Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

Μητροπολίτης Κορίνθου:Δωδεκαθεϊσμός, ειδωλολατρία και νεοπαγανισμός

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας βρέθηκε χθες, 7 Ιουνίου 2016, το απόγευμα ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Ιερείς Παν/το Αρχιμανδρίτη κ.  Αρκάδιο Ραζνύ, Πρωτ/ρο κ.  Δημήτριο Στεργιόπουλο και τους διακόνους του, προκειμένου να χοροστατήσει στον πανηγυρικό Εσπερινό του πολιούχου της Κωμοπόλεως Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου, του οποίου την ανακομιδή των Ι. Λειψάνων εορτάσαμε.
Στον Εσπερινό συμμετείχαν οι π. Ιωσήφ Δρόσος, από την Ι. Μονή Παναγίας Κατακεκρυμμένης της Ι. Μ. Αργολίδος, ο π. Γρηγόριος Σελιανίτης εκ της Εξαρχίας της Πάτμου, οι εφημέριοι του Ι. Ναού π. Παναγιώτης Αντωνόπουλος και π. Ρωμανός Φωκάκης καθώς και ο π. Νικόλαος Αδάμ και οι Ιερομ. π. Πρόδρομος Αντωνίου και Ιεροδιακ. π. Λογγίνος Αρχόντης, αδελφοί της Ι. Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου.
Επίσης, παρέστησαν ο βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας, ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, κ. Γεώργιος Γκιώνης, η Αντιδήμαρχος επί των Οικονομικών του ιδίου Δήμου κ. Μαρία Πρωτοπαππά, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Πετρίτσης, ο Διοικητής του Α.Τ. Λουτρακίου κ. Ευάγγελος Πιπέρης και ο Λιμενάρχης των Αγ. Θεοδώρων Ανθυποπλοίαρχος κ. Ευάγγελος Κοκολογιαννάκης.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε συνειρμικά  και στους σύγχρονους αρνητές της Αναστάσεως του Σωτήρος μας, οι οποίοι προσπαθούν με διάφορους τρόπους να αποπροσανατολίσουν τους Χριστιανούς απομακρύνοντας τους από το Φως της Αναστάσεως του Χριστού και βυθίζοντάς τους στο σκοτάδι της αθεΐας ή των ψεύτικων θεών.
Εξ αφορμής μάλιστα της διοργάνωσης των «Νεμέων Αγώνων», που αγωνίζονται να τους αναβιώσουν  όχι μόνο  κάποιοι  νεοπαγανιστές αλλά η ίδια η Πολιτεία(!), διευκρίνισε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον εορτασμό του γεγονότος, που και άξιο προβολής είναι και ιστορική σημασία αναμφισβήτητα έχει, αλλά με την θρησκευτική συσχέτιση, που επιδιώκουν οι επιτήδειοι να κάνουν, με την ανοχή και την σύμπραξη της Πολιτείας, φέρνοντας στο προσκήνιο τον Δωδεκαθεϊσμό, την ειδωλολατρία, τον νεοπαγανισμό και τον σύγχρονο, έως μανίας, ρατσιστικό αντιχριστιανισμό.
Συσχέτισε δε, αυτή την πράξη με την αντίστοιχη του Πολιτιστικού Συλλόγου του Πραθίου, που έχει το θράσος να κάνει μήνυση στην Εκκλησία και την Μητρόπολη για να διεκδικήσει απ’ αυτήν την διαχείριση της ομώνυμης Ι. Μονής της Παναγίας, ως τάχα αρχαιολογικού χώρου. Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ολοκλήρωσε την ομιλία του με το ρητορικό ερώτημα προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, «εμείς πιστεύουμε στην Ανάσταση ή όχι;» κάνοντας ταυτόχρονα και την διαπίστωση ότι όσοι πιστεύουμε στον Αναστάντα Κύριο μας δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα και κανέναν…»

 http://korinthiannews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε

Από την παραγωγή των βερίκοκων ζουν αγρότες στον Άγιο Βασίλειο Κορινθίας (βίντεο)

Δείτε το ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ALPHA που ακολουθεί, από  τον ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, όπου αυτές τις μέρες γίνεται η συγκομιδή του ...