Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΩΣ ΉΤΑΝ Η ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΤΟ 2ο Μ.Χ ΑΙΩΝΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΝΑ…ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΑΣ! 
Αρχαία Κόρινθος: 
μια καταπληκτική 3D ψηφιακή παρουσίαση που πρέπει να δουν όλοι οι Κορίνθιοι Mία ιδιαίτερα αξιόλογη ανακατασκευή με ψηφιακά μέσα της αρχαίας πόλης της Κορίνθου όπως ήταν στο δεύτερο αιώνα μ.Χ. την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας παρουσιάζεται σε ένα ολιγόλεπτο video Είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς τριών ανθρώπων (Danila Loginov, Andrey Zarov και Vyacheslav Derbenev) μελών της δημιουργικής ομάδας History 3D. 
Οι δημιουργοί συγκέντρωσαν το σχετικό ιστορικό υλικό από διάφορες πηγές στο διαδίκτυο και με τη χρήση εξειδικευμένου λογισμικού κατάφεραν να 'επαναφέρουν στη ζωή' την ένδοξη, αρχαία πόλη της Κορίνθου που δεν υπάρχει πια. 
Το καταπληκτικό video περιέχει όλη την πόλη, το κεντρικό τμήμα της Αγοράς, το ναό του Απόλλωνα, το θέατρο και το Ωδείο καθώς επίσης και τον ιππόδρομο, το Γυμνάσιο, το ναό του Ασκληπιού και το αμφιθέατρο. Κοντά στην πόλη με τα τείχη και τους ναούς διακρίνεται φυσικά ο Ακροκόρινθος. 

/www.sfedona.gr/

Αποτελέσματα και βαθμολογία της Α’ Κορινθίας στο ποδοσφαιρο (18η αγωνιστική)

Αποτέλεσμα εικόνας για κορινθια ποδοσφαιροΑποτελέσματα 18ης αγωνιστικής
Θύελλα Πετρίου – Ολυμπιακός Άσσου 2-1
Πέλοπας Κιάτου – Κόρινθος 2006 0-2
ΑΟ Ζευγολατιού – Αστέρας Δερβενίου 2-1
Ηρακλής Λεχαίου – Ελλάς Βέλου 2-1
Κύψελος – Ατρόμητος Χιλιομοδίου 0-0
Τενεάτης Αθικίων – Κόρινθος 0-3

Δάφνη Εξαμιλίων – Παννεμεατικός 1-5
Πανκαμαριακός – Ολυμπιακός Λουτρακίου 4-2

Βαθμολογία
1.       Κόρινθος 2006 49
2.       ΑΟ Ζευγολατιού 49
3.       Παννεμεατικός 39
4.       Πέλοπας Κιάτου 31
5.       Ελλάς Βέλου 29
6.       Κόρινθος 27
7.       Αστέρας Δερβενίου 26
8.       Ολυμπιακός Άσσου 23
9.       Τενεάτης Αθικίων 22
10.   Ηρακλής Λεχαίου 22
11.   Πανκαμαριακός 22
12.   Ατρόμητος Χιλιομοδίου 22
13.   Θύελλα Πετρίου 21
14.   Ολυμπιακός Λουτρακίου 13
15.   Δάφνη Εξαμιλίων 7
16.   Κύψελος 5
 

Σε Αμερικάνικη πολυεθνική παραδίδει η κυβέρνηση τον «εθνικό θησαυρό» του λαδιού - Καθηγητές Πανεπιστημίου πιέζουν την κυβέρνηση να βάλει «λουκέτο» σε 2750 Ελληνικά ελαιοτριβεία

Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του newx.gr


Olive tree for foodΡεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου- newx.gr

Μορφή «χιονοστιβάδας» παίρνουν οι αποκαλύψεις του newx.gr για την άμεση παρέμβαση Αμερικάνικης πολυεθνικής εταιρείας, με τη βοήθεια μάλιστα Ελλήνων, που επιχειρεί να βάλει στο… χέρι, τον εθνικό «θησαυρό» της χώρας, που είναι το ελαιόλαδο.
Στις αρχές Ιανουαρίου ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής από τη Φθιώτιδα Βάιος Γκανής, αποκάλυψε στο newx.gr πως τα τελευταία 4 χρόνια έχουν κατατεθεί σε συγκεκριμένες Περιφέρειες, προτάσεις για την κατασκευή τριών «mega factories» ελιάς και ελαιολάδου.
Μάλιστα, χορηγός αυτής της προσπάθειας φαίνεται να είναι η Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με τον κ. Γκανή.
Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις από την κατασκευή των τριών «mega factories»; Ο Βάιος Γκανής περιγράφει την κατάσταση, με τα μελανότερα «χρώματα», δηλώνοντας χαρακτηριστικά:
«Θα σβήσουν σε μία νύχτα 2.750 μικρά ελαιοτριβεία, στις περιοχές που θα λειτουργήσουν τα mega factories».
Οι τρεις περιοχές, τις οποίες «στοχεύει» η Αμερικάνικη πολυεθνική, είναι η Δυτική Ελλάδα, η Πελοπόννησος και η Κρήτη.
«Δηλαδή φανταστείτε ο πλούτος της ελιάς, το λάδι θα συγκεντρωθεί σε μία πολυεθνική. Δεν θα υπάρχουν μεσάζοντες, δεν θα υπάρχουν τίποτα. Ένας μικρός ελαιοπαραγωγός με μικρό ελαιοτριβείο, δεν θα μπορεί να επιβιώσει, γιατί θα υπάρχουν προϋποθέσεις, όπως η διαχείριση αποβλήτων και ο βιολογικός καθαρισμός, τις οποίες προϋποθέσεις δεν θα μπορέσουν να ικανοποιήσουν, λόγω αυξημένου οικονομικού μεγέθους. Μέσα σε μια νύχτα θα σβήσουν οι μικρές επιχειρήσεις. Φανταστείτε τι έχει να γίνει,» τόνισε με έμφαση ο Βάιος Γκανής.
Σήμερα, ένα ακόμη «λιθαράκι» στις αποκαλύψεις έρχεται να βάλει ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Σπύρος Μάμαλης, ο οποίος δήλωσε στο newx.gr, πως είναι γνώστης του θέματος και δίνει επιπλέον πληροφορίες, για την προσπάθεια που γίνεται να «σβηστούν από χάρτη» 2750 Ελληνικά ελαιοτριβεία.
Σύμφωνα με τον κ. Μάμαλη, η Αμερικάνικη πολυεθνική έχει βρει «συμμάχους» Έλληνες καθηγητές, τα ονόματα των οποίων θα δημοσιοποιηθούν στο άμεσο μέλλον από το newx.gr.
«Το γνωρίζουμε και μάλιστα έχουμε παρέμβει σ’ αυτή τη λογική στον κανονισμό του ελληνικού σήματος ελαιολάδου, καθώς κάποιοι επιχείρησαν να περάσουν κανονισμό έτσι ώστε το 25% του λαδιού να μην είναι ελληνικό, να μπορεί να χαρακτηρίζεται ένα λάδι ως ελληνικό, ενώ το 25% δεν είναι ελληνικό. Το ίδιο έγινε και στο γάλα και είχαμε παρέμβει ως ΓΕΩΤΕΕ και μαζί με άλλους φορείς και αποτρέψαμε ουσιαστικά τέτοιες εξελίξεις. Υπάρχει αυτή η λογική και δεν θέλω να μιλήσω με ονόματα, αλλά αν προκληθώ θα το κάνω, γιατί έχω τα ονόματα, γι’ αυτούς που έχουν κάνει προτάσεις στην Ελληνική κυβέρνηση να κλείσουν αυτά τα μικρά ελαιοτριβεία,» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μάμαλης.
Ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ υποστήριξε μάλιστα ότι στο νέο ΠΑΑ (πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης) υπάρχει περιορισμός στην επιδότηση νέων ελαιοτριβείων.
«Υπάρχουν πάρα πολλοί τριγύρω από το υπουργείο, όχι επίσημα στελέχη, αλλά φορείς ή πρόσωπα μεμονωμένα τα οποία ακριβώς προσδοκούν να στρέψουν την κυβέρνηση στο να κλείσουν αυτά τα μικρά ελαιοτριβεία με το πρόσχημα των οικονομιών κλίμακος και των μεγαλύτερων μεγεθών που θα προσφέρει μια τέτοια επένδυση. Είναι Έλληνες και μάλιστα έχουν θέση σε πανεπιστήμια. Εμείς προσπαθούμε να το αποτρέψουμε, γιατί θεωρούμε ότι το συγκριτικό πλεονέκτημα του ελληνικού λαδιού είναι η χαμηλή οξύτητα η οποία επιτυγχάνεται με την άμεση μεταφορά των ελιών στα ελαιοτριβεία, τα οποία αν μεταφερθούν σε μεγαλύτερες αποστάσεις και περιμένουν οι ελιές για να γίνει η όλη διαδικασία μεταποίησης, προφανώς η οξύτητα θα είναι πιο ανεβασμένη, όπως γίνεται στην Ισπανία και στην Ιταλία. Αυτές οι προτάσεις έχουν άμεση σχέση με την Αμερικάνικη πολυεθνική,» υπογράμμισε ο κ. Σπύρος Μάμαλης.
Τι ρόλο, όμως, μπορούν να παίξουν στην προκειμένη περίπτωση οι τοπικές αρχές, οι τοπικές κοινωνίες; Είθισται οι όποιες επενδύσεις γίνονται να περνάνε και να ζητείται η έγκριση των Περιφερειακών Συμβούλιων. Υπάρχει, όμως, ένα… παραθυράκι, που αυτές οι διαδικασίες μπορούν να παρακαμφθούν κι αυτό το «παραθυράκι» είναι το fast truck.
Δηλαδή, αν είναι μια επένδυση άνω των 100 εκατομμυρίων παρακάμπτονται όλοι οι θεσμοί.
«Και αυτό το έχουμε καταγγείλει στη βουλή. Για παράδειγμα, ένας επιχειρηματίας με 100 εκατομμύρια, μπορεί να έρθει στο νομό Σερρών και να γεμίσει τον κάμπο με φωτοβολταϊκά,» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Σπύρος Μάμαλης.

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΕΧΟΥΝ ΡΗΜΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΚΛΕΝΙΑ

SOS εκπέμπει ο κ. Τάκης Μπακλώρης Πρόεδρος της Κοινότητας
Κλένιας.
 Αιτία η απανωτές κλοπές των μετασχηματιστών της ΔΕΗ που ηλεκτροδοτούν και τις γεωτρήσεις που υδροδοτείται η Κλένια, με αποτέλεσμα να μένουν οι κάτοικοι αρκετές ώρες χωρίς νερό. 
Οι κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ στην περιοχή έχουν λάβει διαστάσεις μάστιγας αφού σε 20 μέρες έχουν κλαπεί 4. Οι τρεις μάλιστα την ίδια βραδιά.
 Ο κ. Μπακλώρης κάνει έκκληση στην διοίκηση της ΔΕΗ Κορίνθου να λάβει τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα και να αναλάβει τις ευθύνες της ώστε να προφυλάξει την περιουσία της αλλά και την ομαλή ηλεκτροδότηση της περιοχής.

www.sfedona.gr

Στους δρόμους οι καθηγητές της Κορινθίας



Οι καθηγητές ετοιμάζονται να κατέβουν και αυτοί στις κινητοποιήσεις της 4ης Φεβρουαριου. Για το λόγο αυτό κλιμάκιο της ΟΛΜΕ με το Θεοδωρο Τσούχλο μέλος του Δ.Σ σημερα είχε συναντήσεις με τους καθηγητές για να υπάρξει συντονισμος των κινητοποιήσεων δείτε το βίντεο ...
 
diogenis-press.g

Ο Μητροπολίτης κ.κ. Διονύσιος στο πλευρό των αγροτών...

Το μπλόκο των αγροτών της Κορίνθου είναι για τα καλά στο επίκεντρο.
Σήμερα επίσκεψη δέχθηκαν από το Μητροπολίτη Κορίνθου κκ Διονύσιος που τους έδωσε την ευχή του για τον αγώνα τους και είπε πως η εκκλησία και ο ίδιος είναι στο πλευρό τους, την παρουσία σου του θα δώσει ο δήμαρχος 
Στυλίδας και πρόεδρος της ΤΕΛΕΙΑΣ Απ Γκλετσος  ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες μας στο δρόμο είναι και ο Μανώλης Γλέζος.Παράλληλα πλήθος ζωντανών συνδέσεων έχουν βγει από το μπλόκο της Κορίνθου ενώ και οι κινητοποιήσεις σε τελωνείο και εφορία έχουν απασχολήσει τη δημοσιότητα. 
 

Κόρινθος: Ο Μανώλης Γλέζος στο πλευρό των αγροτών

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των αγροτών της Κορινθίας δήλωσε με την παρουσία του στο μπλόκο ο πρώην ευρωβουλευτής Μανώλης Γλέζος.

Μιλώντας με τη συντονιστική επιτροπή των διαδηλωτών, παρομοίασε τους αγρότες με «σύγχρονους Σπαρτιάτες που αρνούνται να δώσουν Γη και Ύδωρ».











Με πληροφορίες από το ekorinthos.gr

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Brevet Νεμέας


fdgjhdkjfg
Το κλασικό Brevet 200χλμ. της Νεμέας
Σάββατο 30/1, 08.00
Πιστοί στο ραντεβού μας στο τέλος Γενάρη για το πρώτο brevet της Π.Ε.Π.Α.– το Brevet της Νεμέας – σας καλωσορίζουμε και φέτος κοντά μας.
Για εμάς η φετινή χρονιά σηματοδοτείται στον τομέα των brevet από κάποιες σημαντικές αλλαγές, που πιστεύουμε ότι θα πάνε τις διοργανώσεις μας ένα βήμα πιο μπροστά και θα βοηθήσουν όλους μας να κερδίσουμε χαμένο χρόνο, κόπο και χρήμα, μέσα από την απλοποίηση των διαδικασιών.
Η πρώτη και σημαντικότερη αλλαγή, αφορά την ίδρυση ομάδας υποστήριξης των brevet της Π.Ε.Π.Α. απο ανθρώπους …. του συναφιού, απο μπρεβετάδες δηλαδή που πάνω απ’ όλα αγαπούν αυτό που κάνουν και το αποδεικνύουν σ’ όλους μας με τα έργα τους, διαθέτοντας τον ίδιο τους τον εαυτό και τον ελεύθερο χρόνο τους για όλους μας. Εδώ, η λέξη «ελεύθερος» μάλλον καταχρηστικά χρησιμοποιήθηκε γιατί σήμερα όλοι ξέρουμε οτι δεν υπάρχει…
Η δεύτερη αλλαγή, αφορά τον τρόπο δήλωσης συμμετοχής. Αναφέρομαι φυσικά στην ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής και παραλλαβή της κάρτας στην εκκίνηση, με μόνη υποχρέωση την καταβολή του αντίτιμου μέσω τραπεζικού λογαριασμού, που βγάζει όλους μας απο τον κόπο να τραβιόμαστε στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα με κόστος χρόνου και χρήματος πολλαπλάσιο του αντίτιμου συμμετοχής. Όλα πιά γίνονται με μερικές κινήσεις του ποντικού και των δακτύλων μας στο πληκτολόγιο, και θα μείνει μόνο κάποια μέρα πρίν τη λήξη της προθεσμίας που θα γίνονται διανομές για όποιους δεν διαθέτουν PC, ή για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούν να κάνουν τραπεζική συναλλαγή.
Η τρίτη αλλαγή αφορά τη διανομή προεκτυπωμένων καρτών που δοκιμάστηκε σε κάποιες περιπτώσεις την προηγούμενη χρονιά και είχε θετικά αποτελέσματα. Τη μέθοδο αυτή, την πήγαμε ένα βήμα παρακάτω, διαθέτοντας πλέον εκτυπωμένη την κάρτα συμμετοχής σε ΟΛΑ της τα πεδία – ακόμη και αυτό που αναφέρει τα προσωπικά σας στοιχεία. Έτσι, τώρα πιά η κάρτα θα σας περιμένει στην εκκίνηση – μαζί με την απόδειξη πληρωμής – έτοιμη να εκκινήσετε αφού το μόνο πεδίο που θα συμπηρώνουμε επιτόπου θα είναι ή ώρα εκκινησης, και αυτό μόνο όταν δεν υπάρχει μαζική εκκίνηση.

Τώρα πιά, το μόνο που μένει είναι να έλθετε κοντά μας, το Σάββατο 30/1 στο πρώτο αυτό brevet της Π.Ε.Π.Α. για το 2016.
Για το λόγο αυτό δηλώστε συμμετοχή εδώ: http://goo.gl/forms/1oo3Vuf1xB
Καλό δρόμο !!!
To event στο facebook

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Ο Μορφωτικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Στεφανίου Κορινθίας


Η σύσταση του Συλλόγου αναγνωρίστηκε στις 20  Ιουλίου 1987 με την υπ' αριθμ. 185/1987 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κορίνθου. Το μη κερδοσκοπικό σωματίο με έδρα το Στεφάνι αριθμούσε κατά την ίδρυσή του 31 τακτικά μέλη.
Στις 09.04.2004 ο Σύλλογος επαναδραστηριοποιήθηκε μετά από απουσία αρκετών ετών με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του. 
Είχε γίνει πλέον επιτακτική η ανάγκη για έναν σύλλογο ο οποίος θα συντόνιζε τις προσπάθειες διατήρησης και προστασίας της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς του Στεφανίου. Σήμερα ο Σύλλογος αριθμεί 110 μέλη.
Βάση του καταστατικού, ο Σύλλογος διοικείται από πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο που ελέγχεται από τριμελή Ελεγκτική Επιτροπή. Εκλέγονται στην τακτική γενική συνέλευση του συλλόγου με θητεία δύο έτη. Οι πόροι του συλλόγου είναι τα δικαιώματα εγγραφής, οι συνδρομές και οι οικονομικές ενισχύσεις των μελών, καθώς και οι εισπράξεις από εκδηλώσεις, χορηγίες, κρατικές επιχορηγήσεις, χρηματοδοτήσεις, δωρεές, κληροδοσίες και κάθε άλλη νόμιμη επαύξηση της περιουσίας του.
Σκοπός του Συλλόγου
Ο σκοπός του Συλλόγου είναι η σύσφιξη των σχέσεων των μελών, η δημιουργία πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ τους, η μελέτη των πολιτιστικών και κοινωνικών προβλημάτων του χωριού Στεφάνι, η προώθηση λύσεων για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πολιτιστική, οικονομία μορφωτική, κοινωνική και ηθική ανάπτυξη του χωριού καθώς και η υπεύθυνη τοποθέτηση πάνω στα προβλήματα που αφορούν τα μέλη, το χωριό και την ευρύτερη περιοχή του. Καθήκον του Συλλόγου αποτελεί η διοργάνωση και συμμετοχή σε ανοιχτές συζητήσεις και εκδηλώσεις που έχουν σκοπό την επίλυση ζωτικών προβλημάτων τόσο των μελών όσο και της περιοχής του ευρύτερου Κορινθιακού χώρου, σε ευρύτερη κλίμακα (κοινωνικά, οικονομικά, πολιτιστικά και προστασίας του περιβαλλοντος).
Μέλη του Συλλόγου μπορούν να γίνουν:
- Οι κάτοικοι του χωριού Στεφάνι Κορινθίας και όσοι κατάγονται είτε οι ίδιοι είτε οι γονείς τους είτε ο ένας από τους γονείς τους είτε οι σύζυγοί τους από το Στεφάνι και
εφόσον έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, και δηλώνουν ότι αποδέχονται τις διατάξεις του Καταστατικού και τις νόμιμες αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης.
Τα τέλη εγγραφής για τα μέλη είναι 20,00 Ευρώ. Η ετήσια εισφορά ανέρχεται στο ποσό των 30,00 Ευρώ.
Για οποιεσδήποτε πληροφορίες μπορείτε να αποστείλετε e-mail στην διεύθυνση: cultural_association@stephanion.gr

Δεν κάνουν πίσω oι αγρότες της Κορινθίας εάν δεν αποσυρθούν τα μέτρα

από το korinthostv.gr 

Οι αγρότες της Κορινθίας που παραμένουν στο Μπλόκο του
Ισθμού συνεχίζουν να αντιστέκονται και να κρατάνε κλειστή την Εθνική Οδό και στα δύο Ρεύματα κυκλοφορίας στο ύψος των Διοδίων του Ισθμού. 
Οι αγρότες για δεύτερη συνεχή μέρα προχώρησαν στο κλείσιμο της Εθνικής Οδού. 
 Η Κίνηση των οχημάτων γίνεται από την παλιά εθνική οδό. Προς Αθήνα η εκτροπή των οχημάτων γίνεται από τον Ισθμό ενώ από Αθήνα για Κόρινθο από τα διόδια Αγίων Θεοδώρων Σύμφωνα με δηλώσεις τους μετά την προσθήκη σήμερα στο μπλόκο και των Αγροτών της Λακωνίας, τις επόμενες ώρες περιμένουν και άλλες ενισχύσεις και από άλλους Νομούς, ενώ Αύριο το μπλόκο αναμένεται να ενισχυθεί με την παρουσία και των ιδιοκτητών φορτηγών της Κορινθίας, οι οποίοι φαίνεται ότι έχουν αποφασίσει να πάνε κι αυτοί στα διόδια Ισθμού. Στα διόδια Κορίνθου παρέμειναν όλο το βράδυ χθες οι αγρότες της Κορινθίας. 


Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας για τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρούς στο Γεν.Νοσ.Κορίνθου


Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας διαμαρτύρεται για τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρούς στο Γεν.Νοσ.Κορίνθου.
α-Παιδιατρικό τμήμα
β-ΜΕΘ (Μονάδα εντατικής θεραπείας) έχει κλείσει.
γ-Τα τμήματα της Νεφρολογικής κλινικής και ουρολογικής κλπ λειτουργούν στα όρια τους. Οι ιατροί εφημερεύουν κάθε ημέρα μέχρι τα όρια τους. (Pearnedaut)
δ-Στο νοσηλευτικό προσωπικό έχουμε πολύ μεγάλες ελλείψεις.
2) α-Αποψίλωση των μονάδων Π.Υ Γκούρας. Η ευρύτερη περιοχή την Τρίτη 26-01-2016 δεν θα εφημερεύει τα βράδια λόγω ελλείψεως Ιατρών και παραϊατρικού προσωπικού .Η κατάσταση είναι επικίνδυνη και παράνομη.
Β)Κ.Υ Νεμέας  (Β΄Ζώνης ) Υποστελέχωση υπάρχουν 6 Ιατροί και χρειάζονται 12 με μεγάλες ελλείψεις στο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.
Δεν υπάρχουν: Παιδίατρος, Μικροβιολόγος, και Οδοντίατρος τα τελευταία 3 χρόνια.
3) Απουσία οργανωμένων αυτοτελών ΤΕΠ στα νοσοκομεία την μη εξειδίκευση στην επείγουσα Ιατρική της πλειοψηφίας των Γεν.Ιατρών κλπ.
4-Την αποπλήρωση των δεδουλευμένων για το 2015 των ιδιωτών Ιατρών.
5-Την Υποκοστολόγηση  των εξετάσεων στα 68% που είναι σαφώς κάτω από το κόστος της άρτιας διενέργειας πολλών αναλύσεων.
6-Την ανάγκη σχεδιασμού διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων για τα συνήθη χρόνια νοσήματα στην ΠΦΥ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δρ.ΣΩΤ.ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ                                                                      ΑΘΑΝ.ΦΙΛΑΝΔΡΑΣ

Α΄ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ : Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ




Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστή στις δεσμεύσεις του τρίτου μνημονίου που ψήφισε μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, κατέθεσε προς τους «θεσμούς»-δανειστές την πρότασή της για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Μετά την καταλήστευση των αποθεματικών των ταμείων με το PSI, μετά το «τζογάρισμα» των αποθεματικών με τα δομημένα ομόλογα, μετά από δεκαετίες πολιτικών εισφοροαπαλλαγής και ανοχής στην εισφοροδιαφυγή κυρίως του μεγάλου κεφαλαίου με δικαιολογία τους «υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης», οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θυσιάζονται για άλλη μια φορά, κατ’ εντολή ΕΕ και ΔΝΤ, προκειμένου να δοθούν «επενδυτικά» κίνητρα στα ντόπια και ξένα συμφέροντα, να εξυπηρετηθεί το χιλιοπληρωμένο ληστρικό χρέος και να ενισχυθούν τα κέρδη του κεφαλαίου. Το αντιασφαλιστικό αυτό νομοσχέδιο (το οποίο θα συμπληρωθεί αργότερα από αντίστοιχο νομοσχέδιο για το Δημόσιο) πλήττει όλους τους εν ενεργεία ασφαλισμένους εργαζόμενους, τους ήδη συνταξιούχους, τους ανέργους, τους ελαστικά εργαζόμενους, τη νεολαία. Επιπλέον, τσακίζει τους μικρομεσαίους και τους αγρότες, εξωθώντας τους είτε στην ετεροαπασχόληση είτε στην ανεργία είτε στη βίαιη υπαλληλοποίησή τους προς τα κάτω και προς όφελος μεγάλων εταιρειών.

 Συγκεκριμένα, πέραν των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων που έχουν ήδη περάσει (αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια ή 62 με 40 χρόνια δουλειάς, αύξηση των εισφορών υγείας σε παλαιούς συνταξιούχους, κ.ά.):



    Ενοποιεί όλα τα Εθνικά Συστήματα σε έναν φορέα με κορμό τον Ε.Φ.Κ.Α. (Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης), με στόχο τη μακροπρόθεσμη εξίσωση-ισοπέδωση όλων των παροχών σε χαμηλότερα επίπεδα.

    Καθιερώνει ουσιαστικά το νεοφιλελεύθερο σύστημα των 3 πυλώνων: Κύρια, Επικουρική, Ατομική. Η βασική λογική του συστήματος των 3 πυλώνων είναι η μετάβαση από το δημόσιο στο ιδιωτικό καθεστώς ασφάλισης. Με αυτήν την έννοια, αυτός ο Νόμος είναι ένα βασικό βήμα για να ιδιωτικοποιηθεί η Ασφάλιση, είτε μέσω των Κλαδικών Επαγγελματικών Ταμείων (2ος πυλώνας) είτε μέσω της Ατομικής Ιδιωτικής Ασφάλισης (3ος Πυλώνας).

    Α’ Πυλώνας: Μειώνει τις κύριες συντάξεις των νέων συνταξιούχων με μία 3ετία προσαρμογής («προσωπική διαφορά»). Η Κύρια Σύνταξη (ο πρώτος πυλώνας) θα έχει πλέον 3 μέρη: (α) την Εθνική Σύνταξη (384 ευρώ), για την οποίαν η Κυβέρνηση θέλει Α.Τ.Α. αλλά στην οποία η Τρόικα επιδιώκει να μπούνε και εισοδηματικά κριτήρια έτσι ώστε να μην την παίρνουν όλοι, β) την Ανταποδοτική, με..

Γραφή & Δημιουργία: «Με ένα τόξο και ένα βέλος ανεβαίνω το βουνό της Αφήγησης»

grafh
Το Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου, Βάσου Πετρόπουλου Παν. Γαρταγάνη, σας γνωστοποιεί ότι  πραγματοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, με τίτλο:
«Γραφή & Δημιουργία: Με ένα τόξο και ένα βέλος ανεβαίνω το βουνό της Αφήγησης» με την Μαρία Παπανικολάου
Πρόκειται για ένα πρωτότυπο πρόγραμμα που σκοπό έχει να εμπνεύσει στα παιδιά την συγγραφική δημιουργία και να ενθαρρύνει την καλλιτεχνική δημιουργία.
Το πρόγραμμα παρουσιάζεται στο χώρο του Μουσείου από Τρίτη έως Παρασκευή και ώρες 09.00-13.30, ενώ η οικονομική συμμετοχή κατά άτομο είναι τρία (3) ΕΥΡΩ. Σας υπενθυμίζουμε ότι για την συμμετοχή της τάξης ή του Σχολείου σας στις δραστηριότητες του Μουσείου απαιτείται προσυνεννόηση στο τηλ: 27410 25352, καθημερινά εκτός Δευτέρας και ώρες 08.30-14.00.

Έκθεση ζωγραφικής της Αναστασίας Τέκνου


teknou
Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΕΚΝΟΥ
Σαββάτο 30 Ιανουαρίου, στις 19:00 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης 30 Ιανουαρίου έως 13 Φεβρουαρίου 2016
Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου, Κολοκοτρώνη 4

Χτύπησαν και λήστεψαν ταξιτζή – Το ταξίδι και το φινάλε του τρόμου!


Ντου από ταξιτζήδες στη νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ στην Ρόδο! Άρχισαν οι καταδρομικές... 


Συνελήφθη στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ασφάλειας, ένας 22χρονος κατηγορούμενος για ληστεία…
33χρονου οδηγού ταξί και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο αριθμό συνεργών του. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας της Ασφάλειας Κορίνθου, προέκυψε ότι ο 22χρονος, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, 22 Ιανουαρίου, επιβιβάστηκε, στο Κερατσίνι, σε ταξί που οδηγούσε ο 33χρονος, με προορισμό τα Εξαμίλια Κορινθίας.

Φτάνοντας στα Εξαμίλια, τις πρώτες πρωινές ώρες, ο 22χρονος οδήγησε τον οδηγό του ταξί στον καταυλισμό των Ρομά, όπου με άγνωστο αριθμό συνεργών του, με την απειλή μαχαιριού, τον χτύπησαν και τον λήστεψαν, αφαιρώντας του όσα χρήματα είχε και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Ο οδηγός του ταξί κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκε ο 22χρονος χθες το απόγευμα, στα Εξαμίλια, όπου και συνελήφθη. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αργότερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των συνεργών του.

www.olympia.gr

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ & ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


  από το  

Δείτε τα αποτελέσματα αλλά και την ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
μετά την 17η και πρώτη αγωνιστική του Β΄Γύρου
της Α΄Κατηγορίας ΕΠΣ Κορινθίας.

aaaaaaaaa

Βαθμολογία Α” Κατηγορίας

aaaaa

ΙΝΚΑ «Φάρμακα σε αναμονή»

• Το ΙΝΚΑ Κορινθιας και τα μέλη του συμμετέχουν στην κίνηση
«Φάρμακα σε αναμονή».
Συγκεκριμένα, κάθε μέλος του -ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες- θα αγοράσει ένα φάρμακο από φαρμακείο της επιλογής του και ο φαρμακοποιός θα το δώσει σε κάποιον τρίτο (όποιος και να είναι) που το έχει ανάγκη.
Τα φάρμακα μπορεί να είναι από αντιβιώσεις, αναλγητικά, παυσίπονα έως καρδιολογικά κλπ. Κάθε φαρμακοποιός αναλαμβάνει την υποχρέωση να αναρτήσει πινακίδα που θα αναφέρει «Φάρμακα σε αναμονή».
• Το ΙΝΚΑ Κορινθίας, θα καλέσει τον ιατρικό Σύλλογο να συμμετέχει στην κίνηση, καθώς και άλλους επαγγελματικούς συλλόγους.
Είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει, καθώς η κρίση οξύνεται.

• Το ΙΝΚΑ Κορινθίας, καλεί τους καταναλωτές να συμμετέχουν στην κίνηση, επικοινωνώντας με τα γραφεία μας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ & ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ – ΤΑ ΑΗΤΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΝΕ

από το

Δείτε τα αποτελέσματα και την βαθμολογία
μετά και την 16η αγωνιστική της Β΄Κατηγορίας της ΕΠΣ Κορινθίας

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:
BBBBBBBBBBBBBB

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 
BBB

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Πορεία με τα τρακτέρ στο κέντρο της Κορίνθου για τον Ισθμό οι αγρότες της Κορινθίας



Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Κορινθίας, διαμαρτυρόμενοι για το νέο ασφαλιστικό και το φορολογικό, οι αγρότες της Κορινθίας θα κλείσουν τον Ισθμό.

korinthostv.gr



Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Επιδοτούμενα προγράμματα για ανέργους

Το ΚΕΚ Νομού Κορινθίας ΑΕ, πιστοποιημένο Κέντρο δια Βίου μάθησης – Τύπου 2, ξεκίνησε στις 15/01/2016 στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, προπαρασκευαστικό Σεμινάριο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων, κατάλληλο για τη προετοιμασία των υποψηφίων στη διαδικασία πιστοποίησης
εκπαιδευτικής επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης του ΕΟΠΠΕΠ.
Σκοπός του σεμιναρίου, το οποίο έχει διάρκεια 100 ώρες, είναι οι ενδιαφερόμενοι να αποκτήσουν τις σχετικές γνώσεις και δεξιότητες, προκειμένου να ανταποκριθούν με επιτυχία στις εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτών ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ.
Το πρόγραμμα το παρακολουθούν 18 υποψήφιοι εκπαιδευτές ενηλίκων. Το κόστος του προγράμματος είναι 350 Ευρώ με ειδική έκπτωση για ανέργους , πολύτεκνους , ΑΜΕΑ.
Λόγω της μεγάλης συμμετοχής θα πραγματοποιηθούν και άλλα προγράμματα πιστοποίησης εκπαιδευτών Ενηλίκων το επόμενο χρονικό διάστημα και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να συμπληρώσει την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα του ΚΕΚ : www.keknkor.gr
Επιπρόσθετα, συνεχίζονται οι αιτήσεις για την διενέργεια εξετάσεων πιστοποίησης  αγροτών στην ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων καθώς και οι αιτήσεις για προγράμματα  τεχνικών  ασφαλείας.
Ειδικότερα για τους εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ τα επιδοτούμενα προγράμματα που πρόκειται να ξεκινήσουν μέσα στο νέο έτος είναι :
ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
Ø ΕΠΙΤΑΓΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ VOUCHER ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Β΄ ΚΥΚΛΟΣ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΕΣ 18 – 29 ΕΤΩΝ
Σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί ο Β΄ Κύκλος του προγράμματος «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας νέων ανέργων έως 29 ετών στον κλάδο του τουρισμού».
Στο πρόγραμμα θα ενταχθούν πάνω από 4.000 άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ . Σκοπός του προγράμματος είναι να καταρτίσει και να πιστοποιήσει επαγγελματικά νέους σε σύγχρονες τουριστικές ειδικότητες ώστε να γνωρίσουν τον κλάδο του τουρισμού, να εξοικειωθούν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και να ενταχθούν μόνιμα στο ανθρώπινο δυναμικό των επιχειρήσεων του κλάδου.
Η Δράση περιλαμβάνει:
  • Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών σε οριζόντιες και εξειδικευμένες δεξιότητες
  • Πρακτική άσκηση έως 6 μήνες
  • Υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής που αφορούν:
    • στη διάγνωση και κατάλληλη σύζευξη των εκπαιδευτικών αναγκών / δεξιοτήτων των καταρτιζομένων με τις ανάγκες των επιχειρήσεων
    • την μετατροπή της πρακτικής άσκησης του καταρτιζόμενου σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας και την τοποθέτηση του στην επιχείρηση πρακτικής
  • Εκπαιδευτικό Επίδομα από 2.248 € έως 2.458€
  • Πιστοποίηση των εκπαιδευτικών γνώσεων βασισμένη σε διεθνή πρότυπα με παγκόσμια αναγνώριση
  • Δυνατότητα Μόνιμης απασχόλησης
Ø ΕΠΙΤΑΓΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ VOUCHER ΣΕ ΚΛΑΔΟΥΣ ΑΙΧΜΗΣ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΕΣ 29 – 64 ΕΤΩΝ
Επίσης αναμένεται από αρχές Φεβρουαρίου, ύστερα από ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, το νέο πρόγραμμα εγγυημένης εξάμηνης απασχόλησης για 26.000 ανέργους ηλικίας από 29 έως 64 ετών.
Η δράση περιλαμβάνει:
  • 130 ώρες κατάρτισης και συμβουλευτικής καθοδήγησης σε 8 δυναμικά αναπτυσσόμενους κλάδους της οικονομίας, όπως εμπόριο, νέες τεχνολογίες, logistics, τουρισμός κ.ά.
  • Πιστοποίηση γνώσεων και προσόντων
  • Ενιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενίσχυσης δεξιοτήτων και συμβουλευτικής προγραμμάτων σπουδών των ειδικοτήτων
  • Εγγυημένη απασχόληση 6 μηνών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις
  • Συνολικό επίδομα 5.500 €
Για περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε να απευθύνεστε είτε  στα γραφεία του ΚΕΚ που βρίσκονται στην οδό Κωστή Παλαμά 53 και Αποστόλου Παύλου από τις 09:00 έως τις 16:30 Δευτέρα – Παρασκευή είτε να καλέσετε στο τηλέφωνο: 2741022344 είτε μέσω της ιστοσελίδας: www.keknkor.gr.
 
Για το ΚΕΚ Ν. Κορινθίας ΑΕ
Η πρόεδρος
Μαρία-Πετρούλα Σκλία

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ



Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ
ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-01-2016 ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΖΑΡΚΟΥ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ . 

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΗΘΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ , ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΣ !!!


Πηγή: www.parakato.gr

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Οδηγός παρέσυρε και σκότωσε πεζή στo Χιλιομόδι

Η 65χρονη μεταφέρθηκε στο γενικό νοσοκομείο Κορίνθου,
όπου λίγες ώρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της Μια 65χρονη γυναίκα παρέσυρε και εγκατέλειψε σήμερα ένας άγνωστος οδηγός στο Χιολιομόδι Κορινθίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το πρωί ένα άγνωστο όχημα παρέσυρε τη γυναίκα, η οποία ήτα κάτοικος του χωριού και στη συνέχεια την εγκατέλειψε το τόπο του ατυχήματος. Η 65χρονη μεταφέρθηκε στο γενικό νοσοκομείο Κορίνθου, όπου λίγες ώρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της. . Το διενεργεί Προανάκριση Τμήμα Τροχαίας Κορίνθου   

Πηγή: Protothema.gr

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Συζήτηση για το θέμα: «Άγγελος – Διάβολος»

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται: «Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία την Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016, στην Κροκίδειο αίθουσα στην Κόρινθο, παρά τις δυσχερείς καιρικές συνθήκες, η όγδοη κατά σειρά συνάντηση της Ειδικής Σχολής πνευματικού καταρτισμού των πιστών της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεώς μας, με τον τίτλο «Εις οικοδομήν τού σώματος του Χριστού».
Ομιλητής ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεώς μας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου Πανοσ. Αρχιμ. κ. Αγάπιος Δρίτσας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Άγγελος – Διάβολος».

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. κ. Αγάπιος Δρίτσας με εξαιρετική δεινότητα, εμβρίθεια και σαφήνεια, στηριζόμενος στην Δογματική διδασκαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας περί Αγγέλων και Ακαθάρτων Πνευμάτων ως και στις εμπειρίες των Αγίων Της και ιδιαιτέρως των Ασκητικών Πατέρων Αυτής, μας παρουσίασε λεπτομερώς την δημιουργία, την φύση, τις ιδιότητες, τον σκοπό, τα ονόματα και το έργο των Αγίων Αγγέλων αλλά και των Δαιμόνων καθώς και τις σχέσεις τους με τον Θεό και τους ανθρώπους, ως και τρόπους αντιμετωπίσεως των Δαιμονικών επιθέσεων, τονίζοντας τόσο το δοξολογικό έργο των Αγίων Αγγέλων, το οποίο καλούνται να μιμηθούν οι άνθρωποι με σκοπό να γίνουν «ισάγγελοι», όσο και την περιορισμένη δύναμη, μετά την Σάρκωση του Κυρίου μας, των Σκοτεινών Δαιμόνων.  Τέλος, συνέστησε ότι πρέπει όλοι μας να είμαστε προσεκτικοί στις μεθοδείες και τα τεχνάσματα του Διαβόλου, ο οποίος Διάβολος και ο θάνατος και ο Άδης θα καταργηθούν με την Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου.
Τον διάλογο, που ακολούθησε, συντόνισε εκ μέρους του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, ο οποίος απουσίαζε λόγω ασθενείας, ο Υπεύθυνος της Σχολής και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. κ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος ο οποίος, ευχαρίστησε με θερμούς λόγους, τον Πανοσιολογιώτατο ομιλητή  Αρχιμ. κ Αγάπιο Δρίτσα και τόνισε πώς όσο υπάρχει ο Χριστός, η Εκκλησία, όσο ο άνθρωπος μετανοεί, οι Άγγελοι  χαίρονται και η εξουσία του Διαβόλου περιορίζεται».

 http://korinthiannews.gr

Θεατρική παράσταση:»Ο θάνατός σου η ζωή μου» του Α.Σακελλάριου στο Λουτράκι


thanatos
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ»
Η θεατρική ομάδα του Σταθμού στην Τέχνη σας παρουσιάζει την παράσταση «Ο θανατός σου η ζωή μου» του Αλέκου Σακελλάριου σε σκηνοθεσία Ευτυχίας Λιβανίου.
24 & 31 Ιανουαρίου 2016 7 & 14 Φεβρουαρίου 2016

Ώρα έναρξης 20.30
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
Ο Λαυρέντης, κεντρικός ήρωας του έργου είναι ένας εργατικός και τίμιος άνθρωπος που προσπαθεί να ξεφύγει από τα χρέη του αλλά τίποτα δεν του πάει καλά. Έρχεται αντιμέτωπος με τους πιστωτές του, με την αναδουλειά, με την γκρίνια της αγαπημένης του που του ζητάει επίμονα να αλλάξει επάγγελμα, με τους επιτήδειους ανταγωνιστές, αλλά και με έναν κομπιναδόρο που του υπόσχεται χρήμα με ουρά αν μετατρέψει το οικογενειακό γραφείο τελετών σε μαγαζί με ηλεκτρικά. Είναι όμως εύκολο για έναν βαθιά ηθικό άνθρωπο να πατήσει “επί πτωμάτων” για να επιβιώσει? Και είναι τελικά το χρήμα σημαντικότερο από μια καθαρή συνείδηση?

Ο Αλέκος Σακελλάριος έγραψε μια κωμωδία ηθών σκιαγραφώντας αριστοτεχνικά τις διαφορετικές πλευρές της ανθρώπινης ύπαρξης για να καταλήξει πως σε ένα πόλεμο που χάνονται κάποιοι για να επιβιώσουν κάποιοι άλλοι «λεβέντες είναι μόνο οι λιποτάκτες»
Είναι μεγάλη μου χαρά που βάζω κι εγώ το «λιθαράκι» μου στο ξεκίνημα αυτής της δημιουργικής ομάδας και εύχομαι ο «Σταθμός στην Τέχνη» να είναι πάντα γεμάτος έμπνευση, δημιουργικότητα και θετική διάθεση. Σας ευχαριστώ όλους πολύ!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Αλέκος Σακελλάριος
Σκηνοθεσία- Μουσική επιμέλεια: Ευτυχία Λιβανίου
Σκηνικά: Ανδρέας Καρβουτζής
Κοστούμια: Σταθμός στην Τέχνη και Θέατρο Περιγιαλίου

ΔΙΑΝΟΜΗ
Λαυρέντης: Πάνος Δημάκης
Τηλέμαχος: Άρης Σταύρου
Καίτη: Γιάννα Κατσαρού
Τζένη: Ευτέρπη Αποστόλου-Δημάκη
Γκανάς: Θεόδωρος Κολοβος
Τάκης: Κώστας Τσόγκας
Αλίκη- Πελάτισσα: Αγγελική Πατσατζή
Γιατρός: Βασίλης Καλέας
Ελένη: Μαρίνα Κόλια
Κατίνα- Κυρία: Θέμις Θωμά

«Σταθμός στην τέχνη», 28ης Οκτωβρίου 41 επί της οδού 28ης Οκτωβρίου 41 στο Λουτράκι. Κρατήσεις στο 6937106936 και 6977736813 (θέσεις θεατών:45).

Παρουσίαση βιβλίου «H Αλεξάνδρα, ο Παύλος & το μυστήριο της λίμνης Στυμφαλίας»


aleksandra-paulos-mustirio-limnis-stumfalias
Παρουσίαση βιβλίου «H Αλεξάνδρα, ο Παύλος και το μυστήριο της λίμνης Στυμφαλίας»
Tο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τον φετινό εορτασμό του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) με θέμα «Μουσεία και Πολιτιστικά Τοπία», προγραμματίζει σειρά σχετικών δράσεων που θα ξετυλίγονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η παρουσίαση του βιβλίου της Σοφίας Καλαντζάκου,
«Η Αλεξάνδρα, ο Παύλος και το μυστήριο της λίμνης Στυμφαλίας»
το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, στις 12:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Περιβάλλοντος Στυμφαλίας. Η Σοφία Καλαντζάκου εμπνεύστηκε τη νέα περιπέτεια της μικρής Αλεξάνδρας και της παρέας της από τον γνωστό μύθο με τις Στυμφαλίδες όρνιθες που συνδέεται με την περιοχή της Λίμνης Στυμφαλίας, στην ορεινή Κορινθία.
Το βιβλίο, που εικονογράφησε ο Σπύρος Γούσης, αναδεικνύει τη σύνδεση του περιβάλλοντος με τον πολιτισμό και εισάγει το νεανικό αναγνωστικό κοινό στην έννοια και τη σημασία του πολιτιστικού τοπίου. Επιπλέον, προτείνει δράσεις και πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να υιοθετήσουν οι μαθητικές τάξεις, σε σχέση όχι μόνον με τη Λίμνη Στυμφαλία, αλλά και με άλλα τοπία που έχουν ανάλογο ενδιαφέρον.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η Βασιλική Νίκα (εκπαιδευτικός, δρ Κοινωνικής Ψυχολογίας) και η Ευγενία Πανώριου (υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας), ενώ για την τέχνη της εικονογράφησης παιδικών βιβλίων θα μιλήσει ο Σπύρος Γούσης. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με αναφορά στο πολιτιστικό τοπίο της Στυμφαλίας. Θα ακολουθήσει ανάγνωση αποσπασμάτων από τη συγγραφέα, με παράλληλη δραματοποίησή τους από ομάδα νέων ηθοποιών.
Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί δημιουργικό εργαστήρι χειροτεχνίας και ζωγραφικής για παιδιά από 4 έως 12 ετών, με θέματα εμπνευσμένα από το βιβλίο.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Προαιρετική η κράτηση θέσεων
(τηλ.: 27470 22296, Δευτ.-Παρ.: 9:00-17:00)
Περισσότερες πληροφορίες: Υπηρεσία Εκδόσεων ΠΙΟΠ, τηλ.: 210 3256943 και 210 3256930

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Φωτογραφία του Nikos Rekleitis.
Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο, τον πάτερ Δημήτριο που μας ευλόγησε για τη νέα αυτή χρονια και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Πνευματικό, τον Δημοτικό σύμβουλο κ. Κοντογιώργο και το πρόεδρο του χωριού κ. Παρασευά που μας τίμησαν με την παρουσία τους στο πρώτο επίσημο κάλεσμά μας ! 
 

Ο ερευνητής Γ. Τσούκαλης …σόκαρε στην ομιλία του για τα κλεμμένα ευρήματα του Μουσείου της Κορίνθου

-Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με σκοπό την τουριστική ανάδειξη της Κορινθίας…
Σε δελτίο τύπου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Στις 9 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του Experience Corinthia σε συνεργασία με το Signature Travel στο ξενοδοχείο Athens Hilton με σκοπό την τουριστική ανάδειξη της Κορινθίας αλλά και την ενημέρωση για τις πολιτιστικές της δυνατότητες και κυρίως για τις βιωματικές εμπειρίες και δραστηριότητες που αναλαμβάνει να υλοποιήσει η ομάδα των επαγγελματιών του Experience Corinthia για τους επισκέπτες της περιοχής.
«Είναι πολύ σημαντικό οι επαγγελματίες μιας περιοχής να συγκεντρώνονται και με ρόλο καλού οικοδεσπότη να υποδέχονται τους καλεσμένους τους», όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε.
Ομιλητές και οπτικοακουστικό υλικό γέμισαν δυο ευχάριστες ώρες μιας διαφορετικής παρουσίασης. Πρωτίστως η πρόεδρος του τουριστικού οργανισμού Experience Corinthia Βίβιαν Πάτκου, κεντρική ομιλήτρια, ο έτερος δημιουργός τoυ οργανισμού, Σταύρος Κεφάλας, οι Μαρία και Πέτρος Αλιφραγκής από το Signature Travel που ανακοίνωσαν και την πρώτη βιωματική εκδρομή σε συνδυασμό με κοπή πίτας, επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους με αφηγήσεις ιστοριών και μύθων της περιοχής, γευσιγνωσία με τοπικά προϊόντα, ποδηλατάδα στο δάσος του Πευκιά, λάτιν πάρτι  ανοιχτό σε όλους με shows  και άλλες εκπλήξεις που ετοιμάζουν με πολύ αγάπη για τους νέους και παλιούς φίλους.
Ο πρωτοπόρος μηχανικός ξενοδόχος Στάθης Τριανταφύλλου, που ανέδειξε την περιοχή των Τρικάλων Κορινθίας, εξήγησε με το πως η προσπάθεια του έγινε παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους επιχειρηματίες, ο ερευνητής Γεώργιος Τσούκαλης καθήλωσε τους πάντες με τις αποκαλύψεις του για τα κλεμμένα ευρήματα του Μουσείου της Κορίνθου και το πως με τον αγώνα του επέστρεψαν στη βάση τους (ο κ. Τσούκαλης βραβεύθηκε στα περσινά διεθνή βραβεία Giuseppe Sciacca, στο Βατικανό, για το έργο του κατά της αρχαιοκαπηλίας).
Τη στήριξη στην προσπάθεια αυτή έδωσε με την παρουσία του και ο HATTA (Σύνδεσμος των ταξιδιωτικών πρακτόρων) μέσω του μέλους του Δ.Σ. Γιώργου Παλιούρα καθώς και ο Θοδωρής Αγγελόπουλος, διευθυντής του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη.
Επόμενο ραντεβού στο Ξυλόκαστρο για κοπή πίτας και πολλές ακόμη δραστηριότητες στο οργανωμένο διήμερο του Signature Travel σε συνεργασία με τo Experience Corinthia στις 6 Φεβρουαρίου…».

 http://korinthiannews.gr

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...