγροτικούς δρόμους του Δήμου
Γιατί η Δημοτική μας αρχή επιτέλους θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ο Καλλικρατικός Δήμος Κορινθίων δεν  είναι μόνο 4-5 οικοδομικά τετράγωνα στο κέντρο της Κορίνθου.
 Είναι  και οι συνοικίες και οι γειτονιές ,είναι βεβαίως και τα χωριά του

Και εκεί στα χωριά οι κάτοικοι δεν ασχολούνται με την πληροφορική και τις υπηρεσίες. Ασχολούνται με τις αγροτικές και κτηνοτροφικές κυρίως εργασίες.
Και για να πάνε στα χτήματά τους και στις κτηνοτροφικές μονάδες τους πρέπει να υπάρχουν αγροτικοί δρόμοι προσπελάσιμοι.
Σε πολλές όμως περιοχές του Δήμου οι αγροτικοί δρόμοι είναι πραγματικά σε άθλιοι κατάσταση και έρχεται και χειμώνας
Από την αγροτική περιοχή στο Πεντεσκούφι –μεταξύ Σολομού και Αρχαίας Κορίνθου μας καταγγέλλουν οι αγρότες της περιοχής ότι παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες τους εδώ και χρόνια στον Δήμαρχο Αλέκο Πνευματικό , στον Αντιδήμαρχο Μπάμπη Καμπούρη αλλά και σε υπαλλήλους των Τεχνικών Υπηρεσιών
Δεν έχει γίνει τίποτα με τους αγροτικούς δρόμους. Χαρακτηριστική περίπτωση κεντρικού αγροτικού δρόμου έξω από την Αρχαία Κόρινθο από τον οποίο παραπλεύρως περνάει ο αγωγός ύδρευσης της Κορίνθου από την Στυμφαλία.
Επειδή εκεί πυκνά-συχνά συμβαίνουν βλάβες με μεγάλη διαρροή νερού ο αγροτικός δρόμος έχει βουλιάξει σε κάποια σημεία και φυσικά είναι αδύνατον να περάσουν αγροτικά αυτοκίνητα και μηχανήματα .Μάλιστα όταν ο ίδιοι από τον Δήμο Κορινθίων θέλουν να επισκεφθούν την περιοχή για κάποια βλάβη κόβουν δρόμο μέσα από τα χωράφια!!
Στην πρόσφατη συνάντηση του νέου αντιδημάρχου Γιώργου Μουρούτσου σχεδόν όλοι οι πρόεδροι των χωριών έθιξαν το θέμα της απαράδεκτης κατάστασης των αγροτικών δρόμων.
Ακούστηκαν δικαιολογίες ότι δεν υπάρχουν χρήματα για γκρέϊντερ.Τελικά τι έγιναν τα 13 εκατομ . ταμείο του Δήμου που έλεγε ο κ.Σταυρέλης;
Πέρα από αυτό όμως κάποιος πρόεδρος (μάγκας) μεγάλης δημοτικής κοινότητας είπε το εξής αμίμητο που γελοποιεί πραγματικά τον Δήμο Κορινθίων:
" Αφήστε εγώ δεν θέλω αγορά γκρέιντερ , γιατί έχω υποβάλει αίτημα για άδεια ελικοδρόμιου ώστε να πηγαίνω με ελικόπτερο τους αγρότες στα χτήματά τους!!
Μήπως οι Δημοτικές παρατάξεις των κ.κ. Νανόπουλου και Πιέτρη πρέπει να ενημερωθούν και να φέρουν το θέμα το συντομότερο στο Δημοτικό Συμβούλιο;
Δεν λέω για την παράταξη του κ. Ψηλογιαννόπουλου γιατί είναι απασχολημένη με την «επανάσταση» των απορριμμάτων σε συνεργασία με τον κ. Πνευματικό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...