Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Παραμένω στον ΣΥΡΙΖΑ και θα δώσω τη μάχη μέσα από τα ψηφοδέλτιά του στην Κορινθία

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 20ης ΣΕΠΤΕΒΡΗ
Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ          
Παραμένω στον ΣΥΡΙΖΑ και θα δώσω τη μάχη μέσα από τα ψηφοδέλτιά του στην Κορινθία στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη για δύο λόγους:
1.     Για να εξαντλήσουμε μέσα στα περιθώρια που αφήνει η συμφωνία τις δυνατότητες σύγκρουσης με τοπικά και εθνικά συμφέροντα και συστήματα διαπλοκής, που συνεχίζουν να λυμαίνονται τη χώρα και είτε δεν έχουμε αγγίξει ως τώρα, είτε χτυπήσαμε μερικώς.
2.     Γιατί αποδεικνύεται ότι για να αλλάξει κανείς τα πράγματα πρέπει να «κολυμπήσει στο βούρκο» έχοντας δύο ενδεχόμενα. Είτε σιγά σιγά να τον καθαρίσει και να δημιουργήσει μια σταθερή κατασκευή, είτε να λερωθεί τόσο ώστε να γίνει το ίδιο. Για το πρώτο ενδεχόμενο, όμως, αξίζει κανείς να παλέψει και μέσα στην κοινωνία και μέσα στο κόμμα.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έγιναν λάθη στην προετοιμασία πριν την ανάληψη της διακυβέρνησης, την ανάγνωση των συσχετισμών και των δυνατοτήτων διαπραγμάτευσης σε αυτή την Ε.Ε., την επιλογή προσώπων σε πολλά επίπεδα, αλλά και τη λειτουργία των συλλογικών διαδικασιών και οργάνων. Τα παραπάνω είναι και δική μας ευθύνη, αλλά αποτελεί και υποχρέωσή μας να μην επιτρέψουμε να συνεχιστούν.
Δεν υπάρχει, επίσης, αμφιβολία ότι δεν είμαστε και θα γίνουμε ποτέ το ίδιο με αυτούς που αντιμετώπισαν το κράτος και την κυβέρνηση ως «τσιφλίκι» τους οδηγώντας την χώρα στη θηλιά του χρέους και την κοινωνία στην ανέχεια.
Με αυτά στο μυαλό ξεκινάμε άλλη μία μάχη και θέλουμε μαζί μας όλες τις κοινωνικές δυνάμεις, ούτως ώστε μέσα από τις προτάσεις τους αλλά και τις εναλλακτικές δράσεις της κυβέρνησης να προσπαθήσουμε να αντισταθμίσουμε τα μέτρα που έχουμε να διαχειριστούμε.
 
Κόρινθος, 28/08/2015                                                              
 Γιώργος Ψυχογιός, 
Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ, Δικηγόρος      

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Επίσκεψη Μεϊμαράκη στο Επιμελητήριο Κορινθίας




Την ανάγκη εθνικής συνεννόησης και λογικής στην κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα για τη λύση των προβλημάτων, τονίζει σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και εκφράζει την πεποίθηση ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στις επικείμενες εκλογές.
«Φιλοδοξούμε να είμαστε πρώτο κόμμα. Διεκδικούμε και πάλι την πρώτη θέση. Και πιστεύω- αυτό το μήνυμα εισπράττω- ότι η πρώτη θέση ανήκει στη ΝΔ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος παράλληλα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως το ταγκό θέλει δύο.
Σε αυτό το πλαίσιο, υπογραμμίζει πως «από τη στιγμή που θα είμαστε πρώτη δύναμη μπορεί να υπάρξει μια ευρύτατη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων του ευρωπαϊκού μετώπου για μια κυβέρνηση τετραετίας, σε ένα εθνικό σχέδιο οικονομικής και κοινωνικής ανάταξης».
Επίσης, ο κ. Μεϊμαράκης άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον πως «για προσωπικό καπρίτσιο ή επειδή θέλει να δραπετεύσει οδηγεί τη χώρα χωρίς καμία επιχειρηματολογία σε έναν καταστροφικό δρόμο», επαναλαμβάνοντας ότι οι εκλογές μπορούν να έχουν κόστος για τη χώρα, όχι για τη ΝΔ.
Για το αν αλλάξουν οι λίστες του κόμματος ή η ΝΔ θα πάει με τους ίδιους υποψηφίους στην κάλπη, ξεκαθάρισε πως δεν θα αλλάξει μόνος αυτό που αποφάσισαν οι πολίτες πριν από μερικούς μήνες με τον σταυρό προτίμησης. «Δεν είναι του χαρακτήρα μου οι αντιδημοκρατικές και αντιδεοντολογικές κινήσεις».

Επίσης ο  Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης στην επίσκεψή του αυτή συναντήθηκε  και με τους δημάρχους της Κορινθίας.

http://korinthostv.gr/

Συνάντηση Μεϊμαράκη με τον Μητροπολίτη Κορίνθου






Ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη πως θέλησε να τον επισκεφθεί για να του ζητήσει την ευλογία του και για να εκπέμψει το μήνυμα της ευχαριστίας προς την Εκκλησία σε αυτές.



Ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη πως θέλησε να τον επισκεφθεί για να του ζητήσει την ευλογία του και για να εκπέμψει το μήνυμα της ευχαριστίας προς την Εκκλησία σε αυτές τις κρίσιμες και δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος.

«Θέλω να αναδείξω το έργο της Εκκλησίας, την προσπάθεια που κάνετε ώστε να υπάρχει κοινωνική συνοχή, αγάπη και χριστιανική αδερφοσύνη, όπως κηρύσσεται από εσάς τους Ιερωμένους» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και ιδιαίτερα στη δράση της Μητρόπολης Κορίνθου, Σικιώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους, αλλά και για το ενδιαφέρον του Μητροπολίτη Διονύσιου «για όλους τους πολίτες, οι οποίοι - πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες - είναι οι άνθρωποι για τους οποίους πρέπει να παλέψουμε» όπως είπε.
Από την πλευρά του ο κ. Διονύσιος τόνισε πως γνωρίζει πως ο Πρόεδρος της ΝΔ αγαπά και την περιοχή και τους ανθρώπους της επισημαίνοντας πως «εμείς σας εμπιστευόμαστε και δεν σας κρύβουμε ότι περιμένουμε πολλά».


 http://avriani-korinthia.blogspot.gr/2015/08/blog-post_232.html

Ανασκαφές απο 1η Σεπτέμβρη στο Χιλιομόδι και πίστη για σημαντικά ευρύματα

http://ekorinthos.gr/2015/08/28/anaskafes-apo-1i-septembri-sto-xiliomodi-kai-pisti-gia-simantika-eyrymata/

Πρόταση του Τ. Πιέτρη για δωρεάν πρωινό γεύμα στους μαθητές του Δ. Κορινθίων‏

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ″Κόρινθος 2014-2019″

Τιμολέων Πιέτρης κατέθεσε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,
πρόταση για παροχή δωρεάν πρωινού γεύματος στους μαθητές του Δήμου Κορινθίων.

Ο κος Πιέτρης ανέφερε:
″Σε λίγες ημέρες ξεκινά η νέα σχολική χρονιά.
Μια χρονιά που διογκώνεται το οικονομικό πρόβλημα
σε κάθε νοικοκυριό της χώρας και του Δήμου μας.
Μια χρονιά όπου ο Δήμος μας πρέπει να στραφεί στον άνθρωπο..

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Όλοι μαζί εθελοντικά για να αλλάξουμε την εικόνα του Ισθμού

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας
και οι εθελοντικές οργανώσεις του Νομού μας, συμμετέχουμε όλοι μαζί εθελοντικά για να αλλάξουμε την εικόνα του Ισθμού, της μοναδικής πύλης της Πελοποννήσου (βάψιμο, καθαρισμός των κιγκλιδωμάτων της γέφυρας), την Τρίτη 01/09/2015 και ώρα 10:30 π.μ. 
 Ο Ισθμός είναι κάτι μοναδικό και έτσι αναβαθμίζουμε την Τουριστική προβολή του.

korinthostv.gr

Η Λαϊκή Ενότητα Κορινθίας συγκροτεί τις τοπικές της οργανώσεις σε κάθε χωριό και πόλη του νομού μας


Καλούμε τους πολίτες της Κορινθίας να συσπειρωθούν μαζί μας, να πυκνώσουνε τις τάξεις μας. Να αγωνιστούμε μαζί:
Για την κατάργηση των μνημονίων
Για την παύση πληρωμών του παράνομου και επονείδιστου χρέους
Για την εθνικοποίηση και κοινωνικοποίηση των τραπεζών
Για να οδηγήσουμε στην δικαιοσύνη όσους μας έφτασαν ως εδώ
Για την έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη και την επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα
Για μια ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα
Στην ΛΑΕ δεν έχουμε και δεν χρειαζόμαστε επαγγελματίες πολιτικούς. Είμαστε απλοί πολίτες, άνεργοι, εργαζόμενοι, αγρότες, ελεύθερη επαγγελματίες, πατριώτες.
Ελάτε μαζί μας για την συνέχεια του αγώνα. Για να νικήσουμε τον φόβο και την απογοήτευση. Το ΟΧΙ θα νικήσει. Το ΟΧΙ παραμένει ζωντανό στις καρδιές των Ελλήνων.

Το Προσωρινό Συντονιστικό Κορινθίας
-Δημητριάδη Μαρία 6974223303 dmtrmaria@gmail.com ΚΟΡΙΝΘΟΣ
-Γιαννόπουλος Σπύρος 6944327257 oii4bx@otenet.gr ΚΙΑΤΟ
-Κόλιας Παναγιώτης 6974119276 KOLLIAS@hotmail.com ΚΙΑΤΟ
-Κόρκας Δημήτρης 6937149153 paterasmana@hotmail.com ΒΡΑΧΑTI
-Νικολάου Μάκης 6974119276 makisnik65@gmail.com ΚΟΡΙΝΘΟΣ
-Παύλου Γιώργος 6977406403 george1p@yahoo.gr ΛΟΥΤΡΑΚΙ
-Ρίσκα Μαίρη 6977885352 mriskad@gmail.com ΛΟΥΤΡΑΚΙ
-Σακούλας Ηλίας 6973034371 iliassakoulas@gmail.com ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
-Σταμάτης Κων/νος 6943216470 constantinstamatis@gmail.com ΚΟΡΙΝΘΟΣ
-Τέκνου Νατάσσα 6944244140 anteknou@gmail.com ΒΕΛΟ

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην Κόρινθο


Στην Κόρινθο θα βρεθεί την Κυριακή
ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Βαγγέλης Μειμεράκης.
Αυτό έγινε γνωστό
στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
ο οποίος θα συνοδεύεται απο τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ
κ. Χρήστο Δημητρακόπουλο,
-ο οποιος πιστώνεται για ακόμα μια φορά
το άρτιο της οργανωτικής δομής-
θα επισκεφθεί στις 11 το πρωί
τον Δήμαρχο Κορινθίων κ. Αλέξανδρο Πνευματικό
και στο Δημαρχείο Κορίνθου θα συναντηθεί επίσης,
με τους υπόλοιπους δημάρχους της Κορινθίας
αλλά και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Θα επισκεφθεί επίσης,
τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κορινθίας κ. Διονύσιο
στα νέα γραφεία της Μητροπόλεως,
τον φίλο του και παλιό του συνεργάτη,
σημερινό Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας
κ. Πελοπίδα Καλλίρη
στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας
και το μεσημέρι θα συναντηθεί
με κομματικά στελέχη της Ν.Δ Κορινθίας
στο Ξενοδοχείο ΕΦΥΡΑ.


 http://brakenews.gr

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Φάνης Κουρεμπές: Δεν θα είμαι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ

Η ελληνική κυβέρνηση μετά από 6 μήνες διαπραγμάτευση
εκβιάστηκε στο να υπογράψει μια συμφωνία την οποία δεν θεωρώ ότι είναι πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμη. Η μη ύπαρξη, αυτή τη στιγμή, βιώσιμης προοπτικής δημιουργεί επιτακτικά την ανάγκη εκπόνησης ενός εναλλακτικού σχεδίου, με στόχο την απεμπλοκή της κυβέρνησης της αριστεράς, της κοινωνίας και της χώρας, από τις πολιτικές λιτότητας.
 Η εκπόνηση ενός τέτοιου σχεδίου που θα έθετε τους όρους μιας ριζοσπαστικής διακυβέρνησης στις νέες συνθήκες, δεν κατέστει δυνατή με την προκήρυξη των εκλογών. Ένα σχέδιο που θα αρχίζει και θα τελειώνει στην καλύτερη διαχείριση και την πιστή εφαρμογή της συμφωνίας, χωρίς εναλλακτικό δρόμο, προσωπικά δε με βρίσκει σύμφωνο. Από τη άλλη μεριά το οποιοδήποτε σχέδιο με αιχμή το ζήτημα του νομίσματος, στις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να αποτελεί πρόταση διεξόδου.
 Για τους λόγους αυτούς, αυτούς η μη συμμετοχή μου στα ψηφοδέλτια σε αυτές τις εκλογές είναι αυτονόητη. Παραμένω μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί θεωρώ ότι είναι, ακόμα, ο μόνος πολιτικός χώρος της Αριστεράς, που παρά τον εγκλωβισμό της κυβέρνησης, μπορεί να εκπονήσει και να εφαρμόσει ένα εναλλακτικό σχέδιο απεμπλοκής. 
Παραμένω πολιτικά και κοινωνικά ενεργός γιατί οι αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία, σοσιαλισμό, δεν σταματούν ποτέ.

Φάνης Κουρεμπές Βουλευτής 
ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας 

korinthostv.gr

Εντοπίστηκε στο Φενεό Κορινθίας μια από τις μεγαλύτερες φυτείες κάνναβης που έχει έως τώρα βρεθεί στην Πελοπόννησο

Συγχαρητήρια στον αστυνομικό διευθυντή Κορινθίας Ανδρέα Τσαουρδά, στον Διοικητή της Ασφάλειας Αστυνομικό Υποδιευθυντή Γιώργο Δούρο, στους άνδρες της Ασφαλείας Κορίνθου και του τοπικού αστυνομικού τμήματος Γκούρας. Εντοπίστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γκούρας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, σε δασώδη περιοχή του τοπικού διαμερίσματος Φενεού Κορινθίας, αποτελούμενη από (1.585) δενδρύλλια κάνναβης. 
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες (26.8.2015) το απόγευμα, στο Πανόραμα Κορινθίας, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 31χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας.
 Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 23χρονο ομοεθνή του, ο οποίος αναζητείται, καθώς και άγνωστο αριθμό συνεργών τους. Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκε χθες (26.8.2015), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γκούρας, επιχείρηση και εξερεύνηση, σε πυκνή δασώδη περιοχή του τοπικού διαμερίσματος Φενεού Κορινθίας. Κατά την επιχείρηση, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, η οποία αποτελούνταν από -1.585- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,8 έως 3,5 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
 Επιπλέον, στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης. 
 Όσον αφορά στον τρόπο καλλιέργειας και απόκρυψης της φυτείας, οι δράστες είχαν διαμορφώσει κατάλληλα τον χώρο της φυτείας, τοποθετώντας περιμετρικά αυτής, κορμούς δέντρων, κλαδιά και φύλλα σε πυκνή διάταξη, ώστε να μην είναι ορατή η καλλιέργεια. Επιπλέον, περιμετρικά της φυτείας, οι καλλιεργητές είχαν κατασκευάσει «παρατηρητήρια», με σκοπό την έγκαιρη από μέρους τους αντίληψη των Αστυνομικών Αρχών, σε περίπτωση ανακάλυψης της καλλιέργειας, ενώ εντός αυτής είχαν κατασκευάσει και αυτοσχέδιο κατάλυμα. 
 Επίσης, είχαν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα, τόσο για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης, όσο και για την διαμονή τους εντός της φυτείας και τη φύλαξη της. Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, προέκυψε ότι την ανωτέρω φυτεία καλλιεργούσαν ο 31χρονος συλληφθείς, από κοινού με τον 23χρονο που αναζητείται, καθώς και άγνωστο αριθμό συνεργών τους. Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου για την ταυτοποίηση των συνεργών του, καθώς και για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 23χρονου. 

korinthostv.gr

Εικόνες εγκατάλειψης για το παλιό σχολείο στον Άγιο Βασίλειο

Οι αναγνώστες μας Κωνσταντίνος Μ. και Δήμητρα Λ. μας έστειλαν αυτές τις φωτογραφίες από το παλιό δημοτικό σχολείο του Αγίου Βασιλείου Κορινθίας όπου φαίνεται δυστυχώς ότι ρημάζει και καταστρέφεται από ορισμένους ανεύθυνους κατοίκους της περιοχής. 
Οφείλει λοιπόν η δημοτική αρχή και οι τοπικοί άρχοντες να πάρουν τις ανάλογες πρωτοβουλίες ώστε να προστατέψουν ένα σημαντικό χώρο για τον Άγιο Βασίλειο και να σταματήσουν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.


Το Πάτημα του Σταφυλιού στη Ξυλοκέριζα

to patima tou stafiliou
Ο (δραστήριος!) πολιτιστικός και λαογραφικός σύλλογος Ξυλοκέριζας μας προσκαλεί σε μια βιωματική δραστηριότητα το Σάββατο 29/8!Αναλυτικά:
Για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και για να μάθουν οι νεότεροι, ο Πολιτιστικός και λαογραφικός σύλλογος Ξυλοκέριζας το Σάββατο 29-08-2015 και ώρα 8 μ.μ. διοργανώνει την εκδήλωση ‘Το πάτημα του σταφυλιού‘ .
Ελάτε να ‘πατήσουμε’ να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε ως το πρωί….!! Θα υπάρχει και ζωντανή μουσική από ορχήστρα.
Είσοδος: ελεύθερη
Χώρος πραγματοποίησης της εκδήλωσης: Πνευματικό Κέντρο Ξυλοκέριζας

Τον μητροπολίτη Κορίνθου επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος είχε την
ιδιαίτερη τιμή και χαρά να υποδεχθεί σήμερα, 28 Αυγούστου 2015, στο ανακαινισμένο Επισκοπείο τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. κ. Αναστάσιο και ως εκ των πρώτων φοιτητών του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για όσα του προσέφερε ως Καθηγητής του.
Ο Μακαριώτατος κατά την σύντομη επίσκεψή του με την ευγένεια, την ταπείνωση και την καλοσύνη που τον διακρίνει, πληροφόρησε..
τον Σεβ. Μητροπολίτη μας για το σημαντικό έργο που επιτελείται στην Εκκλησία της Αλβανίας προς δόξαν Θεού και ανάπαυση και σωτηρία ψυχών, που εξαγοράσθησαν με το Τίμιο Αίμα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Με την σειρά του ο Μητροπολίτης μας Τον πληροφόρησε για την πορεία και το έργο που επιτελείται στην Αποστολική και Ιστορική Τοπική μας Εκκλησία, προσκαλώντας Τον να ευλογήσει τον Λαό της Κορίνθου, πράγμα το οποίον, λόγω των πολλών υποχρεώσεών Του, απεδέχθη για ευθετότερο χρόνο.
Ξεναγήθηκε ό Μακαριώτατος στους χώρους του Επισκοπείου συγκινηθείς καθώς οι χώροι του, Του ήταν γνωστοί από την εποχή που υπηρετώντας στην Κόρινθο την στρατιωτική Του θητεία, ο αοίδιμος Μητροπολίτης Κορινθίας Προκόπιος (Τζαβάρας) Τον εχειροθέτησε Αναγνώστη της Εκκλησίας.
Συνεχάρη τον ποιμενάρχη μας για το, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, επιτελεσθέν έργο του και συνέστησε σε όλους τους εργαζομένους στα Γραφεία της Μητροπόλεως οι οποίοι με επικεφαλής τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πανοσ. Αρχιμ κ. Αγάπιο Δρίτσα υπέβαλαν τα σέβη τους, να εργάζονται «εν δικαιοσύνη και αληθεία» αγνοώντας τις όποιες εξωτερικές δυσκολίες παρουσιάζονται κατά την Εκκλησιαστική τους Διακονία.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ως και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά την πνευματική ωφέλεια, που ήδη είχαν λάβει από τα Φοιτητικά τους χρόνια, από τον Πανεπιστημιακό τους Δάσκαλο και σεμνό και καθ όλα άξιο Ταγό της Αλβανικής Εκκλησίας.
Αποχωρώντας, μετά την ανταλλαγή συμβολικών δώρων, αναφέρθηκε στην μεγάλη τιμή των Κορινθίων να έχουν στην Καινή Διαθήκη τις δύο Επιστολές του Απ. Παύλου και ιδιαιτέρως το μεγαλειώδες κείμενο του Ύμνου της Αγάπης. Ευλόγησε τον χώρο, ευχήθηκε και ζήτησε τις προσευχές όλων.
Τέλος κατά την έξοδό Του από το Επισκοπείο έγινε αντιληπτός από τους διερχομένους πιστούς οι οποίοι έσπευσαν να λάβουν την ευλογία και την ευχή Του.

Επιτυχόντες 4ο Λυκείου Κορίνθου


 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων Καθηγητών και η Διευθύντρια του 4ου ΓΕΛ Κορίνθου κ. Μπογιατζιάν Δώρα συγχαίρουν τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου του σχολικού έτους 2014-2015 για την εισαγωγή τους στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΕΙ και ΤΕΙ και τους εύχονται ΚΑΛΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ.
Το 4ο ΓΕΛ Κορίνθου συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία σημείωσε μεγάλο ποσοστό επιτυχίας σε σχολές ΑΕΙ, καθώς οι μαθητές και οι μαθήτριές μας πέτυχαν υψηλούς Βαθμούς Πρόσβασης, και οι περισσότεροι εισήχθησαν σε σχολές της πρώτης προτίμησής τους.

Αλλά και σε όσους δεν τα κατάφεραν ή επέλεξαν άλλους δρόμους πρέπει να θυμίζουμε πως υπάρχουν πλείστες ευκαιρίες και μονοπάτια που μπορούν να ακολουθήσουν.
ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και καλή πρόοδο !!!

Επισυνάπτεται ο πίνακας επιτυχόντων  >>>>

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: ΤΟ 84% ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΙΣΗΧΘΗΣΑΝ ΣΕ ΑΕΙ

Οι βάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας
ανακοινώθηκαν στις 10 το πρωί της Τετάρτης. TO ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ : 
ΤΟ 84% ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΙΣΗΧΘΗΣΑΝ ΣΕ ΑΕΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ. ΤΟ 84% ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΕΙΣΗΧΘΗΣΑΝ ΣΕ ΑΕΙ ! 1 ΙΑΤΡΙΚΗ - 6 ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΕΣ - 4 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ !!!
 ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ! ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ!!! Το ιδιωτικό Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ έχει κάθε λόγο να είναι υπερήφανο αφού το 84% των μαθητών του εισήχθησαν σε ΑΕΙ ! 
 Συγχαρητηρια από όλους μας ! 

www.sfedona.gr

«Έφυγε» ο πρώην δήμαρχος Κορινθίων Θ. Θωμαίδης

Μετά και την τελευταία περιπέτεια που είχε με την υγεία του ο πρώην δήμαρχος Κορινθίων Θ. Θωμαίδης άφησε την τελευταία του πνοή. Η κηδεία του αναμένεται να γίνει σήμερα το μεσημέρι.
Ο Θ. Θωμαίδης υπήρξε επι οχτώ χρόνια δήμαρχος Κορινθίων και το χαρακτηριστικό του ήταν o αυθόρμητος χαρακτήρας του! Δεν …μάσαγε τα λόγια του και τα έχωνε εκεί που ήθελε.

Η πρώτη εταιρεία παραγωγής αυγών στο Χιλιομόδι

ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

1956 : Δημιουργείται, από την οικογένεια Σκούρτη, το πρώτο σύγχρονο πτηνοτροφείο σε ιδιόκτητη περιοχή στο Χιλιομόδι Κορινθίας.
1957 : Εκδίδεται η πρώτη κρατική άδεια « περί ωοσκοπήσεως ».
1960 : Κυκλοφορούν οι πρώτες επώνυμες συσκευασίες στα σούπερ μάρκετ που αρχίζουν να αναπτύσσονται και αυτά.
1960: Ιδρύεται από τον Σωκράτη Παπαγιάννη, Γεωπόνο-Ζωοτέχνη, η πρότυπος πτηνοτροφική μονάδα Σ.Παπαγιάννης Α.Ε. στο Σχηματάρι Βοιωτίας.
1962 : Καθετοποίηση παραγωγής, εκκολαπτήρια – αναθρεπτήρια –φυραματοποιεία.
1969 : Κτίζονται τα πρώτα πτηνοτροφεία με σύγχρονους θαλάμους με κλωβούς που διαθέτουν πλήρη κλιματισμό.
1975 : Δημιουργία σύγχρονων παρασκευαστηρίων ζωοτροφών από ελληνικά δημητριακά και καλαμπόκι.
1986 : Βιολογικός καθαρισμός λημμάτων και επεξεργασία βιολογικών λιπασμάτων (κοπριά).
1996 : Η « Π.Σκούρτης Α.Β.Ε.Ε » ενώνεται με τη « Σ. Παπαγιάννης Α.Ε.» και δημιουργούν την « Χρυσά Αυγά Α.Ε. »
1997 : Ίδρυση της πρότυπης βιομηχανίας επεξεργασίας προϊόντων αυγού στο Σχηματάρι Βοιωτίας της « SOVIMO HELLAS S.A »
2001 : Παραγωγή των πρώτων βιολογικών αυγών με παράλληλη δημιουργία ξεχωριστού φυραματοποιείου με βιολογικές ελληνικές ζωοτροφές.
2002 : Νέοι κωδικοί εμπλουτισμένων αυγών με βιταμίνες και Ωμέγα 3, καθώς και η πρώτη διεθνώς καινοτομία, αυγά με λιγότερη χοληστερόλη από 20% έως 30%.
2009 : Συνεργασία με τη Disney για Ελλάδα & Κύπρο. Για πρώτη φορά δίνει την άδεια χρησιμοποίησης των ηρώων της σε αυγά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
2011 : Παραγωγή βιολογικών αυγών για πρώτη φορά με Ωμέγα 3 και προσθήκη βιολογικού ελαιόλαδου στη διατροφή των πτηνών τα οποία ανατρέφονται ελεύθερα στους Βιολογικούς Ελαιώνες Σκούρτη.
2012 : Είναι η πρώτη εταιρεία παραγωγής αυγών που ολοκληρώνει την επένδυση αλλαγής κλωβοστοιχιών και λειτουργούν σε νέους διευθετημένους κλωβούς, όπως ορίζεται υποχρεωτικά από 01/01/2012 από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Πιστοί στην παράδοση και στις αξίες που κληρονομήσαμε και συναισθανόμενοι τη μεγάλη ευθύνη που έχουμε απέναντι στον καταναλωτή που μας βάζει καθημερινά στο τραπέζι του και τρώνε και τα παιδιά του, πιστεύουμε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποδώσουμε αυτήν την εμπιστοσύνη. Γι’ αυτό κάνουμε τα πάντα ώστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τα καλύτερα ελληνικά αυγά ώστε να παραμείνουν αγνά, καθαρά και νόστιμα με όλες τις διατροφικές πολύτιμες ιδιότητές τους , όπως δικαιούται να απολαμβάνει ο Έλληνας καταναλωτής και ιδίως τα παιδιά μας! 

Η εταιρεία ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ Α.Ε, ιδρύθηκε το 1996 από δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής φρέσκων αυγών με πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας. Σήμερα κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της, προσφέροντας πάντα την καλύτερη ποιότητα και φρεσκάδα των αυγών της στους καταναλωτές. Διαθέτει ιδιόκτητες μονάδες στο Χιλιομόδι Κορινθίας και στο Σχηματάρι Βοιωτίας σε πάνω από 400 στρέμματα, και παράγει και διακινεί πάνω από 300 εκατομμύρια αυγά τον χρόνο. Από το 2012 έχει ανανεώσει όλες τις κλωβοστοιχίες σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ε.Ε. , παράγει με όλους του τρόπους εκτροφής και διαθέτει όλους τους τύπους αυγών όπως : Ημέρας, Βιολογικά, Ελευθέρας Βοσκής, Αχυρώνα, με Ωμέγα 3 και αυγά με λιγότερη χοληστερόλη, αυγά εμπλουτισμένα με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία κ.α.

Με όλες τις ελληνικές και διεθνείς πιστοποιήσεις (HACCP-ISO 22000,IFS, AGROCERT, ΔΗΩ) τις εγκρίσεις και τους ελέγχους, καθώς και τα υπερσύγχρονα εργαστήρια, τα ωοσκοπικά κέντρα, τις αυτοματοποιήσεις στη συλλογή, τυποποίηση και συσκευασία, προσφέρει με υπευθυνότητα και εγγύηση την υψηλή ποιότητα των αυγών της. Πάνω από όλα όμως με σεβασμό στον Έλληνα καταναλωτή που τα εμπιστεύεται και τα επιλέγει. Μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της σύγχρονης διατροφής αφού προσφέρει στην αγορά 40 διαφορετικούς κωδικούς και μέσω της πρότυπης βιομηχανίας προϊόντων αυγού SOVIMO HELLAS S.A εφοδιάζει μεγάλες αλυσίδες Ξενοδοχείων και εταιρείες Catering, Αρτοποιεία, Βιομηχανίες και Βιοτεχνίες τροφίμων κ.α. με προϊόντα όπως ασπράδι, κρόκο ή ολόκληρο αυγό σε υγρή μορφή ή σκόνη.
Επίσης, έτοιμα βρασμένα και αποφλοιωμένα αυγά , βαμμένα για το Πάσχα ( διαθέτει την μοναδική μηχανή στην Ελληνική αγορά), προψημένες ομελέτες, μείγματα για ομελέτες και αυγά scrambled . Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός, το ιδιόκτητο παρασκευαστήριο πτηνοτροφών, το υψηλής κατάρτισης τεχνικό προσωπικό μας καθώς και ο ιδιόκτητος στόλος φορτηγών-ψυγείων, εξασφαλίζει την ποιότητα και τη φρεσκάδα των αυγών που επιθυμούμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας, οι οποίοι μας εμπιστεύονται και μας επιλέγουν.
Επισκεφθείτε τους ιστότοπους των άλλων εταιρειών του ομίλου:

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Συνεταιριστικής Κορινθιακής Σταφίδας

Μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 25.8.2015 για την
ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΣΚΟΣ Α.Ε.Σ. Α.Ε), το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε ως εξής: 

Πρόεδρος: Αντώνιος Αντίοχος 
 Διευθύνων Σύμβουλος: Γεράσιμος Καλλιμώρος 
Α’ Αντιπρόεδρος: Ανδρέας Βασιλόπουλος 
Β’ Αντιπρόεδρος: Βασίλειος Γκόλιας 
Εντεταλμένος Σύμβούλος: Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου 
 Μέλη: Σπυρίδων Αλυσανδράτος
 Γεώργιος Γεωργούσης 
Δημήτριος Θανόπουλος 
Χρήστος Κωστάκης
 Γρηγόριος Πανάγου 
Νικόλαος Πέττας 

korinthostv.gr

Παραιτήθηκαν ο γραμματέας και άλλα 12 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας


13 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ανάμεσά τους και ο γραμματέας Θ. Βασιλακόπουλος) δήλωσαν τις παραιτήσεις τους από μέλη του συριζα Κορινθίας.
Δείτε εδώ αναλυτικότερα την κατάσταση που επικρατεί στις τάξεις του κόμματος στην περιοχή http://isthmos.gr/index.php/article/ragdaies_kai_kataigistikes_oi_ejelijeis_sto_suriza_korinthias
Ο Θ. Βασιλακόπουλος αναφέρει :
"Δε φανταζόμουν ποτέ ότι θα χρειαζόταν να συντάξω, να συνυπογράψω και να κοινοποιήσω μία δήλωση σαν την παρακάτω. Δυστυχώς "οι καιροί ου μενετοί". Κι επειδή δεν μπορεί να μη βλέπουμε την πραγματικότητα...Καλό αγώνα σε όλους!
ΥΓ
Η παρακάτω δήλωση δεν προεξοφλεί, ούτε υποδηλώνει τίποτα για την περαιτέρω πορεία όσων τη συνυπογράφουν. Ο καθένας θα κάνει ότι αποφασίσει.

"Η ενεργητική σύμπραξή μας στην ίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ και η συμμετοχή μας με όλες μας τις δυνάμεις στην εκλογική του επιτυχία υπαγορεύτηκε από δύο βασικούς παράγοντες. Πρώτα απ’ όλα από το πολιτικό σχέδιο που ο ΣΥΡΙΖΑ συνεπής στις αρχές δημοκρατικής λειτουργίας της αριστεράς διαμόρφωσε μετά το 2010 και το οποίο με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας στηριζόταν στην κατάργηση των μνημονιακών πολιτικών, στη διαμόρφωση των όρων εκείνων που θα απάλλασσαν την κοινωνία και το λαό μας από τη διαφθορά και τη διαπλοκή, που καταδυναστεύουν τη χώρα, και θα συντελούσε στην κοινωνική δικαιοσύνη και στην αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των αδυνάτων.
Ύστερα από το σεβασμό στη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος που όλοι μαζί ιδρύσαμε και την οποία όλοι συνομολογήσαμε. Οι δύο αυτές αρχές είχαν υποστεί στα δύο χρόνια λειτουργίας του νέου κόμματος πλήγματα, αλλά παράλληλα είχαν εμπλουτιστεί με τη συνεπή και ανιδιοτελή προσφορά πολλών συντρόφων, συνήθως όχι των πλέον προβεβλημένων. Τις τελευταίες όμως σαράντα μέρες, από τη συμφωνία της 13ης Ιουλίου δηλαδή και μετά, οι δύο αυτές βασικές αρχές έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα.
Το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταρρεύσει με τη συμφωνία της 13ης Ιουλίου έτσι όπως αυτή αποτυπώθηκε στις 14 Αυγούστου με την υπογραφή του 3ου μνημονίου. Ενώ είχαμε δεσμευτεί ενώπιον του λαού σε όλους τους πιθανούς τόνους για την κατάργηση των μνημονίων, υπογράψαμε ένα εξίσου επαχθές, αν όχι χειρότερο, μνημόνιο και μάλιστα πολλά εκ των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης και του κόμματος βαφτίζοντας το κρέας ψάρι προσπαθούν να το παρουσιάσουν σαν καλύτερο από τα δύο προηγούμενα!
Τραγικό σημείο των καιρών αποτελεί και το γεγονός ότι τα ίδια στελέχη υιοθετούν σχεδόν στο σύνολό της την επιχειρηματολογία των συστημικών κομμάτων και μέσων ενημέρωσης σε βάρος όσων αρθρώνουν διαφορετικό λόγο, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι αναιρούν την ίδια τους την πολιτική υπόσταση και συνέπεια! Μάλιστα όλα αυτά μετά το ηχηρό ΟΧΙ του λαού μας στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, που αποτέλεσε την κορυφαία έκφραση της αποφασιστικότητας των συμπολιτών μας να τελειώνουν με τις αδιέξοδες πολιτικές της υποταγής. 
Η δημοκρατική λειτουργία του κόμματος μας, η οποία αποτελεί εξίσου σημαντική παράμετρο με το πολιτικό μας σχέδιο, έχει δεχθεί συνεχή πλήγματα από την επόμενη κιόλας μέρα της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση της Αριστεράς. Η συμμετοχή σε αυτήν προσώπων που έχουν ταυτιστεί με τις πολιτικές του παρελθόντος (Πανούσης, Σπρίτζης, Μάρδας), η επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, η στελέχωση του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού με την παρουσία του κ. Σαγιά, η επιλογή στελεχών της δημόσιας διοίκησης που είχαν ταυτιστεί με τα συστημικά κόμματα και την ακύρωση της λειτουργίας του κράτους ήταν τα πρώτα δείγματα γραφής.
Σε αυτό συνέβαλε και η αδράνεια της κομματικής λειτουργίας με την ευθύνη όλων των τάσεων, αλλά και των μελών (δηλ. ακόμη και με τη δική μας ευθύνη που εμπιστευθήκαμε την ηγεσία) προφανώς όμως με προεξέχουσα την ευθύνη της ηγετικής ομάδας. Αποκορύφωμα όμως της καταστρατήγησης κάθε έννοιας δημοκρατικής εσωκομματικής λειτουργίας αποτελεί βεβαίως η απόφαση για την προσφυγή σε εκλογές που πήρε η ηγετική ομάδα (ένα άτυπο όργανο χωρίς καμία νομιμοποίηση) σε πλήρη αναντιστοιχία με την απόφαση της ΚΕ της 30ης Ιουλίου για τη διεξαγωγή έκτατου συνεδρίου του κόμματος στο οποίο θα συζητούνταν διεξοδικά όλα τα ζητήματα και θα λαμβάνονταν δημοκρατικά οι όποιες αποφάσεις για το μέλλον. 
Με δεδομένη λοιπόν την ακύρωση των δύο βασικών αυτών παραμέτρων (πολιτικού σχεδίου και δημοκρατικής λειτουργίας) –και όχι μόνο- με μεθόδους και πρακτικές που μας προσβάλλουν όχι μόνο ως μέλη του κόμματος, αλλά και ως δημοκρατικούς πολίτες, είμαστε υποχρεωμένοι να διαφοροποιηθούμε με τρόπο σαφή από την πορεία αυτή σεβόμενοι τόσο την ιστορία μας όσο και τους συμπολίτες μας που μας εμπιστεύθηκαν και στρατεύθηκαν μαζί μας με κάθε τρόπο στον αγώνα για την ανατροπή.
Παραιτούμαστε επομένως από τη ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ αλλά και από μέλη του κόμματος, γιατί η παραμονή μας στο κόμμα στην παρούσα περίσταση θα σήμαινε και αποδοχή των ακολουθούμενων πολιτικών με τις οποίες διαφωνούμε κάθετα. Δε θα πάμε βέβαια στο σπίτι μας. Ο δρόμος του αγώνα και της πάλης, για να αλλάξουμε τη ζωή και την κοινωνία μας προς το καλύτερο, χωρίς «ανθρωποφαγία» και «εμφύλιες» αντεγκλήσεις, είναι πάντα ανοιχτός!
Βασιλακόπουλος Θοδωρής, Συντονιστής ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Κορίνθου)
Ανδρικόπουλος Παναγιώτης, Μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Συκιωνίων)
Δημητριάδη Μαρία, Μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Κορίνθου)
Δημόπουλος Σάκης, Μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Νεμέας)
Κυριάκος Μάριος, Μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Νεμέας)
Μπάρτζης Ασημάκης, Μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Βέλου –Βόχας)
Παύλου Γιώργος, Μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Λουτρακίου)
Ρίσκα Μαίρη, Μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Λουτρακίου)
Σακούλας Ηλίας, Μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Ξυλοκάστρου)
Σούκουλης Κώστας, Μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Κορίνθου)
Τέκνου Νατάσσα, Μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Βέλου –Βόχας)
Τσάνης Ηρακλής, Μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Κορίνθου)
Ψηλογιαννόπουλος Παναγιώτης, Μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Κορίνθου)

www.isthmos.gr

Προβολή ντοκιμαντέρ «Πέρασμα στην Ιστορία» και μουσικοχορευτική βραδιά

nemeangames
Την Πέμπτη 27/8 στις 21:30, στο Τουριστικό Περίπτερο Αρχαίας Νεμέας, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Πέρασμα στη Ιστορία» σχετικά με την αναβίωση των αρχαίων Νεμέων Αγώνων το 2012.
Θα ακολουθήσει εκδήλωση με μουσική και ΔΩΡΕΑΝ κρασί από τα οινοποιεία της Αρχαίας Νεμέας. Επιπλέον, θα υπάρχει πάγκος με διαθέσιμα αναμνηστικά από το Σύλλογο για την Αναβίωση των Νεμέων Αγώνων.
Με την υποστήριξη της Κοινότητας Αρχαίας Νεμέας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Νεμέας και του Συλλόγου για την Αναβίωση των Νεμέων Αγώνων.

Ομιλία/Συζήτηση: «70 χρόνια από τον θάνατο του Άρη Βελουχιώτη

 Το μήνυμα της αντίστασης τότε και τώρα»

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Απεβίωσε ο Κορίνθιος πρώην υπουργός Γιάννης Ποττάκης

Απεβίωσε το πρωί σε ηλικία 76 ετών ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Κορινθίας, Γιάννης Ποττάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικογενειακό του περιβάλλον το μοιραίο επήλθε ξαφνικά και έπειτα από καρδιακό επεισόδιο.
Σε συνάντηση που είχαμε προ δυο εβδομάδων στο σπίτι του στη Λυγιά ο κ. Ποττάκης έδειχνε ευδιάθετος και σε εξαιρετική διαύγεια.
Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη το μεσημέρι στο χωριό του Ασπρόκαμπος Κορινθίας.

Ποιός ήταν ο Γιάννης Ποττάκης:
Γεννήθηκε το 1939 στον Ασπρόκαμπο Κορινθίας. Οπαδός του Ανδρέα Παπανδρέου από πολύ νεαρή ηλικία, δραστηριοποιήθηκε πολιτικά μέσα από τις γραμμές της Ένωσης Κέντρου και της Ελληνικής Δημοκρατικής Νεολαίας (ΕΔΗΝ) και υπήρξε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Κορινθίας της Ένωσης Κέντρου. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του αρχικά στη Μεγάλη Βρετανία και έπειτα στην τότε Δυτική Γερμανία, όπου αναγορεύθηκε διδάκτορας πολιτικών επιστημών και φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Μονάχου.[1][2] Την περίοδο της χούντας των συνταγματαρχώνσυμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα και ως δικηγόρος υπερασπίσθηκε αντιστασιακούς στο Διαρκές Στρατοδικείο Αθηνών.[3]
Μεταπολιτευτικά, πήρε μέρος στην ιδρυτική συνεδρίαση του ΠΑΣOΚ της 3ης Σεπτέμβρη 1974, και για πολλά χρόνια ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος. Το 1977 εκλέχθηκε βουλευτής Κορινθίας με το ΠΑΣΟΚ και εκλεγόταν συνεχώς μέχρι το 1996. Ήταν άνθρωπος εμπιστοσύνης του στενού περιβάλλοντος του Ανδρέα Παπανδρέου και κυρίως του Αντώνη Λιβάνη. Στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου διετέλεσε:[3]
Οκτώβριος 1981 – Ιούλιος 1982: υφυπουργός Συντονισμού
Ιούλιος 1982 – Σεπτέμβριος 1983: αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Oικονομίας
Σεπτέμβριος 1983 – Μάρτιος 1984: υπουργός Οικονομικών
Ιούνιος 1985 – Ιούλιος 1989: υπουργός Γεωργίας
Δεκέμβριος 1994 – Σεπτέμβριος 1995: υπουργός Προεδρίας της Κυβερνήσεως
Σεπτέμβριος 1995 – Ιανουάριος 1996: υπουργός Δικαιοσύνης

Επίσης συμμετείχε στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα ως υφυπουργός Εξωτερικών (Νοέμβριος 1989 – Φεβρουάριος 1990).
Ως υπουργός Δικαιοσύνης, είχε να αντιμετωπίσει την εξέγερση των κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού (Νοέμβριος 1995).
Ασχολήθηκε με τη συγγραφή έργων φιλοσοφίας και πολιτικής θεωρίας, και έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα και μελέτες, καθώς και το βιβλίο «Από τον Αριστοτέλη στον Μαρξ και από τον Μαρξ στον Φρόυντ» (1989).
Τον Σεπτέμβριο του 2012 ανέλαβε καθήκοντα προέδρου της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας.

 http://isthmos.gr/index.php/article/apebiwse_o_giannhs_pottakhs

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Το ΙΝΚΑ Κορινθίας καταγγέλλει ταλαιπωρία για τις φορολογικές δηλώσεις σε οικογένειες με ανάπηρο μελος

image
Μετά από καταγγελίες πολλών καταναλωτών στην Κορινθία για την εκκαθάριση των δηλώσεων για όσους φορολογούμενους έχουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία, διαπιστώθηκε ότι :
τα ΚΕΠΑ δεν έχουν ενημερώσει το Υπουργείο με τις αποφάσεις και εξακολουθεί η εκκρεμότητα, με αποτέλεσμα να μην εκκαθαρίζονται οι δηλώσεις και να κινδυνεύουν οι πολίτες να χάσουν σειρά δικαιωμάτων όπως την υποβολή Α-21 για το οικογενειακό επίδομα.
Μετά από τα παραπάνω αποστείλαμε έγγραφο στην Γενική Γραμματεία Εσόδων και τον Υπουργό Οικονομικών με το οποίο ζητάμε:

Α) άμεση εκκαθάριση των δηλώσεων.
Β) πειθαρχικές κυρώσεις.

Το ΙΝΚΑ ενημέρωσε ότι θα υποβάλει αγωγή και κατά των ΚΕΠΑ και κατά του Υπουργού Οικονομικών για την απαράδεκτη αυτή τακτική που ταλαιπωρεί πολίτες με προβλήματα υγείας.
Το ΙΝΚΑ Κορινθίας, συμβουλεύει τους καταναλωτές – φορολογούμενους να επικοινωνήσουν μαζί του για άσκηση συλλογικής κατά των παραπάνω υπηρεσιών.

ekorinthos.gr

Κόρινθος-Κατέγραφε σε βίντεο τα πειστήρια...και τον «βούτηξε» η Ασφάλεια!!!

Άθελά του έδωσε μόνος τους στους αστυνομικούς
της Ασφαλείας Κορίνθου τα πειστήρια που χρειάζονταν για να τον βάλουν στο χέρι ένας 33χρονος διακινητής ναρκωτικών, τα ίχνη του οποίου ακολουθούσαν από την πόλη τους και τον συνέλαβαν στο σπίτι του στη Νέα Σμύρνη! 
Ο δράστης είχε μετατρέψει το διαμέρισμά του σε κέντρο διακίνησης ναρκωτικών και μάλιστα το είχε παγιδέψει με δύο κάμερες συνδεδεμένες με καταγραφικό μηχάνημα, με το οποίο κατέγραφε το αλισβερίσι που έκανε! Όταν το έλεγξαν οι αστυνομικοί, διαπίστωσαν ότι είχε καταγράψει την τελευταία αγοραπωλησία με τρεις «πελάτες» του ηλικίας 34, 38 και 59 χρόνων, τους οποίους είχαν συλλάβει λίγο νωρίτερα με μικροποσότητες ηρωίνης και δύο ναρκωτικά χάπια.

Μαζί με το σύστημα καταγραφής και μια οθόνη, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 3,2 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης ή shisha (γνωστή και ως «ηρωίνη των φτωχών»), συσκευασίες με ηρωίνη βάρους 74,6 γραμμαρίων, εννέα ναρκωτικά χάπια, σύνεργα για τη συσκευασία και τη διακίνηση των ναρκωτικών, μια ζυγαριά ακριβείας, αλλά και ένα πιστόλι με ένδεκα φυσίγγια, οκτώ μαχαίρια και 4.780 ευρώ που προέρχονταν από την πώληση ναρκωτικών.

Συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με πολιτικά στελέχη είχε ο βουλευτής Κορινθίας Φάνης Κουρεμπές




Αποτέλεσμα εικόνας για φανης κουρεμπεςΣυνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με πολιτικά στελέχη είχε ο βουλευτής Κορινθίας Φάνης Κουρεμπές. Εκεί τονίστηκαν τα παρακάτω ζητήματα:
1.     Η καθυστέρηση στην επίλυση του θέματος των εργοσήμων των εργατών γης, που ταλαιπωρεί όλο τον αγροτικό κόσμο. Παρότι κατατέθηκε τροπολογία που απλοποιούσε και έλυνε το πρόβλημα, δεν έγινε δεκτή με ευθύνη της προέδρου της Βουλής. Επιβάλλεται η άμεση λύση του προβλήματος που θα ανακουφίσει την αγροτική οικονομία.
2.     Επιβάλλεται η άμεση επίλυση των επιπτώσεων των capital controls στις επιχειρήσεις που εξάγουν αγροτικά προιόντα. Παρουσιάστηκαν προτάσεις οι οποίες έχουν κατατεθεί και στα υπουργεία οικονομικών και εμπορίου.
3.     Συζητήθηκε το θέμα της διανομής οπωροκηπευτικών στα πλαίσια της αλληλεγγύης, όπου το αντίστοιχο ΦΕΚ αποκλείει σε μεγάλο βαθμό την Κορινθία, όπου δεν υπάρχει ανάλογο επιχειρησιακό σχέδιο. Συμφωνήθηκαν οι τρόποι που θα ξεπεραστεί το πρόβλημα και υπήρξε δέσμευση ότι θα λυθεί μέσα στις επόμενες μέρες.
4.     Ξεπεράστηκαν τα προβλήματα με τη σχολή της Νεμέας η οποία θα λειτουργήσει κανονικά την νέα περίοδο.
5.     Τέθηκε το θέμα της άμεσης λύσης του κανονιστκού πλαισίου για το πολλαπλασιαστικό υλικό. Τομέας οικονομικά σημαντικός για τα φυτώρια του νομού Κορινθίας και τη χώρα.
6.     Υπήρξε δέσμευση για λύση του προβλήματος της απώλειας των δικαιωμάτων για τους νέους αγρότες που εντάχθηκαν το 2014.
Επίσης έγινε συνάντηση με τον υπουργό ΥΠΑΠΕΝ σ. Πάνο Σκουρλέτη όπου παραυρέθηκαν ο συντονιστής της ΝΕ Θ. Βασιλακόπουλος τα μέλη Στ. Ροκανάς και Δ. Λιβάνης και ο βουλευτής Φάνης Κουρεμπές όπου τον ενημέρωσαν για την κατάσταση των λατομείων του νομού και του ανέλυσαν την πρόταση για ορισμό λατομικών περιοχών με περισσότερες της μίας άδειες σε χώρους όπου θα υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών.
                                                                
                                                                    Κουρεμπές Φάνης
 

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου

Πανηγυρικά εορτάστηκε η απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι. Μητρόπολή μας. 
Ο εορτασμός ξεκίνησε την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015 στην Ιερά Μονή «Παναγία Φανερωμένη» Χιλιομοδίου με το «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ», δηλαδή την κατά παλαιά παράδοση, λιτάνευση της θαυματουργού Ι. Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης, δια μέσου του δάσους, από το παλαιό Μοναστήρι στην νέα Ι. Μονή. Της Ι. Λιτανεύσεως προηγήθηκε η Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο στον χώρο του «παλαιομονάστηρου» προεξάρχοντος του διαπρεπούς Ιεράρχου της Ελλαδικής Εκκλησίας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου, ο οποίος και απηύθυνε στο μεγάλο πλήθος των προσκυνητών λόγους διδακτικούς και παρηγορητικούς αναφερθείς στο Πανίερο Πρόσωπο της Θεοτόκου. 
Μετά το πέρας του Οδοιπορικού ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, αφού καλωσόρισε τον προσκεκλημένο του Αρχιερέα, ευχαρίστησε από καρδίας όλους όσοι συνέβαλαν και συμβάλλουν τόσα χρόνια για την επιτυχή έκβαση αυτής της θαυμάσιας παραδόσεως αλλά και το πλήθος των πιστών, το αποτελούμενο από τις Αρχές του τόπου, τον ευαγή Κλήρο, τις Μοναστικές αδελφότητες και τον ευσεβή Λαό για την παρουσία τους και τα προς την Εκκλησία και τους Ιεράρχες καλά τους αισθήματα και τον σεβασμό.
 Ο εορτασμός συνεχίστηκε και την επόμενη ημέρα, Σάββατο 22 Αυγούστου 2015, με την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, ο οποίος εκήρυξε τον Θείο Λόγο αναφερθείς στην Ανάσταση του Χριστού, την Κοίμηση της Θεοτόκου, ενώ προέτρεψε το Εκκλησίασμα να μένει και να ζει εν μετανοία και με το αναστάσιμο Εκκλησιαστικό ήθος.
 Στο Ζευγολατιό και στον εκεί πανηγυρίζοντα Ι. Ναό τελέσθηκε πάλι ενώπιον μεγάλης συρροής πιστών ο Εσπερινός και η Λιτάνευση της Ι. Εικόνος προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου.
 Ο εορτασμός κορυφώθηκε με την τέλεση της Θ. Λειτουργίας την Κυριακή 23 Αυγούστου 2015 από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο στον αρχαιοπρεπή Ι. Ναό Παναγίας Φανερωμένης Υψηλών Αλωνίων Ξυλοκάστρου (μακαριστού π. Νίκωνος) με την συμμετοχή Ιερέων της περιοχής και πλήθους κόσμου στους οποίους ο Ποιμενάρχης μας ομίλησε αναφερόμενος σε κάποιο προσωπικό βίωμα από τα παιδικά του χρόνια αλλά και στο πρόσωπο της Φανερωμένης Παναγίας και στην προσωνύμια «Φανερωμένη» ως και σε άλλα προσωνύμιά Της, που αποτελούν την αιτία της καταφυγής όλων των Χριστιανών στο Πρόσωπό της. 
Ο φιλοξενούμενος Ιεράρχης κ. Ιερόθεος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στην Ι. Μονή Φανερωμένης Χιλιομοδίου, παρουσία πολλών πιστών στους οποίους ομίλησε επίκαιρα. 

korinthostv.gr

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...