Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Παναγιώτης Ψηλογιαννόπουλος:Στην Διώρυγα βούλιαξε η δυνατότητα να ασκηθεί μια άλλη πολιτική!


ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Ευχαριστώ πολύ τον κο Μάρδα και τους συμβούλους του που δεν έχει συμπεριλάβει το όνομά μου στην σύνθεση της οπερέτας του Δ.Σ. της Διώρυγας της Κορίνθου. Τον ευχαριστώ γιατί με απάλλαξε από την διαδικασία παραίτησης.  Οφείλω να διευκρινίσω ότι όταν αναφέρθηκε το όνομά μου από συντρόφους μου, αρκετό καιρό πριν, θεώρησα το θέμα λήξαν και δεν αποδέχτηκα την συμμετοχή μου ούτε σε επίπεδο πρότασης. Η άρνησή μου οφείλεται σε λόγους αρχών που εξηγώ παρακάτω και με την συμμετοχή μου στα κοινά ως δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών Δήμου Κορινθίων.

Η άποψή μου είναι ότι η συγκρότηση Διοικητικών Συμβουλίων, Νομικών Προσώπων,  Οργανισμών κλπ πρέπει να γίνεται με διαφάνεια, με προδιαγραφές θέσεων, με συμμετοχή των κοινωνικών φορέων, των εργαζομένων και με βάση τις δυνατότητες όπως επιστημονικές γνώσεις – εμπειρία  - ειδίκευση – ανιδιοτέλεια – τιμιότητα και φυσικά με κριτήριο την δυνατότητα προώθησης της πολιτικής μας προς όφελος της κοινωνίας. Δυστυχώς, η κυβέρνηση της αριστεράς, ακολουθεί, στο όνομα του «να κυβερνήσουμε», τον δρόμο που οδηγεί στην «πεπατημένη», της δημιουργίας μηχανισμών αναπαραγωγής της εξουσίας, χωρίς αρχές και όραμα, εξυπηρετώντας προσωπικούς, οικονομικούς ή άλλους σχεδιασμούς. 

Αν βούλιαξε κάτι στην Διώρυγα, δεν είναι ο «ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ». Στην Διώρυγα βούλιαξε η δυνατότητα να ασκηθεί μια άλλη πολιτική. Πολιτική της Αριστεράς, της λαϊκής συμμετοχής, της εξυπηρέτησης της κοινωνίας και των συμφερόντων του λαού και της νεολαίας μας. Αυτή η πολιτική που στο παρελθόν άνδρωσε το πελατειακό κράτος, τη ρεμούλα και τα συμφέροντα που ανέδειξαν βουλευτές, υπουργούς, δημάρχους και οδήγησε στην χρεοκοπία της Διώρυγας, το ξεπούλημά της και τελικά την απαξίωσή της, δεν είναι η πολιτική και το ήθος της αριστεράς που ξέρουμε και αγωνιζόμαστε. 
Στις κρίσιμες στιγμές που ζει ο λαός μας με έναν οδικό χάρτη καταστροφής του κοινωνικού ιστού, καλώ τους φίλους και τους συντρόφους να μαζέψουν το περίσσευμα «ψυχής» , να συνεχίσουν από όποιο μετερίζι μπορεί ο καθένας, να λέει τα μεγάλα και τα μικρά «ΟΧΙ», προασπίζοντας τη ζωή μας και  την ζωή των παιδιών μας. Καλούμαστε να υπερασπίσουμε  το δικαίωμα στην δουλειά, στη μόρφωση στην υγεία, στην στέγη, στην δημοκρατία, στη συμμετοχή στα κοινά, με αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη. 

Ας μου επιτραπεί μια προσωπική αναφορά μετά από 43 χρόνια συμμετοχής στην αριστερά  και στο λαϊκό κίνημα: δεν γνωρίζω και δε μπορώ να δεχτώ αυτή την «αριστερά». Ελπίζω η κυβέρνηση να με διαψεύσει μιας και  η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Παναγιώτης Ψηλογιαννόπουλος

Επικεφαλής Πρωτοβουλίας Πολιτών Δήμου Κορινθίων
Πρώην Συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κορινθίας

Υ.γ. Δεν περιμένω καμία απάντηση, παρ’ ότι η επιστολή θα σταλεί και στο Υπουργείο και στην Π.Γ. και Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, με την ελπίδα πως κάποιοι θα ασχοληθούν με θέματα αρχών και λειτουργίας του κράτους.

Παραλία Καλάμια- Πήραμε το βραβείο εγκατάλειψης


Πολύπαθη παραλία της Κορίνθου.Γνώρισε δόξες και αυθαιρεσίες και τώρα συγκατοικεί με την απαξία.
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς;
To 2005 ο τότε δήμαρχος Κορινθίων  Θ. Θωμαϊδης την αφαίρεσε τους παλιούς κυβόλιθους, τους αντικατέστησε με νέους και ονόμασε το έργο ποδηλατόδρομο.
Το 2007 η νέα δημοτική αρχή Πνευματικού δια στόματος Σταυρέλη και με τους πύρινους λόγους του κ. Χρόνη Σηφακάκη, μαχόμενου Πασόκου, την ονόμασαν " το στολίδι τους"
Ο ποδηλατόδρομος έγινε τραπεζοκαρεκλόδρομος, κόσμος συνέρρεε και καρφίτσα δεν έπεφτε τους καλοκαιρινούς μήνες.Η παραλία εξωραΐστηκε κατά τι, μπήκαν ομπρέλες, ανέβηκαν τα ενοίκια στα ύψη.Πήραμε και 1-2 γαλάζιες σημαίες, στήθηκε ναυαγοσωστικό παρατηρητήριο χωρίς  ναυαγοσώστη,αποδυτήρια και μεγαλεία πολλά.
Όπως κάθε τι πρόχειρο, τα Καλάμια κατέρρευσαν σε  μικρό χρονικό διάστημα.Τα περισσότερα καταστήματα έκλεισαν και οι γαλάζιες σημαίες  χάθηκαν επί σειρά ετών λόγω αδυναμίας του δήμου να τηρήσει τους όρους για την απονομή τους.
Η σημερινή εικόνα είναι μάλλον τραγική και το παλιό  "στολίδι τους" μάλλον μοιάζει με "σκουπίδι μας"

Δεν γίνονται ούτε οι ελάχιστες εργασίες συντήρησης των βασικών υποδομών.
Τα ντους θυμίζουν  μέρες της δεκαετίας του '50.Σκουριασμένα και χαλασμένα.
Ούτε αυτό δεν μπορεί να κάνει η δημοτική αρχή για το "στολίδι τους"
Οι μέρες που μας επισκεπτόταν η Πετρούλα και χειροκροτούσαν τα πλήθη πέρασαν ανεπιστρεπτί.
Δεν υπάρχει καμία διαμάχη μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης για την υπεράσπισή τους.
Απλά τα άφησαν όλοι στην τύχη τους.
Χωρίς  να μην μπορούν να τους προσφέρουν ούτε μια γραμμή αστικής συγκοινωνίας.
Κατά τα λοιπά υπάρχει επιτροπή Τουρισμού του δήμου.
Δεν διαφέρει από τα αγάλματα του Μεγαλέξανδρου και του Διογένη.
Και  έζησαν αυτοί καλά... και εμείς ....;

Άγιος Βασίλειος Κορινθίας

Ο Άγιος Βασίλειος είναι χωριό του Δήμου Κορινθίων, στο μέσο της παλαιάς εθνικής οδού ΚορίνθουΆργους και σε απόσταση 25 περίπου χιλιομέτρων από την πόλη της Κορίνθου. Έχει 1.264 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή πληθυσμού της Ελλάδας του 2011.

Ιστορία

Προϊστορική Εποχή

Οι ανασκαφικές έρευνες μαρτυρούν την ύπαρξη ζωής από τα προϊστορικά χρόνια. Οι «Ζυγουριές», ένας λόφος στα δυτικά του Αγ. Βασιλείου που ανασκάφτηκε από τον Αμερικανό αρχαιολόγο Blegen, μαρτυρούν την ύπαρξη ζωής κατά τη διάρκεια όλων των περιόδων του χαλκού. Oι βαθιές όμως αρόσεις και η δεντροκαλλιέργεια του λόφου των Ζυγουριών κατέστρεψαν έναν από τους σπουδαιότερους προϊστορικούς οικισμούς των Βαλκανίων. Οι οψιανοί που είναι επιφανειακά διάσπαρτοι σε περιοχές νότια του Αγ. Σώστη (σπηλιά του Αντώνη στη θέση Μπουμπέικα) και διάφορα άλλα επιφανειακά όστρακα στην περιοχή «Χούνη» νοτιοδυτικά του χωριού ή πλησίον διαφόρων σπηλαίων του όρους Δαφνιά μαρτυρούν την ύπαρξη ζωής στα σπήλαια αυτά στα πρώιμα προϊστορικά χρόνια.

Ρωμαϊκή Εποχή

Το Αδριάνειο υδραγωγείο περνούσε μέσα από το χωριό Άγ. Βασίλειος. Ίχνη του σώζονται ακόμη σήμερα νoτια του χωριού στην είσοδο της «Χούνης» καθώς και μέσα στο χωριό, στις οικiες Μ. Καφαντάρη και A. Βαρδάκα (Κράσου). Κέντρο της ρωμαϊκής εποχής ήταν ο λόφος των Αρχαίων Κλεωνών,o οποίος εχει κατοικηθεί από την ομηρική εποχή, βορειοδυτικά του Αγ. Βασιλείου. Ο Όμηρος αποκαλεί τις Κλεωνές «καλοκτισμένες». Τα τείχη τους σώζονται ακόμα και σήμερα στα βόρεια του λόφου (Ακρόπολη) των Αρχαίων Κλεωνών. Πρόσφατη ανασκαφική έρευνα στη θέση Βαρελά, βορειοανατολικά των Κλεωνών, αποκάλυψε αγρέπαυλη με θαυμάσια ψηφιδωτά.

Φραγκοκρατία

Το φράγκικο κάστρο που βρίσκεται βόρεια του Αγ. Βασιλείου πρέπει να χτίστηκε γύρω στα 1204 έως 1250 μ.Χ. Στο κάστρο αυτό υπάρχουν και λείψανα μυκηναϊκής οχύρωσης. Ο A. Bon που μελέτησε το φρούριο αυτό δίνει τις διαστάσεις του 225 μέτρα επί 130 μέτρα. Τα έγγραφα εσόδων του Niccolo Acciaiuoli το 1365 μ.Χ. δείχνουν ότι ο Άγ. Βασίλειος έγινε το κέντρο της γύρω περιοχής μετά την ανοικοδόμηση του κάστρου. Στα ίδια επίσης έγγραφα συναντάμε για πρώτη φορά το όνομα Άγιος Βασίλειος.
Το 1377 ο Άγ. Βασίλειος αναφέρεται στον κατάλογο φρουρίων του πριγκιπάτου του Μορέως ως Castello de Sancto Basile ανάμεσα στα εννέα κάστρα της Καστελλανίας της Κορίνθου. Ο οικισμός που περιελάμβανε 85 σπίτια αναφέρεται ως ο δεύτερος μετά από αυτόν της Κορίνθου. Το 1463 ο Άγ. Βασίλειος πέφτει για λίγο σε ενετικά χέρια (πρώτος Τουρκοβενετικός Πόλεμος). Στους καταλόγους του 1467, 1469 και 1471 το φρούριο μνημονεύεται ως καταστραμμένο από τους διάφορους κυρίαρχους. Κατά την απογραφή των Ενετών το 1700 αναφέρονται 97 κάτοικοι και 27 οικογένειες. Ο μέσος όρος ζωής τότε προκύπτει ότι ήταν λιγότερο από 50 χρόνια.

Τουρκοκρατία

Στις 26 Ιουλίου του 1822 στην τοποθεσία «Δερβενάκια- Άγιος Σώστης» γίνεται η μάχη των Δερβενακίων, όπου αποδεκατίστηκε η τουρκική στρατιά του Δράμαλη. Μετά την μάχη αυτή ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης είχε εγκαταστήσει φρουρά στον Άγ. Βασίλειο για να εμποδίζει τον ανεφοδιασμό των Τούρκων μέσω της διάβασης της «Χούνης».

Μετά την απελευθέρωση

Με διάταγμα του Όθωνα στις 26 Μαΐου 1834 (Αριθμός ΦΕΚ 19 που δημοσιεύθηκε στο Ναύπλιο) ο Άγιος Βασίλειος γίνεται πρωτεύουσα του Δήμου Κλεωνών, και ονομάζεται επίσημα στο ΦΕΚ αυτό με το όνομα Κλεωναί. Ο Δήμος Κλεωνών περιλάμβανε τα χωριά Άγιος Βασίλειος με 51 οικογένειες και 251 κατοίκους, Αρχαίες Κλεωνές και Βουσπάρδι (με 20 οικογένειες και 80 κατοίκους), Στεφάνι (με 36 οικογένειες και 192 κατοίκους), Μονή Στεφανίου και Μετόχι (με 25 άτομα) και το Χάνι της Κουρτέσσας (με μία οικογένεια και 5 άτομα). Δηλαδη συνολικά ο Δήμος Κλεωνών είχε 108 οικογένειες και 553 κατοίκους, (βλέπε Αρχαίες Κλεωνές Κορινθίας). Το 1885 το χωριό Άγιος Βασίλειος έχει 700 κατοίκους. Το 1912 γίνεται και πάλι κοινότητα με μια μοναδική ενορία, αυτή του Αγ. Βασιλείου. Το 1972 δημιουργείται και νέα ενορία, του Αγίου Δημητρίου στα «Χάνια».

Σύγχρονη Εποχή

Στα μέσα του 20ού αιώνα το χωριό ήταν γνωστό για την παραγωγή των περίφημων «πεπονιών Αγίου Βασιλείου Κορινθίας». Η κύρια απασχόληση των κατοίκων είναι η γεωργία: (ελιές, βερικοκιές, δημητριακά, αμπέλια, καπνός και διάφορα λαχανικά).

Πολιτιστικός σύλλογος και Ποδοσφαιρικό σωματείο

Η πρώτη ίδρυση αθλητικού σωματείου στο χωριό μας, έγινε το 1954 με την ίδρυση του «Μορφωτικού Αθλητικού Εξωραϊστικού Συλλόγου ο Πανδερβενιακός». Ως έμβλημα του ήταν ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης , σε στάση εξορμήσεως. Το 1970 περίπου γεννήθηκε ο ποδοσφαιρικός σύλλογος «ΦΟΙΝΙΚΑΣ» που θεωρείται απόγονος του «ΠΑΝΔΕΡΒΕΝΙΑΚΟΥ», ο οποίος είχε πάψει να υπάρχει.Το 1978 ιδρύεται ο «ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ» «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» (Μ.Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ).

 Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

«Ο μύθος της "σκληρής" διαπραγμάτευσης»

Άρθρο του βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»

Για την κακή συμφωνία με τους εταίρους που έφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επιστρατεύτηκε από την κυβέρνηση ένας μύθος προκειμένου να πειστούν και να τη στηρίξουν τόσο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. όσο και η κοινωνία.  Σύμφωνα με τον μύθο, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός
διαπραγματεύτηκαν «σκληρά» με τους πιστωτές, πετυχαίνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα δεδομένων των συνθηκών. Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική. Η «σκληρή» διαπραγμάτευση των 6 μηνών ήταν ανεύθυνη και καταστροφική για τη χώρα. Με αποκλειστική ευθύνη του πρωθυπουργού η Ελλάδα εγκλωβίστηκε ανάμεσα σε μια κακή συμφωνία και στο ενδεχόμενο της άτακτης χρεωκοπίας και των πρωτοφανών δεινών που θα επέφερε. Η παροιμιώδης αυτή διαπραγματευτική αποτυχία οδήγησε στο να μην έχει τελικά σημασία εάν ο πρωθυπουργός διαπραγματεύτηκε «σκληρά», αλλά υπό ποιες συνθήκες διεξήχθη η διαπραγμάτευση.

Η «σκληρή» γλώσσα που χρησιμοποιούσε όταν αναφερόταν στους πιστωτές καλλιέργησε ένα κλίμα εχθροπολεμικό. Συνεπικουρόμενος από τον τότε υπουργό οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη δεν προσπάθησε να γεφυρώσει το χάσμα αλλά κατάφερε να το διευρύνει οδηγώντας στην ευρωπαϊκή απομόνωση και το περίφημο 18-1 στο  Eurogroup.

Χάθηκε πολύτιμος χρόνος με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί στα ύψη ο λογαριασμός που θα πληρώσουμε όλοι οι πολίτες. Το Reuters υπολογίζει ότι μόνο τις τελευταίες 3 βδομάδες η αναποφασιστικότητα και οι καθυστερήσεις του κ. Τσίπρα κόστισαν στην Ελλάδα περίπου 30 δις. Οι  προβλέψεις του ΔΝΤ κάνουν λόγο για 11 δις ευρώ απώλεια το τελευταίο εξάμηνο, με τα 8 δις να χάνονται αμέσως μετά το κλείσιμο των τραπεζών.

Χάθηκαν και οι κόποι των τελευταίων χρόνων. Τον Ιανουάριο του 2015 η χώρα είχε επιτύχει μετά από έξι συναπτά χρόνια ύφεσης, θετικούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης 0,6%. Η ύφεση επανήλθε και σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα κλείσει το 2015 μεταξύ 2% και 5%. Η διαφορά αυτή εκτός από τη δυσκολία προσαρμογής και επίτευξης πλεονασμάτων έχει ως αποτέλεσμα και την απώλεια δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Παράλληλα, ενώ η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας είχε αναβαθμιστεί και το ενδεχόμενο επανόδου στις αγορές ήταν ορατό, μέσα σε λίγους μήνες έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδα απομακρύνοντας κάθε σκέψη για επάνοδο στις αγορές.

Επιπλέον, τα δεινά των κεφαλαιακών ελέγχων και των κλειστών τραπεζών –το απόλυτα υφεσιακό μέτρο- φορτώνουν με δεκάδες δις ευρώ το δυσβάσταχτο ελληνικό χρέος το οποίο αναμένεται πλέον να ανέλθει στο 200% του ΑΕΠ το 2017 αντί για 170%. Ταυτόχρονα, τους τελευταίους μήνες οι εκροές τραπεζικών καταθέσεων αγγίζουν τα 44 δις ευρώ ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν αυξηθεί κατά 1,2 δις ευρώ και αναμένεται να ξεπεράσουν τα 7 δις ως το τέλους του έτους.

Μπροστά στην άτακτη χρεωκοπία και τις ανυπολόγιστες συνέπειές της, εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης Τσίπρα, σήμερα η χώρα καλείται να διαχειριστεί μια κακή συμφωνία η οποία είναι δύσκολο να εφαρμοστεί και ακόμη δυσκολότερο να επιτύχει. Το τρίτο μνημόνιο της αξιοπρέπειας και της υπερηφάνειας φέρει αποκλειστικά την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα. Του πρωθυπουργού που μιλούσε «σκληρά» –στο κομματικό ακροατήριο - αλλά η ανεύθυνη μαλθακότητα με την οποία νόμιζε πως θα «χαλιναγωγήσει» την παγκόσμια οικονομία, το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και τους θεσμούς στην πραγματικότητα τον εγκλώβισαν και τον έφεραν σε αδιέξοδο. Έπαιξε την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση κυριολεκτικά στα ζάρια αδιαφορώντας για τις συνέπειες στην κοινωνία και τους πολίτες αρκεί να μπορεί να δικαιολογήσει στο κομματικό ακροατήριο το αφήγημα της υποτιθέμενης «σκληρής» διαπραγμάτευσης.
 

Σκηνικό εγκατάλειψης στο Χιλιομόδι έν μέσω καλοκαιριού

image
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από το
  http://ekorinthos.gr/2015/07/30/skiniko-egkataleipsis-sto-xiliomodi-en-mesw-kalokairioy/
Σκηνικό εγκατάλειψης επικρατεί σε απομακρυσμένες περιοχές στο Χιλιομόδι , αλλά και σε γειτονιές που δεν απολαμβάνουν ούτε την στοιχειώδη περιποίηση ούτε από συμπολίτες μας, ούτε από τον δήμο.
Πιο συγκεκριμένα, αν και από πλευράς του προέδρου κ. Μπίτζιου έχει εκδοθεί εδώ και καιρό ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία παρακαλούνται όλοι οι πολίτες να καθαρίσουν τα χωράφια τους, μέχρι στιγμής υπάρχουν πολλα χωράφια παραμελημένα από τους ιδιοκτήτες τους με ξερά χορτάρια που ξεπερνούν το ένα μέτρο και να απειλούν τις κατοικίες σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Επίσης, από πλευράς δήμου, εδώ και χρόνια υπάρχει μια συνεχής εγκατάλειψη στις γειτονιές με ξερά χόρτα να υπάρχουν μόνιμα δεξιά και αριστερά από τους δρόμους και να περιορίζουν δραματικά την ορατότητα στους οδηγούς.
image
Απο την άλλη, αρκετοί κάτοικοι εκμεταλλεύονται τα χορτάρια και πετάνε σ αυτά συστηματικά τα σκουπίδια τους, δημιουργώντας ένα σκηνικό χάους στην γειτονιά, ενώ άλλοι γείτονες  καθαρίζουν πολλές φορές τον χρόνο με δικά τους έξοδα, κόπο και εργαλεία τους δρόμους παριστάνοντας τους ανύπαρκτους δημοτικούς υπαλλήλους.


ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΝΤΕΡ

Ένας υπέροχος γιατρός και άνθρωπος που υπηρέτησε με συνέπεια και αυταπάρνηση την Δημόσια
υγεία επί πολλά χρόνια στο Νοσοκομείο Κορίνθου , έφυγε πριν λίγες ώρες από κοντά μας . Μιλάμε για τον Διευθυντή της καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κορίνθου τον Παλαιστίνιο καρδιολόγο Μπάντερ Μάζεν . 
Έφυγε χτυπημένος από την επάρατη νόσο . 
Ο αξέχαστος καρδιολόγος είχε μιλήσει αποκλειστικά στον Λάκη Γιαννιδάκη και την sfedona.gr στις 16.12.2009 μιλώντας για τα προβλήματα που υπήρχαν τότε στην Καρδιολογική Κλινική το Νοσοκομείο Κορίνθου από έλλειψη ιατρών καρδιολόγων. Ο εκλιπών χαρακτήριζε την Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Κορίνθου από τις καλύτερες κλινικές στην Ελλάδα αλλά και στις Περιφέρειες της Ευρώπης Επειδή σπάνια έκανε δηλώσεις στ ΜΜΕ ο αγωνιστής αυτός γιατρός, ίσως να είναι και το μοναδικό ντοκουμέντο με την εικόνα και την φωνή του αξέχαστου γιατρού γιαυτό και αναδημοσιεύομαι το σχετικό βίντεο και σήμερα. Μαζί με την ευγνωμοσύνη μας για την προσφορά του στους Κορίνθιος και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και την ιατρική οικογένεια της Κορίνθου. 
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟ Δ.Σ ΓΕΝ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΠΑΝΤΕΡ ΜΑΖΕΝ 
 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου συνήλθε εκτάκτως σήμερα 29-07-2015 μετά την αναγγελία του θανάτου του Διευθυντή Καρδιολογίας της Καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου μας κου ΜΠΑΝΤΕΡ ΜΑΖΕΝ.... ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών και μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος ως αιρετός εκπρόσωπος των Ιατρών και προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες σ’ αυτό με χρηστή διοίκηση, εργατικότητα και αποτελεσματικότητα , και πνεύμα δικαιοσύνης. Το ΔΣ εκφράζοντας την βαθύτατη θλίψη των μελών του αλλά και των εργαζομένων του Νοσοκομείου, αποφάσισε :
 • Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος • Να εκδοθεί το παρόν ψήφισμα και να δημοσιευθεί στον Τύπο. Κόρινθος 29 Ιουλίου 2015 Για το ΔΣ του Γ. Νοσοκομείου Κορίνθου O Διοικητής του Γ.Ν.Κ. O Αντιπρόεδρος του ΔΣ Ιωάννης Άρχοντας Σπύρος Τσερώνης Απώλεια για το νοσοκομείο Κορίνθου – «Έφυγε» ο καρδιολόγος Μπάντερ Μάζεν «Απώλεια για το νοσοκομείο Κορίνθου. Ένας άξιος επιστήμονας ,ο Παλαιστίνιος ιατρός-καρδιολόγος Μπάντερ Μάζεν με πολύχρονη προσφορά στον Κορινθιακό λαό, ένας φίλος από παλιά,και μπροστάρης στους αγώνες των γιατρών, άφησε εντελώς αιφνίδια την τελευταία του πνοή χτες ,χτυπημένος από την επάρατο νόσο. Ο ιατρικός κόσμος της Κορινθίας έχασε δυστυχώς άλλο ένα άξιο μέλος του!
 Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. 
Χάρης Γιολτσίδης (τ.πρόεδρος ΕΝΝΙΚ)» -
 http://www.sfedona.gr/

Μουσική βραδιά «Υπό το φως…της πανσελήνου» (31/7 Αρχαίες Κλεωνές)

ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίων Κλεωνών «ο Φωκάς» 
 διοργανώνει μουσική βραδιά 
«Υπό το φως…της πανσελήνου»
την 
Παρασκευή 31 Ιουλίου
στο Ναό Ηρακλέους στις Αρχαίες Κλεωνές,
 ώρα
20:30
με τους Λίνα Τσέρνου και Βασούλα Δελλή

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Στις φλόγες ο Άγιος Βασίλειος Κορινθίας πολύ κοντά στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τριπόλεως

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία
σε αγροτική περιοχή στον Άγιο Βασίλειο Κορινθίας.
Η φωτιά καίει καλλιεργήσιμες εκτάσεις με ελιές και ξερά χόρτα και κατευθύνεται από τον Άγιο Βασίλειο προς την περιοχή της Αρχαία Νεμέα, ενώ βρίσκεται πολύ κοντά στο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τριπόλεως μετά τα διόδια Σπαθοβουνίου, πλησίον του κόμβου Αρχαίες Κλεωνές.
Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο από και προς την Τρίπολη και είναι πάρα πολλά τα αυτοκίνητα που έχουν ακινητοποιηθεί σχηματίζοντας ουρές και στις δύο κατευθύνσεις του αυτοκινητοδρόμου.
Στην μάχη της κατάσβεσης υπάρχουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με έξι οχήματα δεκαπέντε πυροσβέστες και συντονίζει ο διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Κορινθίας πύραρχος Αχιλλέας Τζουβάρας, ενώ το έργο τους συνδράμουν και πολίτες με αγροτικά ψεκαστικά μηχανήματα από την περιοχή.
Η φωτιά δεν χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δύσκολη και κατευθύνεται προς τον αυτοκινητόδρομο όπου και αναμένεται να ανακοπεί το πύρινο μέτωπο.
ΑΜΠΕ

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Δήμος Τενέας

Ο Δήμος Τενέας ήταν δήμος του νομού Κορινθίας που συστάθηκε
με το πρόγραμμα Καποδίστριας από τη συνένωση παλαιότερων κοινοτήτων της περιοχής, που αποτέλεσαν στη συνέχεια τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου. Ο δήμος λειτούργησε την περίοδο 1999 -2010 οπότε και καταργήθηκε με την εφαρμογή του προγράμματος Καλλικράτης και εντάχθηκε στον νέο δήμο Κορινθίων. Έδρα του ήταν το Χιλιομόδι και είχε πληθυσμό 5.477 κατοίκους (2001).

Διοικητική διαίρεση του δήμου

Ο δήμος περιλάμβανε 6 δημοτικά διαμερίσματα:

Δ.δ. Χιλιομοδίου -- το Χιλιομόδιον [ 1.750 ]
Δ.δ. Αγιονορίου -- το Αγιονόρι [ 308 ]
Δ.δ. Αγίου Βασιλείου -- ο Άγιος Βασίλειος [ 1.418 ]
Δ.δ. Κλένιας -- η Κλένια [ 775 ]
Δ.δ. Κουταλά [ 814 ]
Δ.δ. Στεφανίου -- το Στεφάνι [ 412 ]
 Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Διαβάστε

Η Πολιορκία της Κορίνθου, του μεγάλου Φιλέλληνα και συνθέτη Ροσσίνι – το πρώτο Live Aid στην ιστορία!

Gioachino Antonio Rossini, στο Παρίσι, 1865. Ο Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Rossini), γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1792 σε μια μικρή λ...