Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Έπεσαν τα πρώτα μπετά στο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων του Δ. Κορινθίων




Το παρόν στο χώρο της βιομηχανικής εγκατάστασης,
όπου θα γίνεται η διαχείριση των απορριμμάτων,
έδωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων, κος Αλέξανδρος Πνευματικός.

Όπως δήλωσε ο ίδιος σε τοπικά ΜΜΕ
πρόκειται για ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης που θα πραγματοποιηθεί σε χώρο ο οποίος προβλέπεται από το Γενικό Πολεοδομικό σχέδιο για την ανάπτυξη βιομηχανικής και βιοτεχνικής δραστηριότητας.

Το έργο έχει επιλεχθεί να υλοποιηθεί στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς είναι μακριά από κατοικημένες περιοχές, οπότε δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα όχλησης και δυσοσμίας.
Παράλληλα, τόνισε ότι οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και πως σε δύο μήνες ο Δήμος θα είναι σε θέση να διαχειρίζεται το 70% των απορριμμάτων του.

Στο εργοστάσιο θα δημιουργηθεί επίσης και μια μικρή μονάδα κομποστοποίησης ικανή όμως για να καλύψει τις ανάγκες ολόκληρου του Δήμου Κορινθίων όπου θα συλλέγονται τα κλαδέματα, τα αποφάγια και γενικότερα ότι φυτικό υπάρχει.
Ουσιαστικά, ο Δήμαρχος θέλει να μυήσει τους πολίτες στην ξεχωριστή διαλογή των απορριμμάτων, καθώς με την εγκαινίαση του εργοστασίου θα δοθεί λύση στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τον Δήμο για δεκαετίες.

Πρόκειται για μια προσπάθεια που έχει ήπιες επιπτώσεις στο περιβάλλον και γι' αυτόν τον λόγο έχει την πιο απλή περιβαλλοντική αδειοδότηση, την οποία ο Δήμος Κορινθίων έχει λάβει.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης και σ' αυτούς που προσπαθούν διακαώς να βρουν κάποιο πρόβλημα στο έργο.
Μεταξύ άλλων, ξεκαθάρισε πως το εργοστάσιο θα εξοπλιστεί με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας παροτρύνοντάς τους να μην παιδεύονται να προσπαθούν να βρίσκουν προβλήματα αφού πριν παρθεί η απόφαση για την κατασκευή είχαν προηγηθεί οι απαραίτητες έρευνες και μελέτες.

Το εν λόγω έργο θα χαρακτηρίζει τον Δήμο Κορινθίων,
αφού θα τον καταστήσει αυτόνομο στην διαχείριση των απορριμμάτων του.

                                                                                            Εκ του γραφείου τύπου


 http://korinthosnews.gr/news-article.php?id=7016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...