Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016

Μητσοτάκης από Νεμέα: Θα καταργηθεί ο φόρος στα κρασιά


φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ
φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με τοπικούς παράγοντες και επισκέφθηκε τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας, όπου δήλωσε πως θα καταργήσει τον φόρο στα κρασιά. 
Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη: 
«Ο τρύγος είναι συνυφασμένος με την Ιστορία αυτού του ευλογημένου τόπου.

Επισκέπτομαι σήμερα τη Νεμέα για να τονίσω την έμφαση την οποία θέλει να δώσει η Νέα Δημοκρατία στην ποιοτική πρωτογενή παραγωγή.
Το κρασί είναι ένα προϊόν στο οποίο η χώρα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα. Πρέπει, όμως, αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα να υποστηρίζεται και με τις κατάλληλες δημόσιες πολιτικές.
Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί ήταν ένα τραγικό λάθος. Δεν απέδωσε τα αναμενόμενα έσοδα και πρόσθεσε σημαντική γραφειοκρατία, ειδικά για τους μικρούς οινοπαραγωγούς.
Αποτελεί ρητή δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας ότι αυτός ο άδικος και αναποτελεσματικός φόρος θα καταργηθεί το συντομότερο δυνατό».


Περιοδεία Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νεμέα   
Συνεχίζοντας τις περιοδείες του στην περιφέρεια, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στη Νεμέα.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε

το Δημαρχείο Νεμέας και συμμετείχε σε σύσκεψη με τοπικούς παράγοντες. 


Στη συνέχεια, επισκέφθηκε την ΕΑΣ Νεμέας, τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας, κτήμα παραγωγού στο Κούτσι καθώς και τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας ΝεμέαςΣυνοδευόμενος από το δήμαρχο, Κώστα Καλαντζή, περπάτησε στον εμπορικό δρόμο της πόλης και συνομίλησε με πολίτες. «Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή και η ΝΔ είναι η εναλλακτική λύση» δήλωσε ο κ. Μητσοτακης.

Το ιδιαίτερο βάρος που θα δώσει η κυβέρνηση της ΝΔ στον πρωτογενή τομέα θέλησε να σηματοδοτήσει ο κ. Μητσοτάκης με την επίσκεψη του στη Νεμέα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο διάλογο που είχε με τον Δήμαρχο τόνισε πως «χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή, η χώρα βουλιάζει μέρα με τη μέρα. Φαινόμενα όπως ο προχθεσινός ξυλοδαρμός του διευθυντή της Τροχαίας , είναι φαινόμενα που δεν είχαν ξανασυμβεί στο παρελθόν. Εμείς έχουμε ένα χρέος, να βάλουμε φρένο σε όλα αυτά και να είστε βέβαιοι ότι θα το κάνουμε. Η ΝΔ είναι η εναλλακτική λύση για τον τόπο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.


Ο πρόεδρος της ΝΔ έφθασε στην Νεμέα λίγο μετά τις 9 το πρωί, με τους κατοίκους να τον υποδέχονται θερμά και τον δήμαρχο Κώστα Καλαντζή να του λέει πως «όσοι αρχηγοί επισκέφθηκαν τη Νεμέα έχουν γίνει πρωθυπουργοί».

«Είχα δώσει μια δέσμευση όταν ήρθα την προηγούμενη φορά, ότι θα σας επισκεφθώ ως πρόεδρος της ΝΔ. Όπως βλέπετε τηρώ τις δεσμεύσεις μου. Τώρα σας λέω ότι θα έρθω ξανά εδώ ως πρωθυπουργός» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος στη συνέχεια συνοδευόμενος και από τον βουλευτή της ΝΔ Χριστό Δήμα επισκέφθηκε τα καταστήματα στον κεντρικό δρόμο και κάθισε σε καφέ με πολίτες και στελέχη της παράταξης.
ΑΟΣ Νεμέας

«Θέλω να είστε έτοιμοι. Οι εκλογές είναι πολύ πιο κοντά, από όσο κάποιοι νομίζουν» τους είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, που στη συνέχεια επισκέφτηκε αμπελώνες και οινοποιεία της περιοχής, αλλά και τον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας.

Ο κ. Μητσοτάκης σταμάτησε και στην Ένωση Αγροτών Συνεταίρων Νεμέας  όπου ο κ. Γεωργούσης του ευχήθηκε επίσης να επισκεφθεί ξανά την περιοχή ως πρωθυπουργός, γιατί όπως του είπε, «δίνετε μεγάλη σημασία στον ιδιωτικό τομέα, και εμείς λειτουργούμε εδώ ως ιδιωτική επιχείρηση».


Ο κ. Μητσοτάκης αφού ενημερώθηκε για τα προϊόντα (με‎ 7 κωδικούς εξάγονται σε όλα τα κράτη της Ευρώπης και τώρα μπαίνουν στην αγορά της Ινδίας και της Αμερικής με κορινθιακή σταφίδα και mix προϊόν) ανέφερε πως «ο συνεταιρισμός λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και η οποιαδήποτε ένωση παραγωγών πρέπει να λειτουργεί με κανόνες τις αγοράς και όχι με τη λογική των επιδοτήσεων. Να σας συγχαρώ, χρειαζόμαστε περισσότερες ενώσεις οι οποίες να σκέφτονται με αυτή τη λογική, να τυποποιούν και να τοποθετούν και στα ράφια του εξωτερικού, ποιοτικά και επώνυμα προϊόντα. Η ΝΔ θα είναι δίπλα σας και θα σας στηρίξει».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Η Καθαριότητα του Δήμου Κορινθίων θα πρεπει να αποτελεί την στρατηγική επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής

Η Καθαριότητα του Δήμου Κορινθίων  στις σημερινές υπερκαταναλωτικές κοινωνίες, είναι μια εξαιρετικά δύσκολη και πολυσύνθετη διαδ...