Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΝΕΜΕΑΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί που ακολουθούν το παλαιό ημερολόγιο εόρτασαν με λαμπρότητα  στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος στην Νεμέα την μεγάλο εορτή της Ορθοδοξίας , την εορτή του Αγίου Πνεύματος.
Χθες βράδυ παραμονή της εορτής παρουσία πλήθους πιστών  τελέστηκε ο Μεγάλος Εσπερινός  και η αρτοκλασία ενώ πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη περιφορά στην πόλη της θαυματουργής εικόνας του Μοναστηριού.
Τον Μεγάλο Εσπερινό τέλεσαν  ο Αρχιεπίσκοπος των Παλαιοημερολογιτών Μακαριότατος Μακάριος ,ο  Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορίνθου και Νεμέας Παγκράτιος ,και οι Επίσκοποι Καλλίστρατος και Ιάκωβος καθώς και οι Ιερείς της περιοχής.
Στην περιφορά της θαυματουργής εικόνας παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος της Νεμέας Κώστας Καλαντζής ,αντιδήμαρχοι και δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου .
Στους δρόμους της Νεμέας πλήθος κατοίκων υποδέχτηκε ευλαβικά την θαυματουργό εικόνα και την μεγάλη πομπή.
Την πομπή συνόδευε η Φιλαρμονική και νέοι-νέες Συλλόγου Ποντίων από την Αθήνα ντυμένοι με τις παραδοσιακές τους στολές και φυσικά αρκετές μοναχές του Μοναστηριού.
Έξω από το παλιό Δημαρχείο , σημερινό ειρηνοδικείο, μίλησε στους πιστούς ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παγκράτιος και αναφέρθηκε με τον λιτό αλλά ουσιαστικό και σεμνό λόγο του στο αγαπάτε αλλήλους που δίδαξε ο Χριστός.
Στο Μοναστήρι και μετά την αρτοκλασία ακολούθησε η εμπνευσμένη ομιλία του Αρχιεπισκόπου Μακάριου.
Σήμερα το πρωί πραγματοποιείται η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και το απόγευμα θα γίνει ειδική τελετή αφιερωμένη στην Αγία Σοφιά.

 http://www.sfedona.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...