Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016

Χιλιομόδι: Ποιος είναι Ανδρέας Σκούρτης

Ο Ανδρέας Σκούρτης αρχιτέκτονας / σκηνογράφος. Γεννήθηκε το 1973 στο Χιλιομόδι Κορινθίας. 
Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1991-1999, τίτλος διπλωματικής εργασίας: «Η εξέλιξη ενός Τριγωνογραφήματος – Κέντρο Θεατρικής Έρευνας στην Αρχαία Σικυώνα»), design στην Ecole d’ Architecture de Lille (1994-1995), υποκριτική στο «Εργαστήρι Υποκριτικής» της Πειραματικής Σκηνής της «Τέχνης» (Θεσσαλονίκη 1995-1999), και σκηνογραφία στο Wimbledon College of Art / University of the Arts London (Λονδίνο 1999-2001, Master of Arts in Theatre Design/Scenography, τίτλος μεταπτυχιακής διατριβής: “Visualizing The Invisible: The Creation of a Theatrical Topos”).
 Ειδικεύεται στις αρχιτεκτονικές μελέτες θεάτρων και χώρων πολιτισμού. Διατηρεί από το 2003 γραφείο μελετών στην Αθήνα και την Κόρινθο. Έχει εκπονήσει μελέτες ιδιωτικών και δημόσιων έργων δουλεύοντας σε όλες τις κλίμακες και διαφορετικές χρήσεις κτιρίων. 
 Συμμετείχε με τα σχέδιά του για την καινούργια Νέα Σκηνή του Εθνικού στην Ελληνική Εθνική συμμετοχή της Prague Quadrennial 2011 που απέσπασε το χρυσό μετάλλιο θεατρικής Αρχιτεκτονικής και Χώρου Παραστάσεων τον Ιούνιο του 2011.
 Ως σκηνογράφος, από το 1995 μέχρι σήμερα, έχει συνεργαστεί με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπως Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Εθνικό Θέατρο, Workhorse Productions London, Edinburgh Fringe Festival, Bald Theatre, Πειραματική Σκηνή της Τέχνης, ΕΥΖΕΙΝ, Κρατική Σχολή Χορού Θες/νίκης, Χοροροές, Θέατρο Βαφείο, Ενόρασις, Highway Productions, Θεατρική Σκηνή Χιλιομοδίου. Έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις στην Θεσσαλονίκη και το Λονδίνο. 
Από το 2006 ως το 2010 δίδαξε εργαστήρια θεατρικής αρχιτεκτονικής και σκηνογραφίας ως εντεταλμένος λέκτορας στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Αρχαία Τενέα, η Τροία της Ελλάδας

...